|

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir?

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, katıldığı bir televizyon programında kaşıkçı cinayetine dair tüm merak edilen ayrıntıları anlattı. Hatice Cengiz, Suudi Arabasitan Konsolosluğuna gittiklerinde çok iyi karşılandıklarını anlattı. Peki, Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle sıkça gündeme gelen Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte ayrıntılar.

Yeni Şafak
16:28 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 16:36 - 26/10/2018 Cuma
Diğer
Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz.
Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularının yanıtlarını haberimizde sizlerle paylaştık.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz açıklamalarda bulundu.

Bir röportaj kapsamında Cemal Kaşıkçı ile tanıştıklarını ve bu süreçten önce de Kaşıkçı'yı yazıları nedeniyle yakından takip ettiğini söyledi.

Habertürk'te katıldığı canlı yayında, Cemal Kaşıkçı'nın dünyada çok tanınmasına rağmen Türkiye'de yeterince tanınmadığını anlatan Hatice Cengiz, Kaşıkçı ile yaptığı röportajın bazı sebepler nedeniyle Türkiye'de yayınlanmadığını hatırlattı.

Kaşıkçı ile aralarında mesleksel bir yakınlaşma olduğunu anlatan Hatice Cengiz, "Cemal Bey bana Türkiye'ye geldiğinde benimle tanışmak istediğini söyledi" ifadesini kullandı.

Hatice Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'ye geldiğinde görüştük ve çok hızlı bir görüşme oldu. İkimizin de programı çok yoğundu. İlk görüşmemiz, ilişkimizin en temel elektriği oldu. Sonra Kaşıkçı ABD'ye döndü ancak dönünce yine benimle görüşmek istediğini söyledi. Ve ilişki dönemimiz böylece başladı.

Suudi Arabistan'da rahat bir ortam olmadığı için ABD'yi tercih eden bir isimdi. Cemal Bey, ABD vatandaşı değildi. Sadece başvurusu vardı.

HATİCE CENGİZ KİMDİR?

Hatice Cengiz, Hatice Cengiz Bursa doğumludur. Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın evlenmek üzere olduğu nişanlısıdır. Türkiye'de 2013 yılında İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 2014 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde eğitimine devam etti ve 2017 yılında mezun oldu. Orta Doğu üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Umman Sultanlığı konusunda akademik çalışma yapmıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

#hatice cengiz
#hatice cengiz kimdir
#cemal kaşıkçı
6 yıl önce