|

Niğde'de okullar tatil mi? 11 Ocak Çarşamba

Niğde'de okullar tatil mi? Niğde'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bir ilçede okulların tatil edildiği açıklandı. İşte yapılan resmi açıklamalar.

Yeni Şafak
23:38 - 10/01/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 23:52 - 10/01/2017 الثلاثاء
IHA

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde aşırı tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe geneli ve köylerindeki aşırı tipi ve yoğun kar yağışından dolayı 11 Ocak Çarşamba günü okulların bir günlüğüne tatil edildiği belirtildi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu kıyıları ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta ile Konya ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da bu akşam saatlerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kıyıları ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta ile Konya ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#Niğde
#Niğde'de okullar tatil mi
#kar tatili
٪d سنوات قبل