|

ÖSYM öğrenci giriş ekranı - ais.osym.gov.tr

ÖSYM öğrenci giriş ekranını haberimizden görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğrencilerin, sınav başvurularını, kayıt işlemlerini, sınav sonuçlarını ve daha bir çok bilgiye ulaşabilmesi için geliştirdiği öğrenci giriş sayfasına ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik no ve şifreleri ile erişim sağlayabilirler. Unutulan şifler ile ilgili işlemleri de buradan görebilirsiniz. İşte 2016 ÖSYM öğrenci giriş ekranı ve detaylı açıklamalar.

Yeni Şafak
22:03 - 20/05/2016 Cuma
Güncelleme: 22:23 - 20/05/2016 Cuma
Diğer

ÖSYM öğrenci giriş sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) girişi yaparak sınavlara başvuruda bulunabilir ya da sınav sonuçlarına erişebilirsiniz. Milyonlarca öğrencinin kullandığı bu sisteme

ais.osym.gov.tr

adresinden T.C Kimlik no ve şifreleriniz ile giriş yapabilirsiniz. Peki ÖSYM öğrenci giriş şifremi unuttum? sorusu ile karşılaşıldığında hangi işlemler yapılır? İşte bu soruların yanıtlarını ve detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM öğrenci giriş ekranı için haberimizin detaylarında verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz.



ekranı için tıkla



işlemleri için tıkla



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretim Kurulunun tespit ettiği esaslar çerçevesinde yükseköğretim kurumlarına öğrenci alınması amacıyla sınavları hazırlayan ve yapan, öğrenci isteklerini de göz önünde tutarak Yükseköğretim Kurulunun tespit ettiği esaslara göre değerlendiren, öğrenci adaylarının yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan ve bu faaliyetlerle ilgili araştırmalar ve diğer hizmetleri yapan Yükseköğretim Kuruluna bağlı bir kuruluştur.



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yükseköğretim kurumlarının isteği üzerine yükseköğretim kurumlarına anket, doçentlik sınavları dahil her düzeyde sınav ve değerlendirme ile öğrenci kayıt işlemlerini ve Yükseköğretim Kurulunca verilecek diğer işleri yapar.



e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan ÖSYM Hizmetleri


ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi



ÖSYM Başvuru Merkezi İşlemleri Sistemi



ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi



ÖSYM Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi



ÖSYM Sınav Merkezi İşlemleri Sistemi







ÖSYM KURULUŞ - YASAL DAYANAK – GÖREV VE YETKİLER


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 19 Kasım 1974 tarihinde, Üniversitelerarası Kurul tarafından, 1750 sayılı Üniversiteler Kanunu'nun 52 nci maddesine göre, "Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÜSYM)" adıyla kurulmuş, 1981 yılında yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bağlanarak "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)" adını almıştır. 3 Mart 2011'e kadar bu adı ile ve 2547 sayılı Kanunun 10 uncu ve 45 inci maddelerine göre çalışmalarını sürdürmüştür.



3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Kurum idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumuna dönüştürülmüş, kendine özgü bütçesi olan, uzmanlığa dayalı bir personel rejimi ve idari yapısını oluşturacak yasal zemin hazırlanarak “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı" adını almıştır.



6114 sayılı Kanunun Kuruluş, görev ve yetkiler başlıklı 3 üncü maddesi birinci fıkrası uyarınca; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, bu Kanunla ve ilgili diğer mevzuatla verilen görevleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak üzere kamu tüzel kişiliğine, idari ve mali özerkliğe sahip, Yükseköğretim Kurulu ile “ilgili", merkezi Ankara'da bulunan özel bütçeli bir kuruluştur.



Başkanlık, bu Kanunla ve diğer mevzuatla verilen görev ve yetkilerini kendi sorumluluğu altında, bağımsız olarak yerine getirir ve kullanır. Başkanlığın yürüttüğü iş ve işlemlerin yerine getirilmesinde, Başkanlık çalışanları ve görevlendirilen diğer uygulayıcı birimlere sınav sorularının oluşturulması, ölçme, değerlendirme ve yerleştirme yöntem ve süreçlerinin seçimi ve uygulanmasında hiçbir organ, makam, merci veya kişi tarafından talimat verilemez.



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının görev ve yetkileri şunlardır:



a) Yükseköğretim Kurulu kararlarına veya ilgili mevzuat hükümlerine istinaden başta yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenim görecek adayların puan sıralamasına göre tespiti veya yerleştirilmesi ile yükseköğretim kurumlarında atama veya yükselmelerde esas alınan sınavlar olmak üzere, ulusal ve uluslararası her türlü bilim, yetenek veya yabancı dil sınavları ile gerektiğinde yerleştirme işlemlerini yapmak.



b) İlgili mevzuat hükümleri uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında görev almaya veya görevde yükselmeye yönelik sınavları ve gerektiğinde yerleştirme işlemlerini ilgili kurumun talebine bağlı olarak yapmak.



c) Özel hukuk tüzel kişilerinin talep ettikleri her türlü ölçme ve değerlendirme işlemlerini yapmak.



ç) Sınav ölçme, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerine yönelik yıllık sınav takvimini belirlemek, kamuoyuna duyurmak ve bu Kanunda belirlenen ilkelere göre yerine getirmek.



d) Sınav hizmetlerinin yerine getirilmesinin tüm aşamalarında, konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak gerekli güvenlik tedbirlerini almak.



e) Hizmetin gereklerine uygun ölçme, seçme, değerlendirme ve yerleştirme yöntemlerini belirlemek.



f) Sınav yapılacak merkezleri oluşturmak, sınav hizmetlerini yapacak kişileri belirlemek ve gerekli görevlendirmeleri yapmak.



g) Sınav, ölçme, değerlendirme, yerleştirme, araştırma ve diğer hizmet bedellerini belirlemek.



ğ) Gerekli hâllerde sınavları ertelemek, kısmen veya tamamen iptal etmek, adayların işlemlerini geçersiz saymak.



h) Faaliyet alanlarıyla ilgili araştırmalar yapmak, ulusal ve uluslararası gelişmeleri izlemek, bilimsel toplantılara katılmak, ulusal ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapmak.



ı) Sınav sonuçlarını analiz etmek ve sonuçları kamuoyuna duyurmak; sınav sonuçlarını ilgili kurum veya kuruluşlara basılı veya elektronik ortamda iletmek.



i) Görev, yetki ve sorumluluk alanına giren konularda idari düzenlemeler yapmak ve kılavuzlar hazırlamak.



j) Faaliyetleri ile ilgili olarak şirket kurmak, kurulmuş şirketlere ortak olmak.



2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans:


Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi



22 ve 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden edineceklerdir.



Adaylara saygı ile duyurulur.



ÖSYM öğrenci giriş ekranını haberimizden görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğrencilerin, sınav başvurularını, kayıt işlemlerini, sınav sonuçlarını ve daha bir çok bilgiye ulaşabilmesi için geliştirdiği öğrenci giriş sayfasına ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik no ve şifreleri ile erişim sağlayabilirler. Unutulan şifler ile ilgili işlemleri de buradan görebilirsiniz. İşte 2016 ÖSYM öğrenci giriş ekranı ve detaylı açıklamalar.


#ÖSYM
#ais.osym.gov.tr
#ÖSYM öğrenci girişi
#Aday işlemleri sistemi
#Şifremi unuttum
8 yıl önce