|

Oskar Fischinger kimdir? Google'dan Oskar Fischinger'in 117. Doğum Gününe özel doodle

Oskar Fischinger kimdir? Google açılış sayfasına giren kullanıcılar karşılaştığı doodleda çıkan resmin ne anlama geldiğini merak etti. Arama motoru devi Google, ünlü Animatör Oskar Fischinger'in 117. Doğum Gününe özel bir sayfa hazırlandı. Müzik notalarıyla kendi sesleriniz yapabileceğiniz Google ekranı için ve Oskar Fischinger hakkındaki bilgiler için haberimize bakabilirsiniz.

Yeni Şafak
00:13 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:25 - 22/06/2017 Perşembe
Diğer
Oskar Fischinger kimdir? Google'dan Oskar Fischinger​'in 117. Doğum Gününe özel doodle
Oskar Fischinger kimdir? Google'dan Oskar Fischinger​'in 117. Doğum Gününe özel doodle

Oskar Fischinger kimdir? Google, Oskar Fischinger'in 117. Doğum Gününe özel bir doodle ve müzik sayfası hazırladı. Ünlü Animatör, ressam ve film yapımcısı

Oskar Fischinger için hazırlanan Google sayfasında kullanıcılar müzik notalarıyla kendi seslerini yapabiliyor. İşte Oskar Fischinger için hazırlanan o sayfa ve tüm detaylar.

sayfası için tıklayınız


Oskar Fischinger kimdir?

Oskar Fischinger 1900'de Almanya'nın Gelnhausen kentinde yaz günlerinde doğdu. Başlangıçta 1914'den önce keman ve ordu binası (teknik süreçlerin kesin bilgilerini matematiksel harmonik teoriyle birleştirdiği için onu cezbetmiş) okurken bir kariyer olarak müzik seçti. Savaş için çok genç ve sağlıksız olan sanatçı, mimari taslak hazırlama ve alet tasarımı konularında eğitildi . 1920'de Frankfurt'ta bir edebiyat kulübünde Bernhard Diebold'la bir araya geldi. Diebold, Fischinger'in soyut kaydırma çizimlerine bakarken, Oskar'ı soyut film yapımı çalışmalarına yönlendirmeye çağırdı. Nisan 1921'de Fischinger, Walther Ruttmann'ın Lichtspiel Opus 1 (canlı bir müzik puanı ile soyut bir film) ilk performansından çok heyecanlandı ve kendini müzik ve grafik sanatındaki becerilerini en iyi şekilde birleştirebilen mutlak sinemaya adayacağına söz verdi. Mühendisinin işinden istifa etti ve tam zamanlı bir film yapımcısı olmak için Münih'e taşındı.

1920'lerin başında yapılan ilk film deneyleri, onun en radikal oyuncuları arasındadır. Balmumu Deneyleri ve Spiraller'de Fischinger, çakışan döngülerde sıklıkla gelişen aşırı karmaşıklığın görsel kalıplarını tasarladı, ancak bu kalıpları karşıt görüntülerin tek çerçevelerini radikal bir şekilde düzenleme ile kesiyor. Fischinger'in dönemin biçim-kırma deneyleri arasında soyut çoklu projektör performansları (Raumlichtmusik veya Raumlichtkunst kavramı adı altında), Fieber, Macht ve muhtemelen R-1 Formspiel adlı kişisel performanslar vardı. Bunlar c. 1926-1927, beşe kadar film projektörleri ve birkaç slayt projektörü kullanıyordu.


#Google
#​Oskar Fischinger kimdir?
#Oskar Fischinger​'in 117. Doğum Günü
#Doodle
7 yıl önce