|

Youtube video indirme işlemleri! Youtube’den video indirme rehberi

Youtube video indirme işlemlerini sizler için hazırladık. Her gün en çok ziyaret edilen sitelerin başında gelen Youtube üzerinde kullanıcılar izledikleri videoları nasıl indireceklerini merak ediyor. Bizler de sizler için kısa yöntemlerle Youtube videolarının nasıl indirileceğini araştırdık.

Yeni Şafak
12:21 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:27 - 12/01/2017 Perşembe
Diğer
Youtube video indirme
Youtube video indirme

Youtube videoları nasıl indirilir? sorusu Youtube üzerinde vakit geçiren kullanıcıların sıkça sorduğu soruların başında yer alıyor. Beğendikleri, hoşuna gittikleri ve özel hissettikleri videoları indirmek isteyen kullanıcılar, farklı yöntemleri deniyor. Peki Youtube videoları nasıl indirilir?




1. Yöntem: Video indirme uygulaması


Bu uygulamalardan ilki

VidMate

isimli uygulama. Bu uygulama aslında sadece

Youtube

değil, onlarca diğer video kaynağından video indirmek için dizayn edilmiştir.



Bu makaleyi yazdığımız günlerde 2.06 sürümü yayında olan bu uygulamanın ana giriş ekranı aşağıdaki gibidir. Aralık 2016 itibariyle 3.01 sürümü yayınlanmıştır.



2. Yöntem: Tüm sitelerde geçerli


Bu yöntem ile birçok siteden istediğiniz videoyu 5-10 saniye içerisinde kolaylıkla indirebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınız adım adım sizlere sunuyoruz. Aşağıdaki videoyu izleyerek istediğiniz videoyu indirebilirsiniz.





3. Yöntem: İnternet aracılığıyla video indirme


İnternet bağlantınız varsa http://www.youtubevideoindir.org/ sitesindeki url kısmına video linkini yapıştırarak indir butonuna tıklayarak videoyu indirebilirsiniz.




Video Dosya uzantıları


GP – Yukarıdaki gibi, 3G2 ye benzer, ancak daha iyi ses ve görüntü işlemeye sahiptir.


AMV – Video dosyası formatı taşınabilir oynatıcılar için geliştirilmiştir. Diğer formatlar ile karşılaştırıldığında sıkıştırma oranı düşüktür, pil ömrünü uzun tutmak amacı avantajıdır.


ASF – Multimedya Microsoft tarafından Windows Media için geliştirilmiştir.


AVI – Görsel-işitsel veri konteyner. 1992 yılında Microsoft tarafından windows medya stratejinin bir parçası olarak geliştirildi.


DIVX – Yeni versiyonları MPEG-4 Bölüm 2 ile uyumlu filmin görüntü sıkıştırma yöntemi, yaklaşık 90 dakika ve neredeyse DVD kalitesinde normal bir filme CD ye sığdırma olanağı sağlar. Ayrıca Internet üzerinden video iletimi için kullanılır.


FLV – Flash Video film dosyası internet üzerinden video dosyalarını dağıtmak için kullanılır. Macromedia tarafından oluşturulan ve


Nisan 2005 yılında şirket üzerinden aldıktan sonra, Adobe Systems tarafından geliştirilmektedir.


M2TS – Format yaygın olarak Blu-ray ve AVCHD HD videolarda kullanılmaktadır.


MKV – Matroska – bir video veya ses formatlarını depolama multimedya konteyneri. Matroska dosyaları (ses ve video ile birlikte) ve menü (DVD gibi)


MOV – Bu QuickTime biçimidir. Genellikle iMovie de Mac, ancak oluşturulan diğer video programları da bu formatta film kaydedebilirsiniz. Herhangi bir ek dönüşüm olmadan bu dosyaları YouTube'a yükleyebilirsiniz.


MP4 – MPEG-4 Bölüm 14 multimedya taşıyıcısıdır.


MPEG – Ses ve video kodlama için standartlar geliştirmek ve ISO grup tarafından onaylanan yaygın ses ve video kaydı için bu


format kullanılır.


MPG – Multimedya ses içeren dosyaları ve video uzantısı.


MPEG-1 Formatında video codec.


OGM – konteyner Tobias Waldvogel tarafından geliştirilen OGG konteyner dayalı.


QT – Multimedya konteyner dosya biçimi Apple tarafından geliştirilmiştir.



RealMedia konteyner uzun bir versiyonudur RMVB – konteyner


RM – RealMedia bir biçimdir RealNetworks tarafından geliştirilmiştir. Genellikle RealAudio ve RealVideo streamings saklamak ve aynı zamanda sık sık internette streaming için kullanılmıştır.



WMV – Windows Media Video – Video sıkıştırma formatı Microsoft tarafından geliştirilmiş.


AC3 – Ses codec en DVD'lerde kullanılan. Genellikle Dolby Digital Ses Sıkıştırma-3, Dolby Digital veya A/52 olarak da bilinir.


AAC – Ses veri sıkıştırma algoritması. Bu özellikleri 1997 yılında yayınlanmıştır. AAC MP3 bir devamı olarak tasarlanmıştır. Bu benzer veri büyüklüğü daha iyi ses kalitesi sunuyor.



AIFF – Ses dosyası biçimi IFF (Electronic Arts Değişim Dosyası Biçimi) Apple ile işbirliğine dayalı.


AMR – Ses dosyaları için kayıt formatı, cep telefonlarında kullanılır.


APE – Monkey's Audio dosya uzantısı – kayıpsız ses codec. % 40 dan% 50 dosya boyutunu küçültür.


CDA – CD standart bir dijital ses kayıt.



FLAC – Çözücü Ogg ailesinin kayıpsız ses sıkıştırma formatı.




#Youtube
#Video indirme
#Youtube video
7 yıl önce