|

LYS Sosyal Bilimler sınav soruları, çıkmış LYS soruları ve yorumları

LYS Sosyal Bilimler sınav sorularını ve cevap anahtarını sizler için hazırladık. 2016 LYS sınavı bugünden itibaren başlarken bizler de sizler için daha önceki dönemlerde çıkan LYS sorularını araştırdık. İşte geçmiş dönemlerde çıkmış LYS Sosyal Bilimler sınav soruları…

Yeni Şafak
09:28 - 18/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:58 - 18/06/2016 Cumartesi
Diğer
LYS

Sosyal Bilimler

sınav soruları

haberimizde. ÖSYM tarafından daha önceki dönemlerde gerçekleştirilen LYS sınav sorularını ve cevaplarını sizler için hazırladık. Geçtiğimiz dönemlerde çıkmış LYS Sosyal Bilimler sınav soruları ve çok daha fazlasını haberimizde bulunan bağlantılar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşte LYS Sosyal Bilimler sınav soruları…









Açılan bağlantılar üzerinden LYS Sosyal Bilimler ve diğer kategorilerde daha önce çıkmış sınav sorularını görebilirsiniz.


LYS Öncesi Öğrencilere Uyarı


Hafta sonu yapılacak olan LYS sınavı öncesi adaylara uyarılarda bulunan Yeni Hamle Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Ahmet Polat Kaya uyarılarda bulundu.


Üniversiteye girişte ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nin LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı ile başladığını belirten Polat, “Hatırlanacağı gibi 1. basamak sınavı olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Mart ayında yapılmış ve bu sınava 2 milyon 178 bin aday katılmıştı. LYS'ye ise başvuran aday sayısı 1 milyon 73 bin 18 kişi, yani adayların yüzdelik olarak yüzde 50'i elenmiş vaziyette. Durum böyle olunca LYS' ye giren her aday aşağı-yukarı bir programa yerleşebilecek durumda. Bugün yapılacak olan LYS-4 sosyal bilimler sınavına 517 bin 12 adayın katılması bekleniyor. Hatırlatmakta fayda olduğunu düşündüğüm YGS yüzde 40, LYS yüzde 60 oranında sonucu etkiliyor. Adayların her zaman bilmeleri gereken Türk Milli Eğitimin yetiştirdiği insan tipinin LYS'de daha başarılı olduğudur. Çünkü LYS ezbere dayalı bir soru mantığına sahip. Bu amaçla sınava girecek adayların şu hususlara dikkat etmeleri gerekir" ifadelerine yer verdi.


Polat sınava girecek adaylara, “Başaracağınıza inanın ve hiç kimsenin söylediklerine aldırmayın. Sınavı olağanüstü hale getirebilecek tutum ve davranışlardan uzak durun. Sınav bugüne kadar girdiğiniz denemelerden farklı olmayacaktır. Bugüne kadar olmadı. Sınava giren her adayın sınavın ilk 15 dakikasında sizin gibi kaygı yaşadığını ve bu durumun geçici olduğunu asla unutmayın. Sınav öncesinde bütün bildiklerinizi unuttuğunuz gibi bir düşünceye kapılabilirsiniz. Hiç telaşa kapılmayın. Bu durumun o anki psikolojinizden kaynaklandığını unutmayın. Sınavda sadece kendi yaptıklarınızla ilgilenin ve etrafınızdaki kişileri umursamayın. Çok sık saate bakmayın çünkü bu sizi telaşlandırabilir. Sınavda koptuğunuzu fark ederseniz bir kaç saniye zihninizi dinlendirmek için kaleminizi bırakın gözlerinizi kapatın, alnınızı ve şakaklarınızı ovarak 15-20 saniye rahatlayın. Nefes egzersizleri yapın. Unutmayın üniversite sınavlarına hazırlık, adaylar için stresli yoğun kaygıya yol açan ve yorucu bir süreç. Dozunu aşmadığı sürece sınav kaygısı istenilen başarıyı elde etmek için motive edicidir. Evraklarınızı eksiksiz yanınıza alın, sınava çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kulaklık, kolye, küpe, yüzük, anahtar, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalarla sınav binalarına alınmayacağını unutmayın. Her soruya verilen 1.5 dakikalık zamanı aşmayın. Sorularla inatlaşmayın yapamadığınız sorular olacaktır. Bu durumda turlama tekniğini kullanın. Yapamadığınız soruya en son dönün. Soruların önce kökünü okuyun özellikle paragraflarda ve sorunun seçeneklerinin tamamını okuyun. Unutmayın ÖSYM sizin yorumunuzu istemiyor. Soruda ne isteniyor ise onu cevaplayın. Adayların her yıl hatırı sayılır bir kısmı cevapları optik forma geçirirken kaydırıyor dikkat edin . kaydırmamanın en iyi yolu sayfa sayfa kodlamaktır. Sınavda bugüne kadar uyguladığınız stratejiyi değiştirmeyin. Salon gözetmenlerinin uyarılarını dikkatle dinleyin ve gereğini yerine getirin. Soruları iyi okuyun, zaman baskısıyla hata yapmayın, soru kökündeki olumlu-olumsuz ifadelere, altı çizili sözcüklere dikkat edin. Son olarak her sınav sonrasında imzanızı aday numaranızı, kimlik bilgilerinizi ve diğer tüm ayrıntıları gözden geçirin. Sınav sonuçları 18 Temmuz da açıklanacak ve 26 Temmuz - 2 Ağustos arasında tercihler alınacaktır" şeklinde uyarıda bulundu.



LYS Sosyal Bilimler sınav sorularını ve cevap anahtarını sizler için hazırladık. 2016 LYS sınavı bugünden itibaren başlarken bizler de sizler için daha önceki dönemlerde çıkan LYS sorularını araştırdık. İşte geçmiş dönemlerde çıkmış LYS Sosyal Bilimler sınav soruları…

#LYS
#LYS Sosyal Bilimler
#LYS soruları
8 yıl önce