|

Arakanlıların zorlu orucu

Myanmar’daki topraklarından sürülen ve komşu ülke Bangladeş’e sığınan Arakan Müslümanları, kaldıkları derme çatma çadırlarda zor şartlarda oruç tutmaya çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Arakanlı Müslümanların çoğu iftar ve sahurda yemek için sadece pirinç ve su bulabiliyor
Arakanlı Müslümanların çoğu iftar ve sahurda yemek için sadece pirinç ve su bulabiliyor

Myanmar’dan sürülmeden önce tavukları, inekleri, meyve bahçeleri olduğunu anlatan mülteciler, yarı aç yarı tok oruç tutuyor.

YARDIMLARLA YAŞIYORLAR

Çalışmalarına izin verilmeyen mülteciler, sivil toplum kuruluşlarının yardımları ile ayakta durmaya çalışıyor. Bazı sivil toplum kuruluşları ve Dünya Gıda Teşkilatı’nın pirinç, yağ ve şeker dağıttığı Arakanlılar, kamplardaki sivil toplum örgütlerinin çoğu gayrimüslim olduğu için iftar ve sahuru dikkate almadıklarını belirtiyor.

YEDİKLERİNİZDEN BİZE DE GÖNDERİN

Bangladeş’te 12 kampta 1 milyon Arakanlı mülteci bulunuyor. Kampların sekizine yeterli gıda ulaşmıyor. Mültecilerin 800 bini çok yetersiz yardım alabiliyor, 250 bini ise zor şartlarda hayatını sürdürüyor. Mültecilerin çoğu yalnızca pirinç ve su ile karnını doyuruyor. Hiçbir şey yemeseler de oruç tutmaya devam edeceklerini söyleyen mülteciler, Müslüman kardeşlerine seslenerek, "Yediklerinizden bize de ulaştırın" çağrısında bulunuyor.

  • Kur’an aşkı sınır tanımıyor
  • Moğolistan’ın Bayan Olgi bölgesinde yaşayan Müslüman Kazaklar, çocukların Kur’an eğitimi alabilmesi için adeta yarışıyor. Köylerden il merkezine eğitim almaya gelen öğrencilerin en büyük ihtiyacı ise yatılı yurt binası.
  • Bölgede yardım faaliyetleri yürüten Yardım Köprüsü Vakfı’nın açtığı Kur’an kurslarında eğitim gören kız öğrenciler, iftar yemeğinde biraraya geldi. Burada konuşan vakıf Başkanı Jardanbek Tileubek "Kızlar Bayan Olgi’de tanıdıkları ya da akrabalarının evlerinde barınıyor. İl merkezinde 100-150 kişilik bir yatılı yurt binasına ihtiyaç var. Türkiye’deki hayırseverlerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.
#Arakan
#Ramazan
6 yıl önce