|

Oruç kan bağışına engel değil

'Oruç tutan insanların kan vermemesi gerektiği' algısının yanlış olduğunu belirten uzmanlar, bunda bir sakınca olmadığını ve kan bağışlamanın insanda bir eksiklik yaratmayacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:34 - 15/06/2016 Çarşamba
AA

Ramazan'da azalan kan bağışlarından dolayı stok sıkıntısına giren Kızılay bu sene de vatandaşlara kan bağışı için çağrıda bulundu. Diyanet'in defalarca kan vermenin oruca zarar vermediğini açıklamasının ardından doktorlar da Ramazan'da kan bağışının bir sakıncası olmadığını açıkladı. Doç. Dr. Hasan Aydın Ramazan'da kan verilmesinde biraz temkinli davranmak gerektiğini vurgulayarak, "Ancak kan bağışlanması kişide bir eksiklik yaratmaz. Bu nedenle Ramazan'da kan bağışının bir sakıncası yok. Yalnız kişi kan bağışından sonra tansiyonunun düşeceğini bilerek, bağış işleminin ardından dinlenmeli" diye konuştu.



KAN SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ


Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Ramazan'da kan ihtiyacının diğer aylarda olduğu gibi devam ettiğini belirterek "Ramazan dolayısıyla kan toplama saatlerimizi iftar ile sahur arasında yapıyoruz" diye konuştu.


#Oruç
#Kan bağışı
8 yıl önce