|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Öğrenci bursuna zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında lisans ve ön lisans öğrencilerini yakından ilgilendiren KYK burs müjdesini verdi. Burs miktarının arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tübitak'tan sağlanan burslarda iyileştirmeler yapıldığını ve bursların miktarının ne kadar olduğunu tek tek açıkladı. Detayları sizin için derledik.

09:33 - 1/03/2022 Salı
Güncelleme: 10:55 - 1/03/2022 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Öğrencilere burs müjdesi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Öğrencilere burs müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısı sonrası basın karşısına geçti. Gündemdeki konulara değindikten sonra öğrencilere burs müjdesi verdi.

TÜBİTAK BURSU NE KADAR?

"Burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz." açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, lisans programında aylık 750 lira olan bursun yüzde 67'lik artışla bin 250 liraya çıkarıldığını duyurdu.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURSU NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek lisans öğrencilerine ödenen bursun 3 bin lira ile 4 bin 250 lira arasında olacağını açıkladı.

Doktora öğrencilerine ise 5 bin 500 ile 7 bin 500 lira arası burs verileceğini belirtti.

"Doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir."
#KYK bursu 2022
#KYK bursu
#2022 KYK bursuna zam mı geldi?
#Lisans
#Ön lisans
#Doktora
#Yüksek Lisans
#KYK burs zamlandı mı
2 yıl önce