|

Başörtülü 19 vekil Meclis’te

Türkiye’de 46,5 milyon seçmen, 25. dönem milletvekilleri seçimi için sandığa gitti. Sandıktan çıkan sonuçlara göre bu dönemde Meclis’te başörtülü 19 vekil görev alacak. AK Parti’den Özlem Zengin, Fatma Benli, Sema Kırcı ve Lütfiye Selva Çam gibi isimler parlamentoya girdi. HDP’den ise 2 isim Meclis’in yolunu tuttu.

Yeni Şafak
04:00 - 8/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 04:00 - 8/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

7 Haziran 2015 seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte parlamentoya girecek isimler de netleşti. Sandıktan çıkan sonuçlara göre bu dönem başörtülü 19 vekil Meclis'te görev alacak. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre İstanbul'dan Fatma Benli, Özlem Zengin ile Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı milletvekili seçildi.



KONYA İLK SIRADA


İstanbul'da olduğu gibi Konya'yı da bu dönem parlamentoda 3 başörtülü aday temsil edecek. AK Parti'nin Konya'da aday gösterdiği Hüsnüye Erdoğan, Leyla Şahin Usta ve Rüveyde Gülseren Işık milletin kararıyla TBMM'ye gidecek. Kahramanmaraş'ı ise iki isim temsil edecek. Bu isimler Nursel Reyhanlıoğlu ve Sevde Beyazit Kaçari oldu. Ankara'dan Lütfiye Selva Çam, Balıkesir'den Sema Kırcı, Düzce'den Ayşe Keşir, Erzurum'da Zehra Taşkesenlioğlu, Gaziantep'ten Canan Candemir Çelik, Kocaeli'nden Radiye Sezer Katırcıoğlu, Şanlıurfa'dan Hamide Sürücü, Tekirdağ'dan Ayşe Doğan ve Trabzon'dan Ayşe Sula Köseoğlu milletvekili olarak seçildi.



HDP'DEN İKİ İSİM MECLİS'TE


HDP'nin listesinde aday olarak gösterdiği Hüda Kaya ve Seher Akçınar da Meclis'e girdi. Kaya, İstanbul 1. Bölge 2. sıradan Bayar ise Erzurum 1. sıradan seçildi. Diğer yandan Muhsin Yazıcıoğlu'nun damadı Mustafa Yazıcıoğlu İstanbul'dan Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan da Kayseri'den TBMM'ye giren isimler oldu.



ESAYAN VE YAYMAN LİSTEDE


Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki ile Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de AK Parti milletvekili olmaya hak kazandı. AK Parti'nin aday gösterdiği gazeteciler Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Esayan, Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman İstanbul'dan seçildi. CHP'den ise Hürriyet gazetesi eski yayın yönetmeni Enis Berberoğlu ile gazeteci Eren Erdem Meclis'in yolunu tuttu.


#Özlem Zengin
#Fatma Benli
#Sema Kırcı
9 yıl önce