|

Demokrasi bayramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonuçların kesinleşmesinin ardından Tarabya’ya akın eden onbinlere seslendi. 24 Haziran’ı ‘demokrasi bayramı’ olarak niteleyen Erdoğan “Milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış bir istikamet göstermiştir. Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır.Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi biri haline getirmeden bize durmak, dinlenmek yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:54 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Oyunu İstanbul'da kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuçları da Trabya'daki Huber Köşkü'nde takip etti. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından ellerinde Türk bayraklarıyla Trabya'ya akın eden on binlere hitaben bir konuşma yaptı. Seçim sonuçlarının tüm ülke ve millete hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

SEÇİME GÖLGE DÜŞÜRMEYİN

Milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti. Cumhur İttifakı'na ve AK Parti’ye de yasama görevi konusunda da çok büyük bir sorumluluk yükledi. Şahsıma, partime ve ittifakımıza oy veren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Sandık güvenliği, Türk demokrasisinin gücünün ifadesidir. Bugün Türkiye’nin tamamında milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiş, oyunu kullanmış tercihini yapmıştır. Hiç kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürerek, demokrasisinin gücüne zarar vermeyeceğini ümit ediyorum. Seçimlerin rekor bir katılımla sonuçlanmış olmasını, milletimizin bize ve dünyaya çok önemli bir mesajı olarak görüyorum. Türkiye yüzde 90’lara yaklaşan katılımla dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Yüzde 50’yi bulmayan katılım oranlarıyla ortaya çıkan sonuçları demokratik kabul edip, ülkemize hala şaşı bakanları bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum.


KIRGINLIKLARI UNUTALIM

Milletimin 24 Haziran demokrasi zaferini bir kez daha tebrik ediyorum. Demokrasi bayramımıza oylarıyla, mücadeleleriyle katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış bir istikamet göstermiştir. Bundan sonra daha çok çalışma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır. Geçtiğimiz 16 yılda vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbecilerle, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerle, ülkemizi demokrasi ve ekonomide getirdiğimiz yerden geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Tam tersine Türkiye’nin daha da ileriye gitmesi için mücadele vermeyi sürdüreceğiz. Geçmişte ötekileştirilmiş vatandaşlarımız bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak demokrasiden, ekonomiye tüm imkanlardan sonuna kadar istifade etmeye devam edecektir.

2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ

Bu ülkede hiç kimsenin kökeninden, inancından, hayat biçiminden veya başka herhangi bir farklılığından dolayı horlanmasına, özgürlük alanının daraltılmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizi daha da güçlendirmek ve refahı adil şekilde paylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Haziran’da milletimiz sadece bir cumhurbaşkanı ve 600 vekil seçmedi. Aynı zamanda yeni yönetim sistemini de fiilen hayata geçirdi. Şimdi yemin törenine kadar bir kez daha gözden geçirecek ve yeni sistemi süratle hayata geçireceğiz. Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır.


İLK 10’A GİRECEĞİZ

Seçim beyannamemizde taahhüt ettiğimiz projeleri söz verdiğimiz şekilde hizmete sunacağız. Vesayetin, darbecilerin, siyasi ekonomik tetikçilerinin, terör örgütlerinin pençesinden kurtardığımız Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden bize durmak yok. Demokrasi bayramımıza oylarıyla, mücadeleleriyle katkıda bulunanlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

KARADENİZ'DE FİRE VERMEDİ

Karadeniz'de referandumda 2 şehirden hayır çıkarken, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Erdoğan bu bölgede fire vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize genelinde yüzde 77 alırken, memleketi Güneysu'dan ise yüzde 90,9 aldı.

EGE'DE 4 İLİ GERİ ALDI

Referanduma göre 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan, Ege'den 4 ili geri aldı. Ege'de kritik iller arasında Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli'yi Erdoğan kazandı.

#Seçim
#24 Haziran
#Zafer
6 yıl önce