|

EYT emeklilik maaşları ne zaman yatacak?

EYT emeklilik maaşları için geri sayım başladı. EYT düzenlemesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. EYT'de yaş sınırının olmaması emeklilik yolu gözleyen milyonlarca vatandaşı sevindirdi. Şimdi gözler Meclis’e çevrildi. TBMM’de görüşmeleri yaplacak olan EYT yasasında tüm detaylar da netleşmiş olacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gündeminde maaşların yatacağı tarih merak ediliyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan her vatandaş prim ve gün sayısını doldurduğu takdirde emekli olmaya hak kazandı. Emekli olmaya hak kazanan adaylar ise şimdi EYT maaşlarının ne zaman yatacağını sorguluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ile emekli olacakların ilk maaşlarını ne zaman alacaklarına ilişkin konuştu. EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak? 2023 EYT ne zaman yasalaşacak? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanların maaşları hesaplara yatacağı tarih.

12:02 - 14/01/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
EYT ilk maaş ne zaman yatacak?
EYT ilk maaş ne zaman yatacak?
Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı
düzenlemesi
için gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. EYT maaşlarının ne zaman yatacağı, düzenlemenin belli olmasıyla birlikte milyonlarca kişinin gündeminde yer almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında EYT yasasının ayrıntıları açıklandı. EYT'li olacak olan kişiler ise maaşların ne zaman yatacağını ve düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merak ediyor. Peki EYT (emeklilik) maaşları ne zaman yatacak?

EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlenmesinin ayrıntıları belli oldu. EYT yasasıyla birlikte milyonlarca kişi emekli olacak. Emekli olacak vatandaşlar ise yasanın ne zaman devreye gireceğini merak ediyor.

Buna göre; EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulmasının ardından ocak ayında görüşülmesi bekleniyor. Yürürlük tarihinin ise 1 Ocak 2023 olması bekleniyor.

EYT maaşları ne zaman yatacak?


EYT ilk maaş ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili merak edilenleri anlattı.

  • EYT'nin şu an Meclis'te milletvekilleri tarafından çalışıldığını anlatan Bilgin, "Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olur diye düşünüyorum. İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" dedi.
#eyt
#eyt maaş
#eyt maaş ödemeleri
1 yıl önce