|

Yarın tatil mi? İstanbul'da 30 Kasım okullar tatil mi edildi?

Okullar yarın tatil mi olacak? sorusu öğrenci ve veliler tarafından merak ediliyordu. Bugün İstanbul'da yaşanan lodos nedeniyle okullarda eğitime ara verilip verilmeyeceği sorgulanıyordu. İstanbul Valiliği okulların tatil edildiğine ilişkin son dakika açıklamada bulundu. Peki, 30 Kasım İstanbul'da okullar tatil mi? Yarın okullar tatil olacak mı?

20:17 - 29/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 18:16 - 31/12/2021 Cuma
Yeni Şafak
okullar
okullar

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Türkiye genelinde dün akşam ve bugün de etkisini sürdüren fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. Özellikle İstanbul'da hayatı büyük ölçüde etkileyen lodosun etkisinden sonra okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. İstanbul Valiliği'nden beklenen açıklama geldi.

OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Olumsuz hava şartları dolayısıyla gündeme gelen okullar tatil mi, okullar tatil olacak mı sorularına yönelik Valilikten açıklama geldi. Buna göre:

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre;

İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, bu gece yarısına kadar 90-110 km/sa hızda devam ederek gece saatlerinden itibaren hızını biraz azaltacağı ve yarın saat 18.00’e kadar 70-90 km/sa hızda sürdüreceği tahmin edilmektedir.

İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.

#okullar tatil mi
#yarın okullar tatil mi
#istanbulda okullar tatil mi
2 yıl önce