|

Emeklilere müjdeli haber: Bayram ikramiyesi zammı açıklanıyor

Emekli ikramiyesi için bugün heyecanlı gün. Geçen yıl miktarı çıkarılan 1100 liralık tutar bu yıl ikramiye zamlarını öne çıkarması bekleniyor. Bu durumda bütün gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek Kabine toplantısında. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni zamlı Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini de duyurması bekleniyor. Öte yandan; ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarihler de belli oldu. İşte, bütün detaylar.

14:47 - 12/04/2022 Salı
Güncelleme: 15:00 - 12/04/2022 Salı
Yeni Şafak
Bugün Kabine toplantı sonrası emekliye bayram ikramiyesi açıklanacak.
Bugün Kabine toplantı sonrası emekliye bayram ikramiyesi açıklanacak.

Emekli bayram ikramiyesi için tüm dikkatler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında emeli ikramiye zamlarının karara bağlanmasında toplanıyor. Kabine toplantısı açıklanması beklenen ikramiyenin tarihleri belli de belli oldu.

2022 RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATMASI BEKLENİYOR?

Emekli bayram ikramiyesi yılda iki defa Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ödeniyor. Dolayısıyla 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi de, 2022 Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs olacağı için ödemeler en geç 1 Mayıs'a kadar yapılmış olacak.

İKRAMİYE ŞU AN NE KADAR?

Emekli ikramiyesi
geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor.
Dul aylığı
alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor.
Dul aylığı
alan ve aylık ödeme alan
çocuğu olamayanla
r ise 825 lira
bayram ikramiyesi
alıyor.
Y
etim aylığı alan çocuklara
ise 275 lira
ikramiye
ödeniyor.

TÜM DİKKATLER GERÇEKLEŞECEK KABİNE TOPLANTISINDA

Ancak bu yıl yaşanan yüksek enflasyon ve piyasadaki pahalılık nedeniyle emekli ikramiyelerinin 1500 lira ile 1750 liraya yükselmesi bekleniyor. Ancak kesinlikle olası bir zamla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. İkramiyenin zamlanmasıyla ilgili bir açıklama yapıladığında sizlerle paylaşacağız.

Tüm bu ihtimallerleler beraber net rakamların bugün toplanacak veya bir sonraki Kabine Toplantısı'nda belli olacak. Kabine Toplantısı bugün saat 16.00'da başlayacak. Toplantının ardından olası bir zam kararının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

BAĞ-KUR VE SGK EMEKLİLERİNİN BEKLENTİSİ

Memurlar gibi Ocak ayında ek zamdan yararlanmadı. Dolayısıyla memur emeklileri yüzde 30.5 olarak zam alırken SGK ve Bağ-Kur emeklileri 25.47 zam aldılar. Ocak ayında zam farkından yararlanamayan SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesinde artış bekliyor. Kulislerde ise ise Bayram ikramiyesine yüzde 30 dolaylarında zam yapılması ve ikramiyenin 1300 - 1400 lira arasında olması bekleniyor.

#​2022 Emekliye bayram ikramiyesi
#Kabine toplantısı
#SSK
#Bağ-kur
2 yıl önce