|

Memur izinleri ile ilgili son dakika açıklaması! Memur izinleri

Memur izinleri ile ilgili son dakika açıklamalarını haberimizden görebilirsiniz. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Olağanüstü Hal (OHAL) durumu sonrasında yasaklanan memur izinleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Binlerce memurun yakından takip ettiği izinler ile ilgili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:40 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Diğer

Memur izinlerindeki son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşıyoruz. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Memur izinleri ile ilgili alınan kararın iptal edildiğini açıkladı. Memurların izin yasağının kaldırılması ile ilgili yapılan açıklamaları buradan inceleyebilirsiniz. İşte tüm detaylar.



Bugün itibarıyla kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır"


Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "kamu çalışanlarının izin yasağının ne zaman kaldırılacağı ve Kurban Bayramı tatilinin ne kadar olacağına" ilişkin soru üzerine şunları söyledi:



"Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır, senelik izinlerini kullanabileceklerdir, senelik izinlerini, tekrar kendi planlarını, uygulamaya koyabileceklerdir. Bu yasak herhangi bir şekilde vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlar dolayısıyla tedbiren alınmış bir karardı, bugün itibarıyla da bu kararı kaldırıyoruz.



Kurtulmuş, bayram tatiliyle ilgili olarak da "Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kurulu'na gelmedi." diye konuştu.



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "Biz vazgeçtik, tamam yapamadık" diye kenara çekileceğini düşünmenin saflık olacağını belirterek, "Ancak şunu söyleyeyim, milletimiz bu anlamda rahat olsun, bir daha Türkiye'de askeri darbe yaparak el koyma şeklinde bir operasyonda bulunmaları mümkün değildir." dedi.



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Adalet ve Dışişleri bakanlarının ABD'ye gideceğini biliyoruz. Tarih netleşti mi? Dosyaların hazırlanması bekleniyordu. Bir de ABD'den bir heyetin Türkiye'ye geleceği ifade edilmişti o konuda da bir tarih var mı?" şeklindeki soruya, şöyle yanıt verdi:



"Bu dosyaların ABD'deki yetkililerle paylaşılması bir takvim içerisinde olacak. Henüz şu gün netleşmiş bir tarih yok ama şunu söyleyeyim, '7 Ağustos bir milattır' dedim. Bakın önümüzdeki günlerde, büyük ihtimalle göreceğiz, dışarıdan çok sayıda heyet Türkiye'yi ziyarete gelecek. Şimdiye kadar darbeye karşı nasıl davranacağını pek bilemeyen çevrelerin, Türkiye'ye gelerek, Türkiye'deki halkın vermiş olduğu bu destekten sonra Türk demokrasisine çok ciddi destek verecek ziyaretlerde bulunacağını tahmin ediyoruz, öyle olacağını öngörüyoruz. Dolayısıyla bu anlamda Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerde de onların heyetinin gelmesi, bizim heyetlerimizin gitmesi anlamında yoğunlaşılan bir döneme girilecek. Sonunda da ümit ederiz ki Gülen'in iadesini sağlayacak bir sonuç elde edeceğiz."



YILLIK İZİN



* Madde 102- (Değişik : 31.07.1970-1327/46 md.)



* Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti bir yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için otuz gündür.



* Madde 103-



*Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. (Değişik cümle: 6/7/1995 - KHK - 562/2 md.) Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.


#Memur izinleri
#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#Memur izinleri yasağı
8 yıl önce