|

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turan oldu

Türkiye, yeni Bakanlar Kurulu'nun yeni kabinesinde yer alacak bakanları merak ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, saatler içerisinde açıklama yapacak ve yeni kabine belli olacak. Yeni sistemin ilk kabinesinde Cahit Turan'ın yer alacağı da belirtiliyor. Peki Mehmet Cahit Turan kimdir ve nerelidir?

Yeni Şafak ve
22:47 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:32 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Cahit Turan
Mehmet Cahit Turan

Başkan Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Erdoğan kürsüye gelerek yemin etti ve böylece yeni sistem resmen başlamış oldu. Gözler uzun zamandır merak edilen ve 'Yeni kabinede kimler var' sorusunu da beraberinde getiren kabine açıklamasına çevrildi. Cumhurbaşkanı'nın saat 21.30'da yeni kabinedeki bakanları açıklaması bekleniyor.

Yeni kabinede yer alacak bakanlar listesinde Cahit Turan'ın adı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı için geçiyor. Peki Fahrettin Koca kimdir ve nerelidir?

MEHMET CAHİT TURHAN KİMDİR?

1960 yılında Trabzon’da doğdu. 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü’nü bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.

1985 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışmaya başladı. Bu kurumda büro mühendisliği, kontrol mühendisliği, kontrol şefliği görevlerinde bulundu. 1997 yılından itibaren İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Otoyol Bakım İşletme Başmühendisi, Otoyol Yapım Başmühendisi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü olarak görev yaptı.

Genel Müdür Yardımcılığı görevinin ardından 2005-2015 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü yapmıştır.

Bu görevinden emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı, ardından Danıştay Üyesi olarak vazife yürütmüştür. Danıştay Üyeliğinden emekliliğinin ardından, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO’luğuna getirilmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.


#Cahit Turan
#Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı
6 yıl önce