|

Demirhindi bitkisinin faydaları ve zararları neler?

Son zamanlarda sağlıklı yaşama ve sağlıklı besinlere olan ilgi ve merak arttı. Koronavirüs salgınının 2 sene boyunca tüm dünyaya yaymış olduğu hastalık, insanlığı şifalı ürünlere doğru yöneltti. Sağlıklı ürünler arasında yer alan Demirhindi nedir ve nasıl tüketilir? Demirhindi bitkisinin faydaları, yararları ve zararları neler? İşte haberimizin detayları sizlerle...

12:47 - 7/04/2022 Perşembe
Güncelleme: 12:48 - 7/04/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Demirhindi
Demirhindi

Son zamanlarda sağlıklı yaşama ve sağlıklı besinlere olan ilgi ve merak arttı. Koronavirüs salgınının 2 sene boyunca tüm dünyaya yaymış olduğu hastalık, insanlığı şifalı ürünlere doğru yöneltti. Sağlıklı ürünler arasında yer alan Demirhindi nedir ve nasıl tüketilir? Demirhindi bitkisinin faydaları, yararları ve zararları neler? İşte haberimizin detayları sizlerle...

Demirhindi nedir, nasıl kullanılabilir?

  • Ağaçta yetiştiği bilinen Demirhindi aslında bir meyvedir ve ağaçtaki şekli keçiboynuzuna benzer. Baklagiller ailesinden bir bitki olan Demirhindi meyveleri kurutulabildiği gibi reçel de yapılabilir. Demirhindinin tadının ekşi olması sebebiyle taze tüketileceği zaman meyvelerinin içinin üzerine toz şeker serpilerek tüketildiği söylenmektedir.
  • Demirhindi Faydaları
    nı öğrenenlerin en çok merak ettiği şeylerin başında
    Demirhindi Nasıl Kullanılır
    sorusunun cevabı geliyor. Demirhindi meyveleri taze olduğu zaman direkt tüketilebilir, kurutulup baharat olarak kullanılabilir, reçel ve macun yapılabilir.

Demirhindinin faydaları, yararları nelerdir?

Demirhindi Yararları
saymakla bitmez çünkü Demirhindi resmen bir vitamin yuvasıdır.
Demirhindi Faydaları İbrahim Saraçoğlu
tarafından da sık sık dile getirilmektedir çünkü Demirhindinin içinde A, B1, B2, B3, B5 , B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, pektin, demir, sodyum, magnezyum, fosfor gibi mineraller bol miktarda bulunur. Bu da Demirhindi Faydaları konusunun gündemden düşmemesine neden oluyor.
Demirhindi Yararları

İçerdiği vitaminlerin ve minerallerin etkisiyle antioksidan özelliği öne çıkan Demirhindi öncelikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi mevsimsel ve alerjik hastalıklar olmak üzere kalp ve damar hastalıkları gibi vücut direncine ihtiyaç duyan hastalıklar için de etkilidir.

Demirhindi Çayı ile gargara yapıldığı zaman boğaz ağrılarını hafifler.

Demirhindinin doğal bir ağrı kesici etkisi vardır. Başta eklem ağrıları olmak üzere pek çok ağrıda ağzı kesici olarak etki gösterir.

Demirhindinin sindirim problemlerine iyi geldiği ve sindirimi kolaylaştırdığı da faydaları arasında sayılan özelliklerden.

Demirhindi Şerbeti Faydaları
arasında en dikkat çekeni bağırsakları yumuşatıp kabızlık problemlerini gidermesidir.
Demirhindi Cilde Faydaları
için Demirhindi yağının kullanılması gerekir. Cilt lekelerinin giderilmesine yardım ettiği söylenen Demirhindi yağının cilde sürülmesi
Demirhindi Cilde Faydaları
arasında yer alır. Ancak bazı uzmanlar
Demirhindi Zararları
arasında cilde uygulandığı zaman kaşıntı ve kızarıklık meydana gelebileceğini belirtmiştir. Demirhindi kullanmadan önce bir doktora başvurmalı ve onun onayını almalısınız.

Demirhindinin zararları nelerdir?

Bu kadar güçlü bir bitki olan
Demirhindinin Zararları
ndan bahsetmemek olmaz. Her şeyde olduğu gibi Demirhindinin de sürekli ya da çok sık çok fazla oranlarda tüketilmesi karaciğer ve diğer organlarda tahribata yol açabilir. Bazı uzmanlar yoğun miktarda demirhindi tüketmenin ölümle bile sonuçlanabildiğini söylemektedir.

Oldukça güçlü bir meyve olan Demirhindi tüketilmeden önce kesinlikle bir hekimin onayının alınması gerekiyor. Özellikle kronik hastalıkları olanlar ya da alerjik reaksiyonlara meyilli olanlar hekime danışmadan demirhindi tüketmemeli.

Demirhindi şerbeti nasıl yapılır?

Malzemeler:
  1. 170 gr demirhindi
  2. 2 litre su
  3. 2 adet kuru karanfil
  4. 1 adet çubuk tarçın
  5. 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
  1. Demirhindilerin kabuklarını ayıklayın. Ayıkladığınız demirhindileri tencereye alın. Üzerine 2 litre suyu koyarak kapağını kapatın ve 1 gece bekletin.
  2. Sabah yumuşayıp rengi değişen demirhindilerin üzerine 2 adet kuru karanfil, 1 adet çubuk tarçın ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek kaynatın.
  3. Yaklaşık 1,5 saat önce orta sonra kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Soğuyup posası çöken şerbeti süzün ve buzdolabında soğutarak servis yapın.
#Demrhindi
#Demirhindi şerbeti
#Demirhindinin yararları ve zararları neler
2 yıl önce