|

Uçaklarda Avea ile konuşulacak

İha
00:00 - 9/11/2007 Cuma
Güncelleme: 17:10 - 9/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
Uçaklarda Avea ile konuşulacak
Uçaklarda Avea ile konuşulacak

Avea, Norveçli GSM operatörü AeroMobile ile yine dünyadaki diğer operatörler ile aynı anda uçaklarda GSM hizmeti sunarak gökyüzündeki kapsama alanını genişletiyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında uçaklarda GSM hizmeti veren İsviçre merkezli OnAir ile dünyadaki diğer operatörler ile aynı anda "Uluslararası Dolaşım" servis açılışını yapan Avea, şimdi de AeroMobile ile anlaşarak yine dünyadaki diğer operatörler ile aynı anda uçaklarda GSM hizmeti sunacak.


Yapılan anlaşma sayesinde faturalı ve faturasız tüm Avea aboneleri, uydu üzerinden hizmet veren AeroMobile şirketinin şebekesinden faydalanarak, uluslararası dolaşım servislerinin aktif olması durumunda hiçbir ekstra işlem yapmadan, kendi cep telefonları ile GSM hizmetlerinden faydalanabilecekler.




AeroMobile ve OnAir'in uydu destekli kablosuz iletişim imkanı sunan bu hizmeti sayesinde, seyahat eden yolcular uçuş süresince sevdikleri ve aileleri ile kolaylıkla haberleşebilecek. OnAir şirketi ile yapılan anlaşma kapsamında ilk uçuş AirFrance, AeroMobile şirketi ile yapılan anlaşma kapsamında ise ilk uçuş Emirates Havayolları ile yapılacak. İlerleyen dönemlerde bu hizmetin farklı havayollarında da kullanımı mümkün olacak.



Avea, sağladığı bu hizmet sayesinde bahsi geçen şirketlerin ticari uçuşlarının başlaması ile abonelerine Türkiye'de bir ilk olarak uçaklarda GSM hizmetlerinden faydalanma imkanı sunacak.


16 yıl önce