|

Tutukludan aday olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün sözcüsü HDP’nin adayı Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden CHP’nin adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi. Adaylık şartlarıyla ilgili bir düzenleme sinyali de veren Erdoğan, “Seçimleri atlatalım adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil tutuklu olmayı da koyacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 02:36 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Erdoğan, terörün sözcüsü HDP’nin adayı Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden CHP’nin adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi.
Erdoğan, terörün sözcüsü HDP’nin adayı Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden CHP’nin adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi.

Yalova’da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bizim, milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yoktur. Bunun için de ne söylersek milletimize söylüyoruz, ne yaparsak milletimiz için yapıyoruz” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Partiyi milletle beraber kurup yola çıktık, ilk girdiğimiz seçimde de iktidar olduk. Her seçimde milletin artan teveccühü ile yola devam ettik, demokraside ve ekonomide ülkeye sınıf atlattık, vesayet güçlerinden darbecilere, terör örgütlerinden siyasi, ekonomik tetikçilere kadar önümüze çıkartılan tüm engellerin üstesinden milletin desteğiyle geldik.

KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK

Şimdi ülkemizin gelecek yarım asrına, bir asrına damga vuracak bir seçimin eşiğinde yine milletimizin huzurundayız. Beraberiz. Yine bir adım atıyoruz. Ne zaman? 24 Haziran’da. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için sizden destek istiyoruz. Bizim, milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yoktur. Bunun için de ne söylersek milletimize söylüyoruz, ne yaparsak milletimiz için yapıyoruz.

MİLLET KİME OY VERECEĞİNİ BİLİR

Bay Kemal ne diyor Bay Kemal ‘Engellileri kendi başına bıraktınız. El vicdan ya. Halep oradaysa arşın burada. Yalanı bırakın artık yalanı. Genel Başkan yalan söyler, Cumhurbaşkanı adayı da yalan söyler. Bunlar böyle. Dürüst olun dürüst, artık millet dürüst olana oy veriyor, yalana değil ve 24 Haziran’da da benim milletim kime oy vereceğini çok iyi biliyor.

BUNLAR KATİLLERLE BERABER

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Yalova’ya bir hayrı dokunmamış olsa da yaptığı başka işler var. Mesela, Edirne’de cezaevi ziyareti yapıyor. Kimi ziyaret ediyor? PKK terör örgütünün arkasında olduğu malum siyasi partinin genel başkanı sözde, onu ziyaret ediyor. Şu hale bak. Kardeşlerim, bu kişi 6-8 Ekim tarihlerinde, Diyarbakır’da, ‘Dökülün sokaklara’ demek suretiyle orada 53 Kürt kardeşimizin ölmesine neden olan kişi değil mi? Sen bunu nasıl gider ziyaret edersin? Sen nasıl bir insansın? Bunlar, katillerle beraber. Bunlar bu ülkede teröristlerle beraber.

BURASI YOL GEÇEN HANI MI

Biz bunlara karşı nasıl olur da cumhurbaşkanı adayı oldu, o zaman serbest bırakalım. Böyle bir adalet olur mu? Zaten bunun da gözden geçirilmesi lazım. İnşallah şu seçimi atlatalım. Adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil, tutukluluğu da koyacağız. Niye? Tutuklu olan da aday olamaz. Burası yol geçen hanı mı? Bir Yalovalı’nın böyle bir kişinin yanında ne işi olabilir?

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Selahattin Demirtaş
6 yıl önce