|

ÖSYM sonuç açıklama sistemi girişi-ÖSYM sonuçları

ÖSYM sonuç açıklama sistemine giriş yapmak için haberimize bakabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlara giren adaylar sonuçları kolayca öğrenebiliyor. KPPS, ALES, e-YDS, TUS/DUS gibi sınavların sonuçlarını ayrıca e-devlet üzerindeki ÖSYM sisteminden de öğrenebilirsiniz. İşte detaylı bililer.

Yeni Şafak
20:18 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 18:07 - 11/10/2016 Salı
Diğer
ÖSYM sonuç açıklama sistemi

giriş sayfasına haberimizde verdiğimiz bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en çok kullanılan online sistemlerden biri olan ÖSYM sonuç açıklama sisteminden bir çok sınava ait sonuç bilgilerini öğrenebilirsiniz.

ÖSYM

tarafından yapılan tüm sınavların sonuçlarına

sonuc.osym.gov.tr

adresinden T.C Kimlik no ve şifreniz ile giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Bir diğer hizmet ise e-devlet üzerindeki ÖSYM sonuç açıklama sistemidir. E-devlet şifreniz ile aynı şekilde sınav sonuçlarına erişmek mümkündür.



girişi için tıklayınız



için tıklayınız





ÖSYM'deki son sonuçlar


E-DEVLET İLE GİRİŞ


ÖSYM'nin aday veya görevli şifresi ile giriş yapılan uygulamalarına, e-devlet üzerinden güvenli giriş yapma özelliği eklendi.



ÖSYM'nin

internet

sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru

merkezi

işlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.



Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi.



ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.



Ayrıca e-devlet kapısından tek tıkla giriş özelliği kullanılarak da uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM kartlı ödeme sistemine erişebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav ve yerleştirme sonuçlarını toplu görme ekranına erişim özelliği eklendi.



ÖSYM (Bilkent-

Ankara

) ve başvuru merkezlerinde aday veya görevliye e-devlet şifresi verme işlemi yapılmayacak.





Hakkında



3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Kurum idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumuna dönüştürülmüş, kendine özgü bütçesi olan, uzmanlığa dayalı bir personel rejimi ve idari yapısını oluşturacak yasal zemin hazırlanarak “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı” adını almıştır.



Başkanlık, merkez teşkilatı ile doğrudan Başkanlığa bağlı temsilciliklerden oluşur. Temsilciliklerin açılacağı yer ve sayıları Yönetim Kurulunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenir.



ÖSYM Başkanı



Başkan, Başkanlığın en üst amiri olup Başkanlık hizmetlerini mevzuata, Yönetim Kurulu kararlarına, Başkanlığın amaç ve politikalarına, stratejik planına, performans ölçütlerine ve hizmet kalite standartlarına uygun olarak düzenler, yürütür ve hizmet birimleri arasındaki koordinasyonu sağlar. Başkan, Devlet üniversitelerinde görev yapan profesör unvanına sahip öğretim üyelerinden, Yükseköğretim Kurulunun önereceği üç aday arasından müşterek kararname ile dört yıllığına atanır. Süresi dolan Başkan, bir defaya mahsus olmak üzere yeniden atanabilir. Başkan ve Devlet üniversitelerinde görevli öğretim üyeleri arasından atanan Başkan yardımcılarının yaş haddi, öğretim üyelerinde olduğu gibidir. Görev süresi biten Başkan, yeni Başkan atanıncaya kadar görevine devam eder. Başkan, görev süresince kadrosunda bulunduğu üniversitede ücretsiz izinli sayılır. Başkanlık görevi süresince, Başkanın kadrosuyla ilgili özlük hakları devam eder ve bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır; terfisi başka bir işleme gerek kalmadan süresinde yapılır. Görev süresi biten veya görevinden süresinden önce ayrılan Başkan, başka bir işleme gerek kalmaksızın üniversitedeki kadrosuna geri döner.



Görev süresi dolmadan Başkanın görevine son verilemez. Ancak, atanmak için gerekli şartları taşımadığı ya da kaybettiğinin tespit edilmesi veya görevini yerine getiremeyeceğinin Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla tespit edilmesi ve resmî sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi hâlinde, Başkan görev süresi dolmadan atandığı usule göre görevden alınabilir.



ÖSYM Başkan Yardımcıları



Başkan, kendisine yardımcı olmak üzere, en az biri Devlet üniversitelerinde görevli öğretim üyeleri arasından olmak üzere, kendi görev süresi ile sınırlı olmak üzere üç Başkan yardımcısı atar. Başkan, görev süresince kadrosunda bulunduğu üniversitede ücretsiz izinli sayılır. Başkanlık görevi süresince, Başkanın kadrosuyla ilgili özlük hakları devam eder ve bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır; terfisi başka bir işleme gerek kalmadan süresinde yapılır. Görev süresi biten veya görevinden süresinden önce ayrılan Başkan, başka bir işleme gerek kalmaksızın üniversitedeki kadrosuna geri döner. 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi olanlar arasından atanan Başkan yardımcılarında, en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olma ve en az on yıllık memuriyetinin bulunması şartları aranır. Bunlar, Başkan yardımcılığı süresince kurumlarından aylıksız izinli sayılır; Başkan yardımcılığı süresince bunların memuriyetle ilgili özlük hakları devam eder ve bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır; terfileri başka bir işleme gerek kalmadan süresinde yapılır. Görev süresi biten veya görevinden süresinden önce ayrılanlar, bir ay içinde önceki kurumlarında mükteseplerine uygun kadrolara atanırlar. Bunların Başkan yardımcılığında geçen süreleri makam tazminatı ile temsil veya görev tazminatı ödenmesi gereken süre olarak değerlendirilir ve bunlar emeklilik yönünden bakanlık genel müdür yardımcısı için belirlenmiş olan ek gösterge, makam tazminatı ile temsil veya görev tazminatından aynı usul ve esaslara göre yararlandırılır.



ÖSYM Yönetim Kurulu



Başkanlığın karar organı olan Yönetim Kurulu, Başkan ve Başkan yardımcıları dâhil sekiz üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi dört yıldır. Başkan ve Başkan yardımcıları dışındaki üyelerin aslî görevleri devam eder. Yönetim Kurulu, Başkanın çağrısı üzerine ve Başkanın oluşturduğu gündemle en az beş üye ile toplanır ve oy çokluğu ile karar alır. Oyların eşit olması hâlinde, Başkanın oyu yönünde karar alınır. Kararlarda çekimser oy kullanılamaz. Karara katılmayan üyeler gerekçelerini yazılı olarak belirtirler.



Başkan, Yönetim Kurulunun da başkanıdır. Yönetim Kurulunun, Başkan ve Başkan yardımcıları dışındaki üyeleri;



a) Milli Eğitim Bakanlığından en az genel müdür düzeyinde bir temsilciden,



b) Yükseköğretim Kurulundan Yürütme Kurulu üyeleri arasından belirlenecek bir temsilciden,



c) Devlet Personel Başkanlığından en az Başkan yardımcısı düzeyinde bir temsilciden,



ç) Devlet üniversitelerinde görevli öğretim üyeleri arasından Yükseköğretim Kurulunca seçilen bir temsilciden, oluşur.



ÖSYM sonuç açıklama sistemi

ne giriş yapmak için haberimize bakabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlara giren adaylar sonuçları kolayca öğrenebiliyor. KPPS, ALES, e-YDS, TUS/DUS gibi sınavların sonuçlarını ayrıca e-devlet üzerindeki ÖSYM sisteminden de öğrenebilirsiniz. İşte detaylı bililer.


#ÖSYM
#Sınav sonuçları
#ÖSYM sonuç açıklama sistemi
8 yıl önce