|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin bitti, sırada Kandil var

Mardin mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yürüttüğümüz operasyonlarla teröristlere yaşadıkları acıların hesabını misli ile sorduk. Bu süreçte hukuktan, demokrasiden taviz vermedik. Devlet, tüm şefkatiyle vatandaşlarını kucaklarken teröristlerin başlarına da kadife eldivenin içindeki çelik yumruğunu indirmekten çekinmedi. Afrin bitti, sırada Kandil var. Nerede terör var, nerede Türkiye'ye taciz var, biz oralarda tepelerine tepelerine bineceğiz." dedi.

Yeni Şafak
18:55 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 19:48 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin mitinginde halka hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin mitinginde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin mitinginde halka hitap etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Mardin bölücü terör örgütüne boyun eğmemesi ile gurur duyuyoruz.

Kürt kardeşlerim tarihinin en büyük zulmünü bu sokak çeteleri yüzünden yaşadı. Bölücü terör örgütünün hışmına uğrayanları aç, açık bırakmadık.

"Çelik yumruğumuzu indirdik"

Yürüttüğümüz operasyonlarla teröristlere yaşadıkları acıların hesabını misli ile sorduk. Bu süreçte hukuktan, demokrasiden taviz vermedik. Devlet, tüm şefkatiyle vatandaşlarını kucaklarken teröristlerin başlarına da kadife eldivenin içindeki çelik yumruğunu indirmekten çekinmedi.

Afrin bitti, sırada Kandil var. Nerede terör var, nerede Türkiye'ye taciz var, biz oralarda tepelerine tepelerine bineceğiz.

Biz yapım ekibiyiz, teröristler yıkım ekibi. Devlet, tüm şefkatiyle vatandaşlarını kucaklarken teröristlerin başlarına da kadife eldivenin içindeki çelik yumruğunu indirmekten çekinmedi.

TOKİ kanalıyla Mardin'de son 16 yılda 781 konut projesini hayata geçirdik.İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza 3,1 milyar lira kaynak aktardık.

Mardin'in bölünmüş yol uzunluğu 264 kilometreye çıkardık.Mardin-Yeşilli-Ömerli-Midyat bölünmüş yolunu da 2021’de bitiriyoruz. Toplam maliyeti 2,5 milyar lira olan 11 adet yol projemiz de planlama aşamasında.

Mardin Lojistik Merkezimin birinci etabını tamamlayarak işletmeye açtık. İkinci etabının ise uygulama proje çalışmaları devam ediyor. Mardin Havalimanına 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaparak havalimanımızı büyütüp, modernize ettik.

Hızlı tren müjdesi

Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projemiz Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e oradan Habur'a kadar uzanacak.

Mardinli çiftçilerimize toplam 2 milyar tutarında tarımsal destek verdik. Mardin'de 4 ovamızı sit alanı olarak koruma altına aldık.

Bugüne kadar 20 bin Mardinli vatandaşımızı İŞKUR vasıtasıyla iş sahibi yaptık. Verdiğimiz 328 milyon lira tutarındaki teşviklerle toplam 152 bin Mardinli işveren ve sigortalımıza destek sağladık. 2 Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin 750 kişi istihdam ediliyor.

Terör örgütünün çukur eylemlerinin olduğunu dönemde Mardin'de oteller kapanmış, ekonomi durma noktasına gelmişti. Bugün Mardin turizmi geçen yıla oranla yüzde 400 artış gösterdi. Yeni oteller açıldı ve ülkemizin dört bir yanından turistler akmaya başladı. Bu yılın ilk 5 ayında Mardin’e 1 milyondan fazla günü birlik turist geldi.

"Mardin'e 1 milyondan fazla günübirlik turist geldi"

Mardin turizmi, geçen yıla oranla yüzde 400 artış gösterdi. Yeni oteller açıldı, varsa yine açın. Mardin, turizmin merkezi; burası tarihi, burası medeniyet, burada ne istersen var, yeter ki terör olmasın. İnanın burası turizm noktasında patladı ve patlamaya devam edecek. Bu yılın ilk 5 ayında Mardin'e 1 milyondan fazla günübirlik turist geldi.

Mardin'e de Millet Bahçesi müjdesi

Sizlere bir müjde açıklıyorum. Mardin'e de 60 dönümlük bir alanda Millet Bahçesi kazandırıyoruz. Bölgenin en büyük gençlik merkezini Mardin’de inşa ettik. Bu merkez, bizim Millet Kıraathanesi projemizin adeta Mardin’deki örneğidir.

Son bir buçuk yılda Mardin kayyum büyükşehir belediyemiz ve kurumlarımız kanalıyla 1,3 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Kayyum büyükşehir belediyemiz, 650 trilyon lira borçla belediyeyi devraldı, biz hem 1,3 katrilyon liralık yatırım yaptık hem de belediyenin 190 trilyon lira borcunu ödedik.

Yolsuzluğun, yoksuluğun, yasakların olmadığı bir Türkiye'yi biz inşa ettik Bay Kemal, Bay Muharrem. Bay Muharrem, sağda-solda bizim bütün projelerimize çamur atıyor. Ortada hiçbir eseri, hiçbir projesi yok, meydan meydan bizim eserlerimizi kötülüyor.

Millet kıraathanesi projesi

Ben 'kek' diyorum, Bay Muharrem 'keklik' anlıyor. Ne yapayım? Bu devlet güçlü yani gençlerimize bir kek, simit, çay, kahve ikram etmek bize zor mu? Bu devlet o kadar fakir mi? Garip gureba mı?

Çıkıyor şimdi Bay Kemal, utanmadan 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm' diyor. Buna inanıyor musunuz? Sen neyi çözdün? Siz başörtü düşmanısınız. Sizin biz cemaziyelevvelinizi biliriz. Sizin geçmişiniz ne ki siz ne olacaksınız?

Bay Muharrem’in başını çektiği, bölücü örgütün siyasi uzantılarının desteklediği bu yıkım ittifakına en güzel cevabı sizlerin 24 Haziran’da sandıkta vereceğinize inanıyorum.

#Mardin
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce