|

İstanbulspor 2-5 Fenerbahçe Maç Özeti İzle (VİDEO)

Spor Toto Süper Lig 12. haftasında İstanbulspor Atatürk Olimpiyat Stadyumunda Fenerbahçe'yi ağırladı. 7 golün olduğu maçta kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde yenilmezlik serisini 7 maça çıkararak puanını 26'ya çıkardı. İstanbulspor ise 8 puanla 18. sırada yer aldı. Beşiktaş'ın eski golcüsü Michy Batshuayi hat-trick yaparak maça damga vurdu. İstanbulspor - Fenerbahçe maç özeti, Spor Toto Süper Lig puan durumuna ve maç sonu açıklamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

21:59 - 30/10/2022 Pazar
Güncelleme: 09:30 - 31/10/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe İstanbulspor
Fenerbahçe İstanbulspor
Spor Toto Süper Lig 12. haftası bolca golün bulunduğu maçlara sahne oldu. Fenerbahçe İstanbulspor'u
5-2
'lik farklı skorla mağlup etti. Maçın golleri Fenerbahçe'e dakika
18', 49', 88, Michy Batshuayi (3), 36' İrfan Can Kahveci
ve
86' Enner Valencia
'dan geldi. İstanbulspor'da golleri dakika
47'
ve
67'
de
Jetmir Topalli
(2)
kaydetti. İşte özet...

İSTANBULSPOR - FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ

İstanbulspor - Fenerbahçe maç özetini izlemek için

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

LİGDE ÜST ÜSTE 4. GALİBİYET

Fenerbahçe, İstanbulspor galibiyetiyle kazanma serisini sürdürdü.

Ligde sırasıyla VavaCars Fatih Karagümrük, MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir'i mağlup eden Fenerbahçe, galibiyet serisini İstanbulspor'a karşı da devam ettirdi.

Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk kez üst üste 4 maç kazandı.

Sarı-lacivertliler, söz konusu
4 maçta 14 gol atarak
skorer bir görüntü çizdi.

LİGDE 4. KEZ 5 VE ÜZERİ GOL

Fenerbahçe, bu sezon ligde attığı gollerle dikkat çekti.

Geride kalan dönemde
11 maçta 34 gole
imza atan sarı-lacivertliler, 4 müsabakada 5 ve üzeri gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya 6, Alanyaspor, Fatih Karagümrük ve İstanbulspor filelerine ise 5'er gol bıraktı.

MİCHY BATSHUAYİ MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında konuk olduğu İstanbulspor'u 5-2 yenen Fenerbahçe'nin maçı "hat-trick" yaparak tamamlayan Belçikalı oyuncusu Michy Batshuayi, teknik direktör Jorge Jesus'un disiplinine dikkat çekti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçın ardından basın mensuplarına konuşan başarılı oyuncu, maçta 3 gol birden atmasıyla ilgili, "Herkes gibi ben de çok mutluyum. Sürekli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz ve bunun meyvelerini aldığımızı düşünüyorum. Bizim açımızdan pozitif bir görüntüydü. Maç maç, hafta hafta çok daha iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum." dedi.

Fenerbahçe'nin 103 gollü sezonu olduğu hatırlatılarak, gol rekoru kırıp kıramayacakları sorulan Batshuayi, "Açıkçası biz bunun üzerine yoğunlaşmıyoruz. Çalışmalarımızı sürekli sürdürüyoruz. Maç maç bakıyor, her maçı bir final olarak nitelendiriyoruz. Her hafta sıkı bir şekilde çalışarak maçlarımızı oynuyoruz ve sonunda neler olacağını göreceğiz" diye konuştu.

Sahada ciddi görünmesine rağmen sosyal medyada eğlenceli paylaşımlar yaptığı aktarılan Batshuayi, "Tabii ki bu benim kişiliğim, karakterim. Ben eğlenceyi seven bir insanım ama çalışılması gerekiyorsa da en iyisini ortaya koymak durumundayım. Yoksa hocam beni mahvedebilir." ifadelerini kullandı.

- "Hocayı bir polis olarak gördüğümü söyleyebilirim"

Bu sezonki skorer görüntüsü hakkında golcü oyuncu, "Ben çalışmayı seven birisiyim. Çünkü çalıştıkça Tanrı'nın da bana karşılığını vereceğini düşünüyorum. Elbette iyi zamanlar gibi kötü zamanlar da olacaktır. Mental anlamda güçlü kalmak çok önemli. Ben de güçlü bir insanım ve çalışmaya devam edeceğim. Çalışarak ve Tanrı'ya dua ederek performansımı sürdüreceğim.Sonrasında da meyvesini alacağıma inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Michy Batshuayi, teknik direktör Jorge Jesus'un oyuncu gözüyle nasıl biri olduğu hakkında, şu görüşlerini paylaştı:

"Ben hocayı (Jorge Jesus) bir polis olarak gördüğümü söyleyebilirim. Çünkü kendisi bir düzen insanı ve çok katı biri. Her şeyin mükemmel olması gerektiğine inanan bir insan. Bizlerden de bunu sürekli olarak isteyen biri. Bizim için böyle bir hocayla çalışıyor olmak oldukça güzel. Genciyle, tecrübeli oyuncusuyla beraber iyi bir performans ortaya koymamız gerekiyor. Mükemmeli yakalayabilmek adına hocanın bize kattığı çok şey var. Bizler tabii ki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sonrasında da sonucu göreceğiz."

Takımdaki diğer forvetlerle iyi anlaştığını anlatan Belçikalı oyuncu, "Zaten bunu sürekli dile getiriyorum. Biz her gün antrenmanlarda çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. En iyisini ortaya koymaya gayret ediyoruz. Aramızdaki iletişimin iyi olduğunu düşünüyorum. Tüm takım arkadaşlarım arasında oldukça güçlü bir iletişim var. Bu şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum. Bazen ben gol atabilirim, bazı haftalar atamayabilirim. Bu değişkenlik gösterebilir ama şu anda herkesin öz güveni oldukça yerinde. Biz de gücümüzü buradan alıyoruz." şeklinde konuştu.

JORGE JESUS MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında konuk olduğu İstanbulspor'u 5-2 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, yollarına kazanarak devam ettiklerini söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Jesus, 11 maçta 34 gol attıklarını ve Avrupa'da Bayern Münih ile Manchester City dışında hiçbir takımın bu ortalamaya sahip olmadığını belirtti.

Maçın ilk yarısında harika bir performans ortaya koyduklarını vurgulayan Portekizli teknik adam, "Rakibimiz attığı gollerle maça ortak oldu ama fiziksel kapasitemizi ortaya koyduk. Baskılı oyunumuzla 2 gol daha attık. Riskli oyunda arkada az adam bırakıyoruz ve boşluklar oluşuyor. Ben oyuncularımdan böyle bir oyun istiyorum. Önemli olan yediğimizden çok gol atmamız." diye konuştu.

Takımın her şeyden önemli olduğunu dile getiren Jesus, "Önemli olan ben değilim, takım. Ben de takımın bir parçasıyım. Sorumluluk benim. Siz istediğiniz kadar iyi hoca olun, oyuncularınız fikirlerinize inanmazsa şansınız yoktur. Birlik olmuş bir gurubumuz var. Her zaman oyuncularımın arkasında durmalıyım. Altay'ın taraftarın sevgisine ihtiyacı var. Her oyuncunun iyi oynamadığı dönemler olabilir, taraftarların bunu anlaması gerekiyor. Oyuncuyu daha zor duruma sokmamaları gerekiyor. Futbolcular Fenerbahçe'nin ve ambleminin ta kendisi. Biz de taraftardan bunu istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Jesus; Altay ve Szalai'nin rotasyona sokulmadığı yönündeki bir soruya, şu yanıtı verdi:

"Altay için rotasyon yapmak istesek 2 kalecimiz daha var ama Szalai için aynı şeyi söyleyemem. Szalai'nin yerine sakatlıklardan dolayı oynatabileceğimiz stoper yok. Szalai bütün maçlarda oynadı, oyundan bile çıkmadı. Sakatlık limitinde oynuyor. Lige ara verilince de milli takıma gidecek ve orada da devam edecek. Ancak Szalai normal bir sporcu değil. Normalin dışında bir sporcu. Orta saha ve ön bölgede rotasyon yapabiliyoruz ama savunma için aynı şeyi söyleyemem. Peres ve Gustavo ne zaman dönecek bilmiyoruz. İki stoperden biri sakatlanırsa kimi oynatacağım bilmiyorum. Belki ben oynarım. Şaka yapıyorum, bir fikrim var."

68 yaşındaki çalıştırıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Dinamo Kiev maçına ilişkin de, "Bizim büyük hedefimiz lig. Şu anda 1. sıradayız ama hiçbir şey garanti değil. Nasıl başladığımız değil nasıl bitireceğimiz önemli. Avrupa Ligi'ni kazanamayacağımızı biliyoruz. Bizden çok güçlü takımlar var ama gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Dinamo Kiev karşılaşmasından sonra bir lig maçımız olacak. O çok önemli. Kiev'de daha az oynayan oyuncularla oynayabiliriz. Dinamo Kiev Teknik Direktörü'nü memnun edebilecek bir sonuç da olabilir." diyerek sözlerini tamamladı.

İSTANBULSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TEKKE'NİN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında konuk ettiği Fenerbahçe'ye 5-2 mağlup olan İstanbulspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, sergiledikleri mücadelenin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekke, "İki yarıyı da farklı yorumlamak lazım. Bizim açımızdan oyuncularımızın performansından memnunum çünkü 2 antrenmanla bu kadar. 90 dakika boyunca ön alanda baskı yapmaya çalıştık. Yediğimiz 5 golde de ciddi hatalarımız vardı." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin ilk yarıda köşe vuruşu kullanmadığını dile getiren Tekke, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'nin ciddi oyuncularının olduğunu maç öncesinde de söyledim. Hata yapınca cezalandırılırsınız. Atılan 5 gol gayet doğal. Yarıştığımız takımlar arasında Fenerbahçe yok. Bizim için en azından oyuncuların istek ve arzusu olumlu. Bireysel basit hatalar olumsuz ama bu ligde kalmak için ekip olarak düşüncemiz, topa sahip olarak oynamamız gerektiği. Bunun da riskleri var. Fenerbahçe'yi tebrik ederim."

Fenerbahçe'yi savunmada beklemenin doğru olmayacağına inandığını aktaran Tekke, "Biz Fenerbahçe'yi bekleyemezdik. Ön alan baskısı yaptık. Kazandığımız toplarla kenarlardan oynamayı hedeflemiştik ama çok mümkün olmadı. Maçın genelinde baktığınızda oynamaya ve topa sahip olmaya çalıştık. Büyük takımlara otobüs çekebilirsiniz ama oyuncu kalitesi var." diyerek sözlerini tamamladı.


#fenerbahçe
#İstanbulspor
#süper lig
#özet
#puan durumu
#Michy Batshuayi
#İrfan Can Kahveci
2 yıl önce