|

Sağlık ocağı çalışma saatleri: Aile hekimliği saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Sağlık ocağında aile hekiminden sağlık hizmeti almak konum olarak vatandaşların yakınında olduğu için kolaylık sağlıyor. Sağlık ocağı mesa saatleri doktorların çalışma saatlerine göre değişiklik gösteriyor. Bu anlamda küçük ölçekli sağlık hizmetleri için tercih edilen Sağlık Ocakları mesai saatlerine uyularak gidilmesi önem taşıyor. Peki, Sağlık ocağı çalışma saatleri ne? Aile hekimliği olarak da ifade edilen Sağlık ocakları saat kaçta açılıyor, saat kaçta kapanıyor? İşte en güncel Sağlık Ocağı mesai saatleri bilgisi...

Tuğba Güner
15:23 - 20/10/2023 Cuma
Güncelleme: 10:48 - 26/02/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
aile hekimi
aile hekimi

Hastalanan vatandaşların ilk muayene ve tetkik için başvurdukları sağlık ocakları mesai güncel saatleri merak ediliyor. Sağlık Ocağı, Aile hekimine gidecek vatandaşlar tarafınfan aranan konuların başında geliyor. Her vatandaş kayıtlı olduğu ikamet adresine göre sağlık ocaklarından hizmet alabiliyor. Peki sağlık ocağı çalışma saatleri, Sağlık ocakları açık mı 2023? Aile Hekimliği kaçta açılıyor?

AİLE HEKİMLİĞİ ÇALIŞMA SAATLERİ

  • Sağlık Ocakları Türkiye genelinde 08:00' ile 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir ancak her bireyin bağlı bulunduğu aile hekiminin çalışma saatleri farklı olabilir. Bu sebeple bağlı bulunduğunuz sağlık ocaklarından hekiminizin çalışma gün ve saatlerini sağlıklı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

SAĞLIK OCAĞI ÖĞLE ARASI SAATLERİ

  • Sağlık ocaklarında öğle tatili arası saat 12:00 ile 13:00 arasındadır ve bu saat aralığında sağlık ocaklarında hizmet verilmez.

SAĞLIK OCAĞI HAFTA SONU AÇIK MI?

Sağlık ocakları hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olduğundan dolayı hizmet vermezler.

AİLE HEKİMİ NASIL ÖĞRENİLİR?

  • Aile Hekimi sorgulaması e-Devlet üzerinden yapılıyor. Aile hekiminizi öğrenmek için T.C. kimlik numarası e-devlet'ten sorgulayabilirsiniz.

Aile hekimi sorgulamasının ardından ilçenizde bulunan Sağlık Ocağı ile iletişime geçerek saatleri güncel olarak öğrenmeniz mümkün.

AİLE HEKİMİ DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Vatandaşların ikamet adreslerine göre yapılan ayrımlar çerçevesinde atanmış olan Aile hekimlerini değiştirmeleri mümkün.

Aile hekimliği uygulamasında her bireyin ikamet adresi baz alındığı için taşınma işleminin gerçekleşmesinin ardından aile hekimini değiştirmek için kişinin başvuru yapması gerekiyor.

E-Nabız Aile Hekimi Değiştirme

Nabız sistemine kaydınız varsa
adresi üzerinden giriş yaparak, “Aile Hekimi Değiştir” seçeneğini tıklayarak işlemlerinize devam edebiliyorsunuz.

Aile hekimi değiştirme işlemini online olarak E-Devlet sistemi üzerinden, E-Nabız sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Aile hekimi değiştirme işlemi için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

Nabız sistemine kaydınız varsa
adresi üzerinden giriş yaparak, “Aile Hekimi Değiştir” seçeneğini tıklayarak işlemlerinize devam edebiliyorsunuz. Hangi aile hekimine bağlı olduğunuzu da buradan öğrenebilmeniz mümkün. Aile hekiminizin ismi bu bölümde yazarken, kutucuğun altında “Aile Hekimi Değiştir” seçeneği yer almaktadır.“

“Aile Hekimini Değiştir” seçeneğine tıkladığınızda, karşınıza gelecek olan sayfada geçiş yapmak istediğiniz hekimi görüntüleyebilmeniz için sistem sizden konum bilgilerinizi girmenizi talep edecektir.

İl ve ilçe bilgilerinin girişi yapıldıktan sonra ilgili bölgede bulunan aile sağlığı merkezleri listesini görüntüleyebilirsiniz. Geçiş yapmak istediğiniz merkezi seçtiğinizde sayfanın alt kısmında geçiş yapabileceğiniz, uygun hekimler ve merkezler listelenecektir.

Seçtiğiniz hekimin yan tarafında bulunan kutucuğu işaretleyerek, sayfanın altında bulunan “Aile Hekimi Değiştir” tuşuna tıklamanız yeterli olmaktadır.

#sağlık ocağı
#sağlık ocağı mesai saatleri
#aile hekimliği mesai saatleri
#aile hekimi çalışma saati
#aile hekimliği kaçta açılıyor
#sağlık ocağı kaçta açılıyor
6 ay önce