|

Refah zamanı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay, partisinin hedeflerini “Ekonomik istikrar tamam, şimdi refah zamanı” sözleriyle tanımladı. Günay, “Mali disiplinden taviz vermedik, dünya ortalamasının üzerinde büyüdük. Ekonomimiz o kadar sağlam temele oturdu ki ikinci atılım döneminde refahı yaymaya ve daha da zenginleşmeye odaklanabiliriz ” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:36 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti'nin ekonomik hedeflerini “Ekonomik istikrar tamam, şimdi refah zamanı” sözleriyle tanımladı. Birinci atılım döneminde hükümetin iki cephede savaştığını buna rağmen dünya ortalamasının üzerinde büyüme rakamlarıyla ekonomiye düzlüğe çıkardığını belirten Günay, “2001 krizi sonrasında kaygan zemindeki ekonomik yapıyı güçlendirdik, dengeleri kurduk, 2008 küresel krizi gibi zor bir süreçte Türkiye'nin en az etkilenen ülkelerden biri olmasını sağladık. Ekonomimiz o kadar sağlam temele oturdu ki artık refahı yayma ve daha da zenginleşmeye odaklanabiliriz” dedi.



HALKIMIZ FEDAKARLIĞA SAHİP ÇIKACAK


Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Emine Nur Günay, ikinci atılım döneminde ise, Türkiye'nin sanayi ve verimlilik politikaların yöneleceğini belirterek önceliklerini 'insan odaklı kalkınma, katma değerli büyüme' olarak sıraladı. Türkiye'nin bugün ulaştığı ekonomik güce büyük fedakarlıklarla geldiğini paylaşan Günay, “Son 13 yılda halkımızla birlikte fedakarlık yaparak istikrarı ve büyümeyi sağladık. Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinde halkımızın bu fedakarlığına sahip çıkacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.





KAPSAYICI BÜYÜME MODELİ


Başbakan'ın açıkladığı 25 başlıklı dönüşüm programının Türkiye'nin ekonomideki yol haritası olarak belirlendiğini aktaran Prof. Dr. Günay şunları söyledi: “Kapsayıcı büyüme dediğimiz, işsizlik, yoksulluk ve eşitsizliği daha da azaltacak bir büyüme modelini hedefliyoruz. Üretim dönüşümü sayesinde AR-GE ve inovasyon odaklı üretimin artışı sağlanacak. Katma değerli teknolojik üretimi ihracata yansıtmak ve katma değeri yüksek ihracat cari açığı olumlu yönde etkileyecek. Bunları gerçekleştirecek güce ve siyasi idareye sahibiz.” AK Parti'nin seçim ekonomisini siyasi literatürden çıkardığını belirten Günay, “2002'de kamu gelirinin borçlarının milli gelire oranı yüzde 74 iken şimdi yüzde 33'e düştü, sadece bu örnek bile mali disiplin ve ilkeli duruşumuz hakkında bilgi veriyor” dedi.



ÖĞRENCİ KENTİNE AKADEMİSYEN VEKİL


Eskişehir'in öğrenci kenti olduğunu paylaşan Emine Nur Günay, şehrin gelişme potansiyeline dikkat çekti. 54 bin öğrenciyi barındıran, lojistik açıdan önemi avantaja sahip olup, yüksek hızlı trene ev sahipliği yapan Eskişehir'in 2. atılım dönemindeki bilgi odaklı gelişmeye en uygun şehirlerden biri olduğunu kaydeden Günay, “Öğrenci kentine akademisyen bir milletvekili adayıyım ayrıca malumunuz Eskişehirliyim. Bir akademisyen olarak yapmış olduğum çalışmaları daha geniş bir alanda uygulama şansım


olacak” diye konuştu.


#Emine Nur Günay
#ak parti
#Ahmet Davutoğlu
9 yıl önce