|

Sandıkta teröre geçit yok

Terör örgütü PKK’nın Afrin ve Kandil’de yaşadığı kayıplar, Doğu ve Güneydoğu’da sandıklara huzur olarak yansıdı. Halk, PKK baskısı olmadan oyunu kendi iradesiyle kullandı. Şırnak Ticaret Odası yöneticilerinden Şükrü Yağan, kimsenin tehdit edilmediği, okulların silahlı militanlar tarafından kuşatılmadığı bir seçim yaşadıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:32 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Halk, PKK baskısı olmadan oyunu kendi iradesiyle kullandı.
Halk, PKK baskısı olmadan oyunu kendi iradesiyle kullandı.

Terör örgütü PKK’nın Afrin, Kandil, Tel Rıfat ve Münbiç’te yaşadığı kayıplar sonrası önemli ölçüde çözülmesi Doğu ve Güneydoğu’da sandıklara huzur olarak yansıdı. 24 Haziran, 30 yıllık dönemde güvenlik açısından ilk oldu ve sorunsuz bir gün geçirildi. Memur Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın, terörle mücadelede olağanüstü başarı elde edildiğini ve bu seçimin 30 yıllık dönemde güvenlik açısından bir ilk olma özelliği taşıdığını söyledi. Eski dönemle kıyas edilmeyecek bir seçim ve güvenlik ortamı oluşturulduğunu belirten Aydın, Doğu ve Güneydoğu illerinde, halk, oyunu kendi iradesi dahilinde ve hiçbir baskıya maruz kalmadan kullandı’ dedi.

SANDIKTA TERÖR CEPHESİ YOKTU

Şırnak Ticaret Odası yöneticilerinden Şükrü Yağan kimsenin tehdit edilmediği, okulların silahlı militanlar tarafından kuşatılmadığı bir seçim yaşadıklarını söyledi. PKK’nın siyasal uzantısı

  • HDP’nin seçim döneminde bölgede
  • doğru düzgün bir tek miting dahi yapamadığını ifade eden Şükrü Yağan, Cizre, İdil, Şırnak ve Hakkari’de devletin sandığa ve sokağa tam anlamı ile hakim olduğu bir seçim atmosferinin yaşandığını anlattı. Daha çok kırsal bölgelerde PKK’lıların açık oy kullandırdığı
  • dönemlere şahitlik ettiğini belirten Yağan, “Bu seçimde terör cephesi yoktu ve insanların iradesi herhangi bir baskı olmaksızın sandığa yansıdı” dedi.

PKK HEGEMONYASI KIRILDI

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bülent Sönmez, Hendek sürecinden sonra kat edilen mesafenin olağanüstü olduğunu ve bölge genelinde PKK hegemonyasının tamamen kırıldığını söyledi. Sönmez, “PKK ilk günlerde AK Parti’nin MHP ile ittifak yapmasını kullanmak istedi ancak Hüda Par’ın Erdoğan’ı destekliyoruz açıklaması Kandil’in oyununu bozdu” diye konuştu.

HDP’LİLERE SUÇÜSTÜ

Şanlıurfa’ya bağlı Suruç ilçesi dışında kayda değer herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken Mardin’e bağlı Akoba Köyü ve Siirt Merkez İMKB Ortaokulu’nda sahte oy kullanma girişiminde bulunan HDP’liler suçüstü yakalandı. Diyarbakır’a bağlı Bismil ilçesinde ise sandık başında köylüler arasında kavga çıktı. Taraflar Jandarma’nın müdahalesi ile yatıştırıldı. Diyarbakır Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu’nda ise İyi Parti mührü vurulmuş oylar bulundu.


Kahramanlar oy kullandı

Afrin’de görev yapan askerler oylarını Hatay’da kullandı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de görev yapan askerler, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy vermek üzere Suriye sınırındaki Hatay’ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerine geldi. Oy kullanacakları okullara askeri araçlarla gelen Mehmetçik, oyunu kullandıktan sonra konvoy eşliğinde tekrar görev bölgelerine döndü.


Pusulalar askeri helikopterle taşındı

Diyarbakır, Siirt ve Van’da, seçim için kırsal bölgedeki bazı yerleşim yerlerine seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbalar askeri helikopterle götürüldü.


Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oy pusulaları ve seçim görevlileri yine helikopterle alınıp ilçe merkezine taşındı.


Merkezden anlık takip

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi dolayısıyla ülke genelinde alınan güvenlik tedbirlerini Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezi’nden takip etti. Soylu, buradan illerde bulunan seçim güvenliği merkezlerindeki yetkililerle video konferans yöntemiyle görüşmelerde bulunarak son duruma ilişkin bilgi aldı. Bakan Soylu, video konferans ekranlarından emniyet ve jandarma bölgelerindeki aktif kameralar, helikopter ve dronelardan alınan görüntüleri anlık olarak takip etti.

SP’liden çifte oy!

Erzurum'da mükerrer oy kullanmaya çalışan Saadet Partisinin sandık görevlisi gözaltına alındı. Kentteki Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi'nde 1057 numaralı sandıkta Saadet Partisi temsilcisi olarak görev yapan E.K, görevli olduğu sandıkta oy kullandıktan sonra, aynı okuldaki 1059 numaralı sandıkta oy kullanma teşebbüsünde bulundu. Durumu fark eden sandık başkanı durumu polis ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili tutanak tutan ekipler, cumhuriyet savcısının bilgisi doğrultusunda şahsın kullandığı mükerrer oy pusulaları teslim aldı. E.K, polis ekiplerince gözaltına alındı.

#Seçim
#Türkiye
#24 haziran
6 yıl önce