|

Süper lig manifestosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 146 projenin yer aldığı seçim beyannamesini açıkladı. AK Parti’nin alt-orta gelir grubundaki Türkiye’yi üst-orta gelir grubuna yükselttiğini söyleyen Erdoğan, “Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine taşımaktır. Türkiye’de bu güç var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 02:56 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 146 projenin yer aldığı seçim 
beyannamesini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 146 projenin yer aldığı seçim beyannamesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı’ndaki konuşmasına, partinin 2011 seçim müziği olan “Haydi Bir Daha” şarkısının sözlerini okuyarak başladı. ‘Vakit Türkiye Vakti’ diyerek yola çıktıklarını belirten Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

VAKİT TÜRKİYE VAKTİDİR

Ülkemize ve milletimize hizmet için hep beraber çıktığımız bu yolculuğu inşallah hayırlısıyla menziline ulaştıracağız. AK Parti 2002 Kasım’ından beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Ancak bizim için bu yeterli değildir. Biz, aynı zamanda Meclis’te ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek bir çoğunluğa sahip olmak için de mücadele ediyoruz. 2007’de cumhurbaşkanlığı seçim kriziyle karşılaştık, ardından Gezi olayları, 17/25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimi, bölücü örgütün çukur eylemleriyle kanlı bir hale dönüşen ve 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle zirveye ulaşan bir süreci de hep birlikte yaşadık. Tüm bu saldırıların üstesinden sadece ve sadece milli iradeye olan bağlılık ve güvenimiz sayesinde geldik. Biz de işte böyle bir mirasla ve ‘Vakit Türkiye vaktidir’ diyerek yola çıkıyoruz.

MECLİS’TE DE GÜÇLÜ OLMALIYIZ

24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50’nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde milletimizin en az yarısının desteğini alarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. İnşallah her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız. Seçimlerde milletin karşısına hiçbir zaman eli boş çıkmadık.

YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR

6 Mayıs’ta İstanbul’da seçim manifestomuzu milletimize açıkladık. Bugün, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye başlığıyla hazırladığımız seçim beyannamemizi ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz.


DİJİTAL TÜRKİYE’NİN ZAMANI

Dijitalleşmeye özel bir önem veriyoruz. Dijital Türkiye’nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Ülkemizi, cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına daha güçlü bir biçimde taşımak için, 2023 vizyonumuzu daha önce ortaya koymuştuk, yeni hükümet sistemiyle bu vizyonumuzu daha da güçlendirerek, Türkiye’yi iş dünyamızın, genç girişimcilerimizin, iş kadınlarımızın küresel ölçekte söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz.

HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Yeniden şekillenen dünyada her alanda rekabet üstünlüğüne sahip, girişimci ve yenilikçi anlayışın toplumun tüm kesimlerine yayıldığı, refahını adaletle paylaşan, milli değerlerini evrensel değerlerle buluşturan güçlü ve büyük Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun için yeni dönemi, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye cümlesiyle ifade ediyoruz. Bununla yola devam edeceğiz.

  • Tüm insanlık için demokrasi
  • Erdoğan, “AB başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasal ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Küresel düzeyde daha özgürlükçü, kapsayıcı, adaletli bir düzenin tesisine öncülük yapacağız. Bu anlayışla Türkiye, bugün olduğu gibi gelecekte de demokrasi ve adaleti sadece kendi insanı için değil, tüm insanlık için istemeye devam edecektir. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ çağrımızı kararlılıkla ifade etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
  • CEMEVLERİNE STATÜ
  • Erdoğan, “24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız. Yeni dönemde cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Mahalle ve semt bekçilerini yaygınlaştırarak tüm sokaklarımızı huzurlu hale getirececeğiz. 3 Y ile mücadele sözü vermiştik. Bunlar yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluktu. Yeni dönemde de bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör örgütleriyle mücadelemizi, inlerine girmek suretiyle kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz” diye konuştu.

Boşuna one minute demedik

Erdoğan, “Bölgemizin demokrasiye ve insan haklarına saygılı yönetimlere kavuşması için çalışmayı sürdüreceğiz. BM başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Boşuna ‘One minute’, dünya 5’ten büyüktür demedik. Bunlar dış politikamızın eksenini oluşturdu. AB üyeliği için kazan kazan sürecini işletmekten vazgeçmeyeceğiz. Suriye toprakları tüm teröristlerden arındırılana kadar faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.


Vakit Türkiye Vakti

* Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce, sözü Mustafa Doğruöz ve Eyüp Anlaş'a, bestesi Arslanbek Sultanbekov'a ait, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, canımsın, davamsın hey Türkiye" sözlerinin yer aldığı "Birlikte Türkiye" isimli yeni seçim şarkısı partililere dinletildi.

* Toplantının başında "Vakit Türkiye Vakti" isimli kısa film de salondakilere izletildi.

* Ankara Spor Salonu'nu dolduran partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ellerindeki Türk bayraklarını ve AK Parti flamalarını sallayıp cep telefonlarının ışıklarını yakarak karşıladı.

* Yoğun sevgi gösterileri arasında salona giren Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, partilileri platformdan selamladı ve karanfil attı.

* Ankara Spor Salonu’na “Vakit Türkiye vakti”, “Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye”, “Yaparsa yine AK Parti yapar”, “Millet karar verecek güven ve istikrar devam edecek” pankartları asıldı. İlk kez 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan “Erdoğan” logosu dikkat çekti.

* Salona, üzerinde "İrade, erdem, cesaret" yazılı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

* Atatürk, Erdoğan, Yıldırım posterleri ve Türk bayrağı yan yana asıldı.

* AK Parti’nin “Tek sevdamız Türkiye”, “Daima aşk daima millet”, “Vakit Türkiye vakti” “Eroğlu Erdoğan” gibi eski ve yeni seçim şarkıları çalındı.

* AK Parti’nin 16 yıllık siyaset yolculuğunu ve Erdoğan’ı anlatan anlatan bir sinevizyon gösterildi.

* Ankara’dan aday gösterilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de salona alkışlarla girdi.


146 mega proje

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyannamede yer alan 146 projeden bazılarını kamuoyuna tanıttı. Erdoğan’ın tanıttığı mega projelerden bazıları şöyle:

* MİLLET BAHÇELERİ PROJESİ
Proje kapsamında kentlere milyonlarca ağacın dikilmesi hedefleniyor. İşte Millet Bahçeleri Projesinin detayları:

İstanbul’da 30 yeşil alan ve beş büyük millet bahçesi projesi. Atatürk Havalimanının tamamı, yeni havalimanının hizmete girmesiyle birlikte, İstanbul için bir millet bahçesi haline dönüştürülecek. Ayrıca Eskişehir, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Adana ve Mersin başta olmak üzere, millet bahçeleri hayata geçirilecek.

* İSTANBUL AKM PROJESİ
102 bin 736 metrekare kapalı alana sahip olması planlanan 2 bin 464 kişilik proje gelecek yıl tamamlanacak.
* ANKARA AKM KONSER SALONU
154 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek. Toplam inşaat alanı 62 bin 570 metrekare olan projenin önümüzdeki yıl tamamlanması hedefleniyor.
* İZMİR EGE UYGARLIKLAR MÜZESİ
Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda kurulması planlanan projenin yapımına gelecek yıl başlanması planlanıyor.
* TÜRKİYE UYGARLIKLAR MÜZESİ
Ankara’da kurulması planlanan Türkiye Uygarlıklar Müzesi Kompleksi’nin projelendirilmesine ve yapımına ilişkin protokol imzalandı.
* ALTAY TANKI
250 tankın seri üretimi için sözleşme hazırlık faaliyetleri sürdürülmekte.
* ZIRHLI ARAÇ PROJELERİ
Kirpi, Cobra, Ejder Yalçın vs. gibi zırhlı araçların tamamlayıcı unsurları olan elektronik sistemler görüntüleme ve koruma sistemlerinin entegrasyonu ve harekât ihtiyaçlarına göre yeni geliştirmeler devam edecek.
* MİLGEM
Projenin ikinci aşaması kapsamında fırkateyn sınıfında olacak olan dört gemiden ilkinin inşa faaliyetlerine başlanacak.
* YENİ TİP DENİZALT
I 6 adet yeni tip denizaltının 2021 yılından itibaren hizmete alınması planlanıyor.
* MİLLİ MUHARİP UÇAK
İlk uçuş 2023’te yapılması planlanmakta olup, uçağın prototipinin bu süreler içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
* F-35 MÜŞTEREK TAARRUZ UÇAĞI
Halihazırda 30 adedinin siparişi verilmiş olan ve toplamda 100 adet F-35 uçağının tedarik edilmesi planlanıyor. İlk teslimat Haziran 2018 içerisinde yapılması bekleniyor.
* ULAŞIMDA ÇIĞIR AÇACAK PROJELER
Ulaşım ve haberleşme alanında ise şu projeler öne çıktı: ULAK Projesi, Yerli Marka Otomobil Projesi, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dâhil) Otoyolu Projesi, Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı Kesimi Projesi, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi, Ankara-Niğde Otoyolu Projesi, Menemen -Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi, Aydın-Denizli Otoyolu Projesi, Mersin (Çeşmeli)-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi, Ankara-Kırıkkale-Delice, Burdur-Antalya-Alanya, Denizli-Burdur-Antalya, Ankara-Sivrihisar.
* MEGA PROJELER
Kanal İstanbul Projesinin yapım ve işletimine yönelik finansal model çalışmalarının devam ettiği belirtilen projeler arasında, çalışmaların tamamlanmasının müteakip yapım ihalesine çıkılacağı belirtildi.
* 29 EKİM’DE AÇILIYOR
İstanbul Yeni Havalimanı Projesinde gelinen nokta ise şöyle özetlendi: Yaklaşık 10,2 milyar Avro yatırım ve 22,2 milyar Avro (+KDV) kira bedeli ile yapılan ve tüm etapları tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018’de açılacaktır.”
* YENİ HAVALİMANLARI YOLDA
Projeler arasında yeni havalimanları da var: Çukurova, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane, Yozgat, Karaman, Tokat, Çeşme ve Batı Antalya Havalimanı Projesi.
#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
#Proje
6 yıl önce