|

Son dakika Fransa'da rehine krizi haberi

Son dakika Fransa haber - Fransa'nın güneyindeki bir kiliseye giren 2 kişi, papazı ve kilisedekileri rehin aldığı son dakika haberleri arasında yer alıyor. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye aracının intikal ettiği belirtildi. Fransa ve dünya basınındaki tüm son dakika gelişmelerini ve detayları yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
12:21 - 26/07/2016 Tuesday
Güncelleme: 09:25 - 26/07/2016 Tuesday

Son dakika Fransa'da rehine krizi haberi! Fransa'nın kuzeyinde bir kilisede iki kişi, ayin sırasında papaz ve kilisede bulunan çok sayıda kişiyi rehin aldığı son dakika Fransa haberleri arasında yer alıyor. Fransız basını, ülkenin kuzeybatısındaki Rouvray kentindeki Saint-Etienne kilisesinde rehine krizi yaşandığını duyurdu. Adli kaynaklara dayandırılan haberlerde, iki kişinin sabah ayini sırasında kiliseye girdiği, papaz ve cemaatini rehin aldığı kaydedildi. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye aracının intikal ettiği belirtildi.



Fransa'da Türk derneğine saldırı


Fransa'da bir Türk derneğine molotofkokteyli atılması sonucu maddi hasar oluştu. Lyon Başkonsolosluğundan AA muhabirine yapılan açıklamada, cumartesiyi pazara bağlayan gece Valence şehrindeki Valence Franco Türk derneğine 2 kişi tarafından molotofkokteylli saldırı yapıldı. Yetkililer, 2 saldırganın, sabaha karşı dernek tabelasını indirdikleri ve 2 ayrı noktadan camı kırarak içeriye molotofkokteyli attığını söyledi. Saldırıda, can kaybı yaşanmadığı ifade edilirken molotofkokteyllerinin isabet ettiği langırt ve bilardo masalarının yanmaz bir malzemeden üretilmesi sonucunda yangının da büyümeden kendiliğinden söndüğü dile getirildi.



Saldırganların, dernek tabelasını çıkarırken olay yerinde parmak izi bıraktığı ve polisin de konuya ilişkin kimlik tespit sürecinde olduğu belirtildi. Henüz kimliği belirlenemeyen saldırganların, saldırıyı hangi amaçla düzenlediği ise bilinmiyor.








#Fransa
#Kilise
#Rouen
#Saint-Etienne
#Son dakika Fransa
8 years ago