|

CHP'li Berberoğlu: MHP ve HDP bizim iktidar olmamızı istiyor

CHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, HDP ile MHP'nin üzerinde anlaştıkları tek konunun CHP'nin hükümette yer almasının olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun ise ülkenin gizli başbakanı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
09:34 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 06:48 - 17/10/2015 Cumartesi
Diğer

CHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, partisinin Gölbaşı ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Burada partililere seslenen Berberoğlu, Adıyaman'ı iyi bildiğini, kentte huzur, dirlik ve birliğin kalmadığını söyledi. Berberoğlu, Ankara'daki bombalı saldırıların ardından Adıyaman'ın isminin canlı bomba eylemi yapan örgüt ile anılmasının herkesi üzdüğünü belirtti.



"HDP de bizim iktidar olmamızı istiyor, MHP de"


CHP'nin memleketi bölen, insanları birbirine düşman eden bir parti olmadığını ve bu ilke doğrultusunda önlerine rüşvet gibi konulan teklifleri kabul etmeyerek yeniden halkın karşısına çıktıklarını iddia eden Berberoğlu şöyle dedi:



"Biz insanların yaşanacak bir Türkiye'de daha mutlu ve daha zengin olması için iktidarı istiyoruz. Bakın Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran'dan bu güne kadar adeta önüne bir rüşvet gibi konulan 'gel 3 aylığına biz hükümet olalım, sen de bize ortak ol' şeklindeki bütün teklifleri, kırmızı plakaları, her şeyi bir kenara koydu tekrar sizin karşınızda oy istiyor. Her geçen gün biz bunun nimetini yaşıyoruz. Sizde inşallah bizle beraber yaşayacaksınız. Bugün HDP ile MHP'nin üzerinde anlaştıkları hiçbir konu yok. Bir tek konu var o da CHP'yi iktidarda istiyorlar. HDP, 'CHP iktidar olsun' diyor, MHP'de daha dün 'mutlaka CHP'yi hükümette görmek isterim' dedi. Bu son patlayan bombadan sonra Başbakan Kemal beyi çağırdı, gidip görüştü. MHP'den randevu istedi, şimdi olmadı belki daha sonra olur, HDP ile bugün itibariyle görüştü. Yani bir genel başkanımız var ki bu ülkenin gizli başbakanı. O dirayetle, o ferasetle, o sorumlulukla davranıyor ve 'önce Türkiye' diyor, 'önce birlik, önce huzur' diyor. Bunları söyleyen bir partiyi, bunları söyleyen bir lideri de başbakan yapmak sizin işiniz."



Berberoğlu beraberindeki CHP Adıyaman milletvekili adayı ve il teşkilatı üyeleriyle birlikte seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra Besni ilçesine gitti.



#CHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu
#Berberoğlu
#Gölbaşı
#Adıyaman
#1 Kasım
9 yıl önce