|

Pazarlık odalarında yakalandılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP, İyi Parti, Saadet ve HDP’nin gizli ittifaklarının deşifre olduğuna dikkat çekerken, “Hepsi pazarlık odalarında yakalandılar, yakalanıyorlar. Ve şu anda (HDP’liler) meclis listelerinden sızma hareketi yapıyor. Ankara, İstanbul, İzmir’de niye aday göstermediler? Bu bir şeyi göstermiyor mu?” diye sordu.

Haber Merkezi
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 03:18 - 29/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Atakule’de buluştuğu gençlerin sorularını cevaplayan Erdoğan programı Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından paylaştı. Erdoğan daha sonra gençlerle döner dürüm yedi.
Atakule’de buluştuğu gençlerin sorularını cevaplayan Erdoğan programı Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından paylaştı. Erdoğan daha sonra gençlerle döner dürüm yedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Atakule'de buluştuğu gençlerin sorularını yanıtladı. Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarından da canlı yayımlanan programda Erdoğan, önemli mesajlar verdi:

HDP, PKK'nın siyaset kanadıdır. Zaman zaman siyaset kanadı olmayı dahi hazmedemeyip mesela çıkıyor kadın, 'Biz sırtımızı YPG'ye, PYD'ye dayadık.' diyor. Bu kadar artık hazımsız noktaya geldiler. Bu adamlar şirazesinden çıkmış. Yani bizim bunları izah etmemiz için herhalde daha başka bir şeye gerek yok. Ancak bunlara oy veren kardeşlerimizi uyarmamız lazım. Uyaralım ki bu yanlışın içerisine düşmeyelim.

BU ECDADA İHANETTİR

Bir tanesi çıkıyor, 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda da AK Parti ile MHP'ye oy yok' diyor. Benim ülkemde 'Kürdistan' diye bir bölge yok. Bu ifade vatan topraklarını bölme operasyonudur. Bu ecdada ihanettir. Tarihimize ihanettir. Daha da ileri gidiyorlar yine aynı şekilde bakıyorsunuz yalan söylüyorlar. Diyorlar ki 'Bizim kimseyle bir pazarlığımız yok.' Ama hepsi pazarlık odalarında yakalandılar, yakalanıyorlar.

Ve şu anda Meclis listelerinden sızma hareketi yapıyorlar. Örneğin Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de niye aday göstermediler? Bu bir şeyi göstermiyor mu? Bizim Cumhur İttifakı olarak her şeyimiz açık. Biz MHP ile ittifakımızı yaptık. Bu yola bu şekilde devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Temennim odur ki bizim 15 Temmuz bu katil Feto'nun operasyonu neticesinde MHP ile kurduğumuz bu ittifakın pazara kadar değil, mezara kadar devamını sağlamaktır. Çünkü bölünmek bir şey kazandırmıyor. Ama ittifak bize çok şeyler kazandırır.

KARARLARA SADIK KALMADILAR

Biz 'Çözüm Süreci'ni Dolmabahçe'deki çalışma ofisimde bütün kanaat önderlerini davet etmek suretiyle, oturup yaptık. Bunun için de ilim, kültür sanat adamları vardı, iş adamları, odaların temsilcileri vardı. Onların da temsilcileri vardı. Ama bunlar ne yazık ki orada alınan kararlara sadık kalmadılar. Aldığımız kararların tamamen aksine hareket ettiler. Şu andaki gerek malum zillet ittifakı gerek benim ifademle illet ittifakı bunlarla, bizimki birbirine benzer bir şey değildi. Zaten bitti.

  • Savunmada üçüncü faz
  • Savunma sanayisindeki gelişmelere işaret eden Erdoğan, "Ne zaman ki insansız hava aracımızı ürettik, silahlı insansız hava aracımızı ürettik, rahatladık. Terörle mücadelemiz ondan sonra farklı olmaya başladı. Şimdi üçüncü faza geçiyoruz. Üçüncü fazda, insansız hava araçlarının çok çok önemli bir boyutta olanını inşallah 5-6 ay içerisinde üretiyoruz. O üretildikten sonra zaten bu işi çok daha güçlü yapacağız. Çünkü 5 ton ağırlığında bir insansız hava aracı, yanlarında 1,5'ar tonluk bombaların olduğu, onlarla birlikte o zaman terörle mücadelemiz içeride ve dışarıda çok daha farklı bir şekilde gelişecek" dedi.

Kararlıyız gerekli adımları atacağız

Mardin'den gelen bir öğrencinin sorusuna Erdoğan, "Adamların derdi yatırım değil. Devletten aldıkları parayı dağa, Kandil'e gönderiyorlardı. Bu parayı biz sana Kandil'e gönder diye vermiyoruz ki bu para Mardin'de yaşayan insanlar, yapacağın yatırımlar için. Karşı tarafın bir adayı var. Teröre bulaşmış bir isim. Biz de bu konuda çok kararlıyız. Bundan önce olduğu gibi 3, 5 sene bekle, acaba nedir, ne değildir, bekleyemeyiz. Şimdi bütün bunlarla ilgili GBT'leri, her şeyi hazır olarak elimizde tutuyoruz. Seçim sonucu neticelere göre de adımları atacağız" yanıtını verdi.

  • Bizi oyalamayın
  • * (Yerli otomobil) Şöyle biraz gevşeme var, seçimlerin ardından bunları masaya yatıracağız. Ya başlayacaksınız, ya başlayacaksınız. Başlamadığınız takdirde hesaplaşacağız. Bizi oyalamasınlar. Yoksa başka arayışlar içine girmek zorunda kalacağız.
  • * Şimdi beyin göçü geri başladı. Yurt dışındaki hocalarımız artık geri dönmeye başladı.
  • * Mehmet Özhaseki'ye, seçimi kazanması halinde Ankapark girişlerin 23 Nisan'a kadar ücretsiz olsun talimatı.
  • * Enflasyonda aslında patates, domates, patlıcan değil asıl mesele, faizdir. Faizi düşürürseniz, enflasyon da onunla birlikte düşer.
  • * (Tanzim satış) Piyasadaki spekülatörleri terbiye etmemiz şart. Zincir marketler yardımcı olmazsa küçük marketlerle bu adımı atarız.
  • * Yaz mevsimiyle birlikte işsizlik tek haneliye kesinlikle inecektir.
  • * Muhalefet partilerine oy vereceklere terörist diyecek kadar vicdansız değilim.
  • * (Meral Akşener hakkında) 250 bin liralık manevi tazminat davası açtım, cezai bir süreci gerektiriyorsa, ceza davası da açacağım.
  • * (Golan Tepeleri) Şu anda Trump'ın attığı bu adımın ne BM Genel Kurulu'ndan ne Güvenlik Konseyi'nden onay alması mümkün değil.
  • * (AB ülkelerinin Sisi'ye desteği) Bunlara güvenilmez. Ben bunların ciğerlerini okudum. Hepsini çok iyi tanıyorum. Ama biz Türk milleti olarak, Müslümanlar olarak kendi kararlılığımızı ortaya koyup, yolumuza devam edeceğiz.
  • * (Batı medyası) O zaman için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, şimdi bana söylediklerini aynen söylüyorlar. Bunlar tahammül edemiyorlar, ona da 'diktatör' dediler. Şimdi bize diyorlar.
  • * Batı, Türkiye'nin kalkınmasını hazmedemiyor. Nasıl olur da kendi insansız hava aracını, silahlı insansız hava aracını üretir, tankını, topunu, füzesini yapar? Bunlar, bunları çıldırtıyor.
  • * Pazartesiden sonra 4,5 yıl biz önümüze bakacağız. Yol haritamız, takvim belli. Yatırımcılar haber bekliyor, gel dediğimiz anda, onlar da gelmeye başlayacak.
  • * (Yoğun tempo) Sigara ve alkol kullanmıyorum, uykuma dikkat ediyorum. Gıdamıza mümkün olduğunca dikkat ediyoruz. Evde de Hanımefendi (Emine Erdoğan) bizi bu noktalarda ciddi anlamda sıkıştırır, her şeyi yememize müsaade etmez. Kendisi aynı zamanda alternatif tıpçıdır.
  • * Programın ardından öğle yemeği için Atakule'nin terasına çıkan Erdoğan, burada gençlerin yanına oturarak, birlikte dürüm döner yedi ve ayran içti, özçekim yaptı.

Operasyon ters tepti

Döviz kurundaki dalgalanmayla ilgili bir soruya karşılık, TL'yi biriktirme tavsiyesinde bulunan Erdoğan, dövizdeki hareketlenmenin Batı'nın ve ABD'nin Türkiye'yi sıkıştırma operasyonu olduğunu belirtti. Erdoğan, "Son olarak bu döviz, faiz, kur bununla ilgili sıkıştırma operasyonları ters tepti. Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar. Ödeme yapma noktasında, sıkıntıya düştüler. Tam manasıyla iş ters döndü. Şimdi diyorlar ki 'Seçimden sonra, seçimden sonra...' Şu anda uluslararası bu oyunu oynayan bankalar, 'Bundan sonra biz seçim zamanları rapor açıklamayacağız' demeye başladılar. Bundan önce yaptığınız tutmadı, yine tutmayacak. Bunların hepsi maalesef Türkiye seçime giderken bir siyasi dayatmadır. Bu seçim genel seçim değil bu seçim yerel seçimdir. Yerel seçimde siz kalkıp da Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulayamazsınız" dedi.

İki günde boşa çıktı

Ankara’nın Haymana ilçesinde partisinin mitinginden konuşan Erdoğan, seçimden sonra yatırıma, üretime, büyümeye, istihdama destek verecek bir ekonomik yapının inşasına başlayacaklarının sözünü verdi. Geçen yıl ağustos ayındaki ekonomik saldırıya işaret eden Erdoğan, “Bir hafta sonu ülkemizdeki piyasaların kapalı olduğu 2 gün boyunca uluslararası birtakım finans kuruluşları resmen Türk ekonomisini çökertmek için var güçleriyle saldırıya geçmişti. Doların 7 lirayı aştığı, faizlerin yüzde 40’ları geçtiği bir dönem yaşadık. Hemen tedbirimizi aldık, kontrolü sağladık ve ekonomimizi yeniden rayına sokacak adımları attık. Geçtiğimiz hafta sonu yine benzer bir girişimde bulundular. Bu defa hazırlıklı olduğumuz için çok daha hızlı ve etkili müdahalede bulunma imkanımız vardı. 2 gün içinde bu saldırıyı boşa çıkardık. Seçimden sonra ekonomimizi bu tür saldırılara karşı daha güçlü hale getirecek yapısal reformları süratle gerçekleştireceğiz” dedi.

Bunların beyni sulanmış

  • Ankara'nın Elmadağ ilçesinde de konuşan Erdoğan, "Milletiyle beraber yürüyen bir siyasetçiyi sindirebilecek hiçbir fani güç yoktur, bunu böyle bilesiniz. Vatandaşıyla aynı safta duran, aynı hedefe koşan bir devlet adamını durdurabilecek hiçbir engel yoktur. Kardeşlikle, dayanışmayla büyüyen bir ülkenin önünü hiç kimse kesemez, kesmeye cesaret dahi edemez. Bunun için 31 Mart seçimleri sadece belediye değil aynı zamanda beka seçimidir. Sandıklara gitmeyi ihmal etmiyoruz" dedi. İsim vermeden Hüsamettin Cindoruk'un skandal sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi birileri diyor ki 'Seçimler bitsin de göreceğiz. Pazar günü bir intikam seçimidir.' Be ahmak, neyin intikamı? Bunların beyni sulanmış beyni. Neyin intikamını alıyorsun? 15 Temmuz'un intikamını alıyormuş. Bu ifadeleri kullananlara yargıda gereken dersi vereceğiz. Halkıma terörist ifadesini kullandığımı söyleyenlere de yargıda gereken dersi vereceğiz" diye konuştu. Herkesin sandığa gitmesini isteyen Cumhurbaşkanı, "31 Mart'ta sizlerden sandıklara koşmanızı bekliyorum, sandıkları bir kez daha patlatmanızı istiyorum. Milletimiz meselenin farkında, milletimiz oyunu, tezgahı çözmüş durumda. Milletimiz bunun hesabını sormak için 31 Mart'ı bekliyor" dedi.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Atakule
#Mehmet Özhaseki
#Ankara
5 yıl önce