|

İstikrar varsa başarı da var

24 Haziran’a bir ay kala Balıkesirli seçmen, istikrarın başarıyı getireceği görüşünde birleşiyor. Millet İttifakı’nın başarılı olamayacağını belirten Balıkesirliler, “O ittifak fos çıkar” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:27 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa Yazıcı
Mustafa Yazıcı

Anadolu turuna çıkan Yeni Şafak ve tvnet ekipleri, seçimin nabzını tutmaya devam ediyor. Ekiplerimizin bu seferki durağı Kuvayi Milliye şehri Balıkesir oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ana Arı Üretim Tesisi'nde yapılan arıcılık faaliyetlerini inceleyen ve arı üreticiyleriyle buluşan ekiplerimiz, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmeler aldı. Balıkesirli seçmen, 15 Temmuz’da hainlerin başarılı olamadığını belirterek “Biz yeter ki birlik olalım” vurgusu yaptı.


GENÇLER İSTİKRAR İSTİYOR

İlk kez oy kullanacak olan 18 yaşındaki Uğur Veyisoğlu, “Bence istikrarın olduğu yerde başarı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan devam etmeli. Tüm dünyaya bakıyoruz, bize düşman olanların tamamı Erdoğan’ın düşmesini istiyor. Ben onların yanında olursam, vatanıma ihanet etmiş olurum” dedi. Veyisoğlu, “Ben 15 Temmuz gençlerinden biriyim. İlerde çocuklarımıza ‘o gece sokağa çıktık, canımızı ortaya koyduk’ diye anlatacağız. Bu vatan yıkılmadı, yıkılmayacak da. Biz bunu yaşayan çocuklar olarak, bunun bilincinde büyüyeceğiz. 50 yaşındakiler ‘Türk gençliği bitti’ derken, 15 Temmuz gecesi gösterdi ki Türk gençliği bitmedi. Laz, Kürt, Çerkez, Zaza söz konusu vatansa nasıl kenetlenebileceğimizi gösterdik. Bu beni çok etkiledi. Vatan sözkonusu olduğunda hep birlikte olabiliyoruz” ifadelerini kullandı.


HER ZAMAN ARKASINDAYIZ

50 yaşındaki Sabriye Baştürk, "Kimseye ihtiyacımız yok bizim, biz kendi kendimize yeteriz. Biz yeterki birlik olalım. Nasıl birlik olduk 15 Temmuz’da. Yapabildiler mi, yenebildiler mi bizi. Hepimiz yine çıkarız Cumhurbaşkanımız için. Hepimiz gece gündüz sokaklarda bekleriz. Bize ne görev verilirse, gideriz. Arkasındayız onun. Devletimize milletimize sahip çıkarız. Bizim Amerika’ya, Avrupa’ya ihtiyacımız yok. Millet İttifakı asla birşey beceremez, cumhurbaşkanımızın yarısı kadar yapamazlar" diye konuştu.

Millet İttifakı fos çıkar

Arıcılıkla uğraşan 54 yaşındaki Mustafa Yazıcı, “Halkın sesini duyan, çiftçiye önem veren, bizleri her zaman dinleyen ve tabiki sağ görüşlü bir cumhurbaşkanı istiyorum. Şu anki mevcut cumhurbaşkanımız benim adayım. Şu ana kadar geçen süreçte, iyi bir yönetim sergiledi. Ve bizlerin gerçekten sesine kulak verdi. Belediyelerde olsun, yerelde olsun, genelde olsun hepsi bizlere yansıdı. Bu yüzden sonuna kadar destekliyoruz” dedi. 4,5 yıl Refah Partisi’nden belde teşkilat başkanlığı yaptığını söyleyen Yazıcı, “İttifakı tasvip etmiyorum. Temel Karamollaoğlu’nun yaptıkları bizleri çok üzüyor. Bugün Sivas’a hızlı trenin gelmesinin göçü hızlandıracağını söyleyebiliyor. Böyle bir zihniyetle nereye varabiliriz. O ittifak fos çıkar, hiçbir şey olmaz” şeklinde konuştu.


CHP’nin millete hiç faydası yok

85 yaşındaki Hidayettin Ekrem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı olması gerektiğini söyleyerek “Bütün millete hizmet eden o. Hastaneler yaptı, yol yaptı, köprüler yaptı, gençlere top sahası yaptırıyor. Onun gibi millete hizmet eden oldu mu şimdiye kadar. Halk Partisi başa gelse ne yapacak. Şunu yapacağım bunu yapacağım bile demiyor. Millete faydası yok, o bu hükümeti yıksın da nasıl olursa olsun diye düşünüyor. Onlar sittin sene hükümet olamaz” dedi.


Saadet Partisi kafasına sıktı

Esnaf Ali Ekinci, "Şu andaki cumhurbaşkanıyla devam diyeceğim. Türkiye, seçimden sonra daha iyi yerlere gelecek" dedi. Yıllarca Saadet Partisi'ne oy verdiğini anlatan Ekinci, "Millet İttifakı meselesinde hiç yapmaması gereken bir iş yaptı, kendi kafasına sıktı. Onları yargılayanlarla, suçlayanlarla birlik oldular, hiç olmaması gereken bir iş oldu. O yönden kırgınım, kızgınım. Tek başına olsalardı, Milli Görüşüz deseydi en azından sempatimizi kazanacaktı. Karamollaoğlu yanlış yaptı" ifadelerini kullandı. 68 yaşındaki Hasan Akdoğan, “Aynı cumhurbaşkanımı isterim, ondan başkasını tanımam da istemem de” dedi.


IMF GİTTİ REFAH GELDİ

Akdoğan, şunları söyledi: “IMF Türkiye’den gitti, millet refaha kavuştu. Kavuşmadık desek yalan olur. Ben köylüyüm benim evimden sıcak ve soğuk su akıyor, önceden suyu çeşmeden alıp gelirdik. Bu yaşantıyı beğenmeyip, başka yaşantı aranmaz. Demirel’i de gördüm Ecevit’i de gördüm hepsini gördüm. Bunların yaptığı hizmeti de görüyorum. Buna kötü diyemezsin, iyi gün bugün.”

#Seçim
#Balıkesir
6 yıl önce