|

Genel Seçim 2018 Gaziantep genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Gaziantep Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Gaziantep Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu?. İşte Gaziantep Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:28 - 19/06/2018 Salı
Diğer
24 Haziran 2018 Gaziantep ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 Gaziantep ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Gaziantep sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Gaziantep için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Gaziantep seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Gaziantep'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Gaziantep'in nabzı Gaziantep seçim sayfamızda!

Gaziantep, eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehri. 2016 itibarıyla 1.974.836 nüfusa sahiptir.[2] Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir. Hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.[3] Bunların yanında Gaziantep, Türkiye sanayisi ve ticaretinde de çok önemli bir yer tutar. Bunun sebepleri arasında Gaziantep'in Anadolu ile Orta Doğu arasında bir konumda bulunması ve liman kentlerine yakınlığı sayılabilir. Gaziantep'in simgeleri arasında Gaziantep Kalesi sayılabilir.

Gaziantep'te çok sayıda pınar bulunmasına karşın hiç doğal göl bulunmamaktadır. Bu yüzden şehrin birçok yerine yapay göller ve barajlar inşa edilmiştir. İlin en önemli akarsuyu Fırat Nehri ve kollarıdır. Gaziantep ilinde çok az doğal orman bulunmaktadır. İldeki toprakların sadece %14'ü ormanlık alanlarla kaplıdır. Bu ormanlarda özellikle meşe ve kızılçam ağaçları hakimdir. Meşe ormanlarının hepsi bozuk olup koruma altındadırlar. Kızılçam ormanlarının çoğunluğu yapay ormandır. Gaziantep ilinin batı ve kuzey çevreleri ormanlık, bozkır ve meralarla çevrilidir. İlin topraklarının yüzde 60'ı tarıma elverişlidir. Bu kısım, tarlalar, zeytin, Antep fıstığı, meyve ve sebze bahçeleri ile bağlarla kaplıdır.

İldeki başlıca dağlar, ilin batısındaki Nur Dağları ile Sof Dağları'dır. Nur ve Sof Dağları arasındaki bölge levha hareketleri sonucu oluşmuş bir çöküntüdür. İldeki en yüksek dağ ise 1496 metre yüksekliği ile Büyük Sof Dağı'dır. İldeki başlıca ovalar ise İslahiye, Barak ve Tilbaşar ovalarıdır. Gaziantep ilinde Nurdağı ve İslahiye 1. derece, Yavuzeli ve Araban 2. derece, Oğuzeli, Nizip ve Karkamış ise 3. derece deprem bölgesidir.

YSK seçmen kaydı sorgulama
Yurt İçi
yapmak için YSKS'nin internet sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
e-Devlet seçmen kaydı sorgulama

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı hizmetleri Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulan seçmen sorgulama hizmeti için e-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı üzerinden sorgulama yapılabiliyor.

Seçmen sorgulama mobil uygulaması nasıl indirilir?

YSK Başkanlığının "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması" da hizmete girdi. Bu uygulamayla yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilecek.

Seçim dönemleri dışında kişi, kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının seçmen kütüğünde kaydının bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.

#Gaziantep Seçim sonuçları
#Gaziantep seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Gaziantep 2018
#seçim sonuçları Gaziantep
#Gaziantep milletvekili genel seçim sonuçları
#Gaziantep genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce