|

Gençlik ilk kez ön plana çıkıyor

24 Haziran seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala nabzını tuttuğumuz Kırşehirli seçmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençliği ön plana çıkardığını düşünüyor. Gamze Özgürler, “Meclis’te gençler olmalı” diye konuştu. İzmit’te ise Selahattin Demir, “Koalisyonla iş yürümez, her gün kavga ederler. Erdoğan tek gelsin, memleket eski haline dönmesin” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:36 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Muhabirimiz Fazlı Şahan, üniversite öğrencilerinin sohbetine katılarak gençlere seçimden ve Cumhurbaşkanı’ndan beklentilerini sordu.
Muhabirimiz Fazlı Şahan, üniversite öğrencilerinin sohbetine katılarak gençlere seçimden ve Cumhurbaşkanı’ndan beklentilerini sordu.

Anadolu turunda vatandaşlarla 24 Haziran seçimlerini konuşan Yeni Şafak ve tvnet ekibinin güzergahındaki bölgelerden biri de Kırşehir. Kent meydanı ve Tema Parkı’nda konuştuğumuz Kırşehirlilerden Mehmet Mürseloğlu, “Tayyip Bey seçimleri ilk turda alacak. Tayyip Bey, başımıza geleli her şey düzeldi. Dış güçlere karşı çok dik duruyor” dedi.


EN İDEAL LİDER

Ziyaretimizde üniversite öğrencilerinin sohbetlerine ortak olduk. Gençlerden Enes Duran, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilliği seçimlerinde ise Cumhur İttifakı alır. Erdoğan, ülkeyi yönetecek en ideal lider” değerlendirmesinde bulundu. Hasan Hüseyin Kankal seçimleri şöyle yorumladı: “Ben de 18 yaşında bir genç olarak Erdoğan’ı istiyorum. Türkiye’ye önemli projeler kazandırdı. Türkiye gençlerini ön plana çıkardı.”

Mevcut yönetimin devam etmesi gerektiğini savunan Haşim Dağ da “Devam etmezse Türkiye perişan olur” ifadelerini kullandı.


GENÇLERİ GENÇ VEKİL ANLAR

Gamze Özgürler ise genç milletvekili adaylarıyla ilgili “Buna olumlu bakıyorum. Biz gençlerin düşünceleri farklı oluyor. Meclis’te bizim gibi düşünen birileri olmalı” diye konuştu.

AYRIMCILIK YAPMIYOR

Seray Eski de “AK Parti’den memnunuz, insanlara çok değer veriyor. Herkesi bir tutuyor, ayrımcılık yapmıyor. Şehirlerimizin çevresini değiştirdi” dedi. Emre Eroğlu “Cumhurbaşkanı vatanı, milleti için çalışan biri olmalı. Bu görevin kendinden de önde olduğu bilincinde olması lazım” ifadelerini kullandı.


Ülkeyi ileriye taşıyacağız

İlk kez oy kullanacak Mehmet Can Şahin ise seçim sonucu için “Daha önceki seçimlere bakılırsa belli gibi duruyor” tahmininde bulundu. Şahin, “Ama bu zamana kadar muhalefetten daha güçlü rakiplerin çıkması gerekirdi. Halkımız yine her zaman olduğu gibi en doğru kararı veriyor ve verecektir. Bizim ülkemiz dünyada bulunmayan eşsiz güzelliklere sahip. O yüzden ülkemizin bekası için ne gerekiyorsa hep birlikte onu yapmalıyız. Cumhurbaşkanı ülkesi için ne gerekiyorsa yapmalı. Şu anda bir sıkıntı yok bu durumda. Benim istediğim cumhurbaşkanı böyle olur. Genç milletvekili adayları fırsata döndüğünde güzel işlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Akıl yaşta değil başta. Aramızdan çok iyi insanlar çıkabilir. Benim de hayallerimden biridir. Bu ülkenin gençleri ülkemizi daha ileriye taşıyacaktır” diye konuştu.


Zaferle çıkacak

Torununu Kent Park’ta gezdiren Döndü Bahçeci “Cumhurbaşkanı Erdoğan bizlerin geleceği için bu zamana kadar çok güzel çalıştı, emek verdi. Bu seçimlerde de zaferle çıkacak” dedi. Hacı İsa Durdu ise “Vatan, millet, ülke için cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan diyorum. Ben ülkücüyüm Erdoğan’a sonsuz saygım var” şeklinde konuştu.


Liderliğine söz yok

Neşet Ertaş’ın babasının evinin önünde konuştuğumuz ve kendisinin CHP’li olduğunu söyleyen Şerife Işık da “Oyumu CHP’ye vereceğim. Ama seçimleri de götüreceğine inanmıyorum. Tayyip Erdoğan’ı da seviyoruz. Niye? Hizmetlerini seviyoruz. Yaptığı işleri seviyoruz. Türkiye’yi bayağı bir noktaya getirdi. Erdoğan iyi bir lider. CHP’li olarak Erdoğan’ın liderliğine diyecek söz yok” diye konuştu.


Erdoğan’a güven var

Doğan Ceyhan ve Elmas Ceyhan çifti şunları söyledi: “Önemli olan ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği. CHP bazı yerlerde sağlam adamlar çıkardı ama Cumhur İttifakı güçlü duruyor. Seçimlerde yine Erdoğan’ın tekrar seçileceğini düşünüyorum. Erdoğan’a bir güven var.” Mustafa Yarar ise görüşünün değişimden yana olduğunu belirterek, “Öncelikle hayırlı olsun. Özüyle sözüyle, dediğiyle yaptığı bir olacak bir cumhurbaşkanı bekliyorum. Kim gelirse başımızın tacıdır” dedi.

#Kırşehir
#Seçmen
6 yıl önce