|

30 Aralık Kocaeli’de okullar tatil mi? Kocaeli Valiliği açıkladı!

Kocaeli'de okullar tatil mi? Kar yağışlarının ardından zor zaman geçiren öğrenciler Kocaeli Valiliğinden gelecek olan açıklamaya odaklanmışlardı. Meraklı bekleyiş sona erdi ve Kocaeli Valiliği açıklama yaptı. Peki Kocaeli'de okullar tatil mi?

Yeni Şafak
07:23 - 2/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:55 - 2/01/2017 Pazartesi
IHA
Kocaeli'de okullar tatil mi?
Kocaeli'de okullar tatil mi?

Kocaeli'de okullar tatil mi? Etkili olan kar yağışları öğrencilere oldukça zor anlar yaşatıyordu. Kocaeli Valiliği de artan kar yağışlarının ardından resmi açıklamayı yaptı. Peki okullar tatil mi?



2 Aralık Kocaeli kar tatili

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde buzlanma nedeniyle yarın taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi

.




Kocaeli'de etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle yarın itibariyle anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.


Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde; anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 30 Aralık 2016 Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.



Kocaeli'de kar ve yağmur su baskınlarına neden oldu

Kocaeli'nin genelinde etkili olan kar ve yağmur yağışı, bazı bölgelerde su baskınlarının yaşanmasına neden oldu.


Kocaeli'nin İzmit ilçesinde etkili olan kar ve yağmur yağışı sonrasında kentin bazı bölgelerinde su baskınlarını meydana geldi. Aşırı yağışlar sonrası en çok etkilenen bölgelerden biri ise İzmit Yahya Kaptan mahallesi oldu. Yahya Kaptan mahallesinde geşen yağmur sularının alt yapı şebekesini taşırması sonucunda birçok binanın zemin katlarında su baskınları meydana geldi. Su baskı yaşanan bina sakinleri ise itfaiye ekiplerinden yardım istedi.


Kısa sürede birçok noktaya sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışması ile su baskını yaşanan bölgelere su pompaları kuruldu. Kurulanan su pompaları yardımıyla, bina içlerinde biriken sular tahliye edilirken baskın sonucu meydana gelen maddi hasarın belirlenmesi için ise çalışma başlatıldı.





Duvar yıkıldı otomobil altında kaldı

Kocaeli'de etkili olan kar ve yağmur yağışına dayanamayan 7 metre yüksekliğindeki istinat duvarı bir otomobilin üstüne yıkılırken duvar üzerindeki apartman sakinleri tahliye edildi.


Olay 22.30 sıralarında Başiskele ilçesine bağlı Yeşilyurt mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak nedeniyle istinat duvarı çöktü. Yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki istinat duvarı park halindeki bir otomobilin de üstüne yıkıldı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen ekipler, ilk olarak göçük riskine karşı çevre apartmanlarda oturan vatandaşları tahliye etti. Tahliye işlemlerinin ardından ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.


Çökme sonrası çevrede oturanların korku yaşadığını belirten Yeşilyurt mahalle muhtarı Nihat Karaaslaner, “Sabah saatlerindeki itibaren yağan yoğun karın, sulu yağmasından dolayı bazı zeminlerin ıslanmasından dolayı, 7 metre yüksekliğindeki duvarın çökmesi meydana geldi. Herhangi bir can kaybımı yok. İstinat duvarı yüksek ama sağlıklı yapılmadığından dolayı bu olayı olduğunu görüyoruz" dedi.


Öte yandan etkili olan kar ve yağmur yağışı nedeniyle çevre sitelerde elektriklerin kesildiği ve bir elektrik direğinin de göçük nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.



#Kocaeli
#Kocaeli Valiliği
#Kocaeli'de okullar tatil mi
7 yıl önce