|

Çanakkale’de okulların tatil olduğu ilçeler- 11 Ocak Çarşamba

Çanakkale'de okulların tatil olduğu ilçeler açıklandı. Kar yağışının devam ettiği Çanakkale'de okullar yarın (11 Ocak Çarşamba) bazı bölgelerde tatil edildi. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaları ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:31 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 18:23 - 10/01/2017 Salı
IHA

Çanakkale'nin bazı ilçelerinde kar ve buzlanma nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü okullar tatil olacak.



Çanakkale'de etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde yarın da eğitime ara verilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 11 Ocak Çarşamba günü, Gelibolu, Lapseki, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Yenice, Çan ve Gökçeada ilçelerinde eğitime ara verileceği duyuruldu. Ayrıca, Eceabat ilçesinde taşımalı öğrenciler ile Alçıtepe ilkokulu tatil edildi. İlçe merkezinde eğitime devam edilecek.



Çanakkale'de 1 gün daha tatil


Çanakkale il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile bazı ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim yapılamayacak.



Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde geçtiğimiz cuma gününden bu yana etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığı ifade edildi.



Açıklamada, il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile Gelibolu, Lapseki, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Yenice, Çan ve Gökçeada ilçelerinde eğitime çarşamba günü ara verildiği bildirildi.



Eceabat ilçesinde ise taşımalı eğitim veren Alçıtepe İlkokulu'nda eğitim yapılmayacağı belirtildi.



Tatil olan noktalardaki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.



Bayramiç Barajı'nda kar ve yağmur bereketi


Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, geçen yıl kurak geçince boşalan Bayramiç Barajı, yılbaşından bu yana süren yağmur ve kar yağışlarıyla tekrar dolmaya başladı. Barajdaki su miktarı 9 milyon metreküpten 45 milyon metreküpe yükseldi.


Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları'na yağan yağmur ve kar suları, boşaldığı Karamenderes Çayı'nda taşkınlara neden oldu. Can ve mal kaybına neden olmayan su taşkınları Bayramiç Barajı'nı yarıya kadar doldurdu. 96 milyon metreküp kapasiteli barajdaki su miktarı yılbaşında 9 milyon metreküpe kadar düştü. Ezine Ovası'na kadar tarım alanlarını sulayan barajdaki su miktarının azalması çiftçileri kara kara düşündürdüğü sırada önce yağmur, ardından da kar yağışı başladı.


Karamenderes Çayı yükseldi ve bazı bölgelerde tarlaları sular kapladı. Barajdaki su miktarının şu an 7 metre yükseldiği ifade edildi. Suların 5 metre daha yükseldiğinde barajın tamamen dolacağı ifade edildi. Son ölçümlerde su miktarının 45 milyon metreküpe ulaşarak barajın yarısının dolduğu öğrenildi.


Bayramiç Ezine Ovaları Sulama Birliği Başkanı Salih Aygün, "Yoğun yağmur ve kar yağışı nedeniyle baraj bir günde 5 metre yükseldi. Gün içerisinde de bu doluluk oranı artıyor. Yağan karların ani erimesi sıkıntıya neden olabilir" dedi. Yağmur ve kar sularıyla Bayramiç Barajı'ndaki suyun çamur rengine dönüştüğü görüldü.



Çanakkale'de kar etkili olmaya devam ediyor

Çanakkale'de cuma gününden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. İl genelinde 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, Kabatepe'den saat 15:00 ve Gökçeada'dan saat 17:00 feribot seferleri iptal edildi.


Kar sebebiyle il genelinde 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Havanın eksi 7 dereceye kadar düştüğü şehirde kar yağışı aralıklarla devam ederken, Çanakkale-Bursa, Çanakkale-İzmir yolunda Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.


Adalara ulaşımı sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, Kabatepe'den saat 15:00 ve Gökçeada'dan saat 17:00 seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Çanakkale Boğazındaki Gelibolu-Lapseki karşılıklı feribot seferleri her saat başı, Çanakkale-Eceabat hattında ise Çanakkale'den 11:00-13:00-15:00, Eceabat'tan 12:00-14:00-16:00 olarak değiştirildi.



#Çanakkale
#Okullar tatil mi
#Çanakkale'de okullar tatil mi
#tatil olan ilçeler
7 yıl önce