|

Kur balonunu söndüreceğiz

“Faiz lobisi üzerimize yükleniyor” diyen Erdoğan, “Yastığın altında doları, avrosu olan kardeşlerim paranızı gidin TL’ye yatırın” çağrısı yaptı. Erdoğan, “Biz George Soros’un bilmem neyin kulu kölesi değiliz. Döviz kurları üzerinden oynanan oyunları da kısa sürede boşa çıkaracağız. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2018 الأحد
Güncelleme: 02:46 - 27/05/2018 الأحد
Yeni Şafak
“Faiz lobisi üzerimize yükleniyor” diyen Erdoğan, “Yastığın altında doları, avrosu olan kardeşlerim paranızı gidin TL’ye yatırın” çağrısı yaptı
“Faiz lobisi üzerimize yükleniyor” diyen Erdoğan, “Yastığın altında doları, avrosu olan kardeşlerim paranızı gidin TL’ye yatırın” çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ilk mitingini Erzurum’da yaptı. İstasyon Meydanı’nı dolduran on binlere seslenen Erdoğan, önemli mesajlar verdi: Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi olaylarında olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Yalnız bir şey söylüyorum, yastığının altında avrosu olan kardeşlerim, sizler paralarınızı gidin TL’ye yatırın, yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız.

KİMSE BİZE BULAŞMASIN

Vesayet odaklarından darbecilere kadar içeride verdiğimiz her mücadele aynı zamanda milletin haysiyet mücadelesidir. Bir Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Operasyonu ile terör örgütlerine neler yaşattığımızı biliyorsunuz. Kimse bizimle oynamasın, kimse bize bulaşmasın. Bulaşırlarsa PKK’sı da PYD’si de YPG’si de DEAŞ’ı da FETÖ’sü de hepsi kaçacak delik arayacak.

KAZANIMLARIMIZA GÖZ DİKTİLER

‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek küresel sistemin adaletsizliklerine karşı sesimizi yükseltmemiz devletimizin erdemli duruşunun ifadesiydi. ‘One minute’ derken bunu düşünerek dedik. Her alanda tarihi başarılar kazandık ama bu arada karşımıza çıkan engellerin çapı ve etkisi de arttı. Söz konusu çevreler, geçen 5 yıl boyunca kesintisiz süren denemelerle önce kazanımlara göz dikti. Gezi olaylarından 15 Temmuz’a kadar her hadisenin amacı buydu.


ENGELLERİ TEK TEK ÇİĞNEYİP GEÇTİK

Hamd olsun önümüze çıkartılan engelleri milletimizle bir olup kükremiş sel gibi bendlerimizi aşarak çiğnedik. Onlar bizi farklılıklarımızı derinleştirerek bölüp parçalamaya çalıştı. Biz ise birliğimizi beraberliğimizi daha da sıklaştırdık. Onlar bizi geriletmeye çalıştı. Biz rekor büyüme oranlarıyla dünyanın bir numarası olduk. İçerideki alçakların temizlenmesiyle güçlenerek yola devam ettik. Biz George Soros’un bilmem neyin kulu kölesi değiliz.

BİZE EKONOMİK SAVAŞ AÇTILAR

Türkiye’yi bu şekilde dize getiremeyeceklerini anlayan bazı çevreler, bu defa ekonomik savaş ilan etti. Yatırımcıları ürkütmek, korkutmak için olmadık yollara başvuruyorlar, olmadık yalanlar uyduruyorlar. Türkiye’nin varlıkları borçlarının çok çok üstünde. Mali disiplin konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Açıkladığımız her müjdenin kaynağı hazırdır. Son günlerde finans piyasalarında döviz kurları üzerinden oynanan oyunu da inşallah kısa sürede boşa çıkaracağız.

BEDELİNİ AĞIR ÖDERSİNİZ

Küresel sisteme entegre şekilde çalışan finans piyasaları maalesef bu tür manipülasyonlara açık olabiliyor. Ben de diyorum ki ey finans sektörü, eğer siz yatırımcımıza, girişimcimize bu tür oyunlar oynarsanız, bu tür manipülasyonlar yaparsanız bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz. Biz oynanan oyunu görüyoruz ve elimizdeki araçlarla bunun üzerine gidiyoruz. Yerli ve milli olmak demek önce kendi paramıza sahip çıkmak demektir.

KENDİ PARAMIZLA YOLA DEVAM

Milletimizden benim ricam dedikodulara itibar etmeyerek kendi paralarına sahip çıkmalarıdır. Paralarını gidip dolara, avroya yatırmasınlar. Paranızla yolunuza devam. Türkiye serbest piyasa ekonomisinden geri dönmeyecek. Çok kısa bir sürede kur balonunu söndüreceğiz. Bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza ne kadar hassasiyetle sarılıyorsak ekonomimize de o derece titizlikle sarılacağız. Büyük ve güçlü Türkiye davasını kazanmanın yolu buradan geçiyor.

  • Bosna Hersek hepinize yetti
  • “Erzurum, buradan öyle bir ses verin ki Anadolu’nun dört bir yanından duyulsun” diyen Erdoğan, “Hatta öyle bir ses verin ki, dünyanın dört bir yanında bize dost olan kalpleri ferahlatsın, husumet besleyen yürekleri de titretsin. İşte Avrupa’da PKK terör örgütünün, YPG’nin, PYD’nin ön kuvveti durumunda olan HDP’ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti’ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. Niye? ‘Ne kadar engellersek o kadar kar’ diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti. İşte, şimdi de Erzurum’dayız, dadaşlar size yeter” diyerek, Almanya’nın antidemokratik tutumunu eleştirdi.

Bahçeli ile bir yoldayız

MHP ile Cumhur İttifakı kurduklarını anımsatan Erdoğan, “Sayın Bahçeli ile birlikte bir yoldayız. Ekibiyle beraber bir yoldayız ve AK Parti, MHP olarak çıktığımız bu yolda araya fitne, fesat sokmak isteyenler olabilir. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Cumhur İttifakı tamam ve Cumhur İttifakı’yla da inşallah diğerlerini yerle yeksan edeceğiz. Mülki İslam’ın kilidi olan Erzurum’dan bu seçimde de rekor bir sonuç bekliyorum. Biz Türkiye’nin ışığını yükseltmeye çalıştıkça birileri de tam tersine karartmaya çalışıyor. Karartamayacaksınız, bizi bölemeyeceksiniz, bizi parçalayamayacaksınız, evelallah dimdik ayaktayız” dedi.

Rusya 1 milyar dolar ödeyecek

Erdoğan, Rusya ile Türk Akımı Projesindeki gelişmelere değinerek, “Rusya’dan Mavi Akım ve Batı Hattı’ndan aldığımız doğalgazın fiyatında 2015’te indirim talep etmiştik. Bu talebimiz karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 yılları için geçerli olmak üzere Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Vardığımız mutabakatla bu iki yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak. Bu anlaşmanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında Rusya ile Türk Akımı Projesinin ülkemizden geçecek bölümünün 2019’da bitirilecek şekilde hızlandırılması konusunda da mutabık kaldık” diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Dolar
#Batı
٪d سنوات قبل