|

Altın düşecek mi yükselecek mi? Gram, çeyrek, cumhuriyet altını güncel fiyatları

Altın bugün ne kadar oldu? Altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Altının geçen hafta yükselişi ile piyasalarda gram altın, ons altın, cumhuriyet altını, ata altını fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, 22 Kasım güncel altın fiyatları ne kadar? Altının gramı ne kadar oldu? Altın düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

20:25 - 22/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 20:40 - 22/11/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
altın
altın

Altın gram fiyatı yeni haftaya düşüşle girdi. Dolar kurunun 11 liranın altına sarkmasıyla beraber gram altın fiyatları yüzde 2’nin üzerinde değer kaybına uğrayarak 650 lira bandında tutunma mücadelesi veriyor. Yatırımcılar 22 Kasım ile beraber, ‘Altın kuru ne kadar oldu, gram altın bugün kaç TL, altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi’ sorularını araştırıyor.

ALTIN NE KADAR?

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,72 azalışla 660,20 liradan tamamladı. Bugün kapanışta çeyrek altın bin 69 lira, Cumhuriyet altını 4 bin 372 liradan satıldı.

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın bin 69 lira, Cumhuriyet altını 4 bin 372 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günü kapanışa göre yüzde 0,72 düşüşle 660,20 liradan işlem gördü.

İSLAM MEMİŞ: KISA VADEDE ONS ALTIN İÇİN BİR BASKILANMA OLABİLİR

Ons altın fiyatlarının 1857-1870 dolar arasında sıkıştığını belirten İslam Memiş, "1850 dolar seviyesini 1880 dolar seviyesini yukarı yönlü kıramıyor ons altın. Altın tarafında bir baskılanma bekliyorum. Kısa vade için 1825 hatta 1818 dolar seviyesine kadar bir gerileme mümkün olabilir" dedi.

Dolar endeksinde güçlü duruşun sürdüğünü belirten İslam Memiş, "Dolar endeksindeki güçlü duruşun etkisiyle ons altın baskılanıyor. Enflasyona dair kafa karıştıran açıklamalar geliyor Fed üyelerinden. Aslında ons altın enflasyon ile ilgili yeni bir haber akışını bekliyor" diye konuştu.

IMF'inde kalıcı bir enflasyona vurgu yaptığını belirten uzman isim, "Tabi enflasyonun olduğu yerde altın fiyatları üzerinde enflasyon fiyatlaması yeni başlıyor. Ancak ons altın 1818 dolar seviyelerine kadar geri çekilmedikçe bu yükselişlerin süreceğini düşünmüyorum" dedi.

Yıla 1898 dolar seviyesinden başlayan ons altın için Fed odaklı seyrin sürdüğünü belirten Memiş, "Altın, dolar endeksindeki seyir, varlık alımları ve Fed'in olası faiz artırma beklentileri ile baskı altında. Ancak önümüzdeki aylarda 1920-1960 dolar aralığına doğru bir atak görebilir" açıklamasında bulundu.

1800 dolar ve altına sarkmaların ons altın için orta ve uzun vadede kalıcı olamayacağını savunan İslam Memiş, "2021 yıl sonuna kadar enflasyonu fiyatlayan bir ons altın olabilir" dedi.

Gram altın fiyatları için bu seviyelerin kısa vadede kalıcı olamayacağını savunan İslam Memiş, "Gram altın fiyatları için bir teknik düzeltme söz konusu olabilir. Özellikle döviz kurlarında yaşanacak aşağı yönlü düşüşler gram altın için kademeli düşüşleri beraberinde getirebilir" diye konuştu.

Gram altın için aşağıda 630-615-600 lira seviyelerinin öne çıktığını belirten İslam Memiş, "Gram altın alınır mı diye soranlar var. Bu tarihi zirve seviyeler panik alımı yapmak için çok uygun değil. Sabırla bekleyen vatandaşların ilerleyen dönemde belirttiğim seviyelerden alma imkanı bulabileceğini tahmin ediyorum" dedi.

İslam Memiş, gram altın fiyatları için şuanda bir köpük oluştuğunu belirterek, "Gram altın fiyatları için teknik olarak bir düzeltme hareketine ihtiyaç var. Ancak 2022 yılını biraz daha orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurursak gram altın fiyatları için 750 lira söz konusu olabilir" açıklamasında bulundu.

#altın
#altın fiyatı
#altın ne kadar oldu
#gram altın
#altın güncel fiyat
#altın düşecek mi
2 yıl önce