|

8. Sınıf 2. Dönem Din Kültürü Konuları Nelerdir?

8. sınıf öğrencilerinin aldığı derslerden bir tanesi de din kültürü ve ahlak bilgisi dersidir. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konuları 3 ana başlık altında işlenir. Peki, 8. sınıf din kültürü 2. dönem ders konuları nelerdir? İşte, 2021 sekinci sınıf dönem 2 konuları...

15:03 - 2/03/2021 вторник
Yeni Şafak
8. sınıf din kültürü 2. dönem ders konuları
8. sınıf din kültürü 2. dönem ders konuları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu sene için olan müfredatını internet sitesinden yayınladı. Bu haberimizde 8. sınıf din kültürü konuları listesini paylaşıyoruz. Peki, 8. sınıf din kültürü 2. dönem ders konuları nelerdir? İşte, 2021 sekinci sınıf dönem 2 konuları...

8. SINIF 2. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ KONULARI

Güncellenen müfredat kapsamında ortaöğretim 8. sınıf din kültürü konuları listesine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

DİN VE HAYAT KONUSU

  • Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
  • Bir Sure Tanıyorum: Asr Suresi ve Anlamı

Din ve hayat konusudin kültürü ve ahlak bilgisi dersinde 8. sınıf öğrencilerinin ikinci dönem işleyecekleri ilk konudur. Bu konuda İslam dininin nasıl hayatın içinde olduğu işlenir. İslam dini hayatın her anında Müslümanlarla beraber bir bütün halindedir. Öğrencilere İslam dininin nasıl hayatın bir parçası olduğu ve nasıl hayatlarının bir parçası yapabilecekleri anlatılır.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin bu konu başlığı altında öğrencilere Hz. Yusuf peygamberin de kim olduğu anlatılır. Yusuf peygamberin hayatı, peygamber oluşu ve onunla birlikte anılan faziletleri bu konu başlığı altında anlatılır.

Bir sure tanıyorum başlığı altında bu konuda Asr suresi öğretilir. Mealiyle açıklanan surenin Arapçası da konular içerisinde geçer.

HZ. MUHAMMED’İN (S.A.V) ÖRNEKLİĞİ

Hz. Muhammed’in (s.a.v) örnekliği konusu
içerisinde Hz. Muhammed’in
(s.a.v)
hayatı ve hayatı içerisinden bazı anıları anlatılır. Hz. Muhammed’in
(s.a.v)
sahip olduğu sıfatlar ve onun nasıl tanındığı bu konu başlığı altında anlatılır. Tek tek güvenilir oluşu, affedici oluşu, istişareye önem veriyor oluşu, davasında cesaretli ve kararlı oluşu, Hakkı gözetmedeki hassasiyeti, insanlara değer vermesi özellikleri anlatılır. Bu özellikler tüm İslam aleminin de örnek aldığı özellikler olduğu için Hz. Muhammed’in
(s.a.v)
bu özelliklerinin onun hayatı üzerinden de örnekleri verilir.

Bir sure tanıyorum bölümünde ise Kuveyş suresi ve surenin anlamı anlatılır. Hem Arapça hem de Türkçe mealine yer verilir. Öğrencilere bir sure daha öğretmek amaçlanır.

İşte 8. sınıf din kültürü dersi 2. dönem konuları için başlıklar:

  • Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Doğruluğu ve Güvenilir Kişiliği
  • Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Merhametli ve Affedici Oluşu
  • Hz. Muhammed’in (s.a.v.) İstişareye Önem Vermesi
  • Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Davasındaki Cesaret ve Kararlılığı
  • Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hakkı Gözetmedeki Hassasiyeti
  • Hz. Muhammed’in (s.a.v.) İnsanlara Değer Vermesi
  • Bir Sure Tanıyorum: Kureyş Suresi ve Anlamı

KUR’AN-I KERİM VE ÖZELLİKLERİ

Kur’an-ı Kerim ve özellikleri
konusunda İslam dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim ve Kur’an-ı Kerim’in özellikleri anlatılır. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i tanıması ve anlaması hedeflenmiştir. Bu konu içerisinde Kur’an-ı Kerim içerisinde geçen ana konular işlenir. Bu ana konular hakkında bilgi verilir.

İslam dininin temel kaynakları alt başlığı da bu konu içerisinde işlenir. Kur’an-ı Kerim de bu temel kaynaklardan birisidir. Bu sebeple İslam dini için hayati önemi vardır. Kur’an-ı Kerim konusu bu sebeple hassasiyetle anlatılır.

Bir peygamber tanıyorum bölümünde ise Hz. Nuh peygamber öğrencilere tanıtılır. Hz. Nuh peygamberin hayatı, nasıl tanındığı ve faziletleri bu bölümde yer alır.
Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin
en son konusu bu konudur. Bu konu ile ortaokul son sınıf öğrencileri ortaokul dönemi din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini tamamlamış olurlar. Bu ders altında işlenen konular ile öğrencilere peygamberler, sureler, Kur’an-ı Kerim, İslam dini ve İslam dini tarihi, nasıl Müslüman olunması gerektiği ve dinin hayatımızın her alanındaki yeri anlatılmaya çalışılır.

İşte konu başlıkları:

  • İslam Dininin Temel Kaynakları
  • Kur’an-ı Kerim’in Ana Konuları
  • Kur’an-ı Kerim’in Temel Özellikleri
  • Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Nuh (a.s.)

Sonuç

Konuları din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin ortaöğrenim için son konularıdır. Öğrencilerin İslam dinini tanıması, tarihini ve anlamını öğrenmesi için önemli konulardır.

İlgili İçerikler

#8. Sınıf
#Din Kültürü Dersi
#Ders Konuları
#MEB
3 лет назад