|

Haber / 65'lik Harrison Ford, dördüncü kez “Indiana Jones”

00:00 - 16/03/2007 Cuma
Güncelleme: 02:28 - 16/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Haber / 65'lik Harrison Ford, dördüncü kez “
Haber / 65'lik Harrison Ford, dördüncü kez “

Son iki yıldır hakkında sayısız spekülasyon türetilen “Indiana Jones” serisinin dördüncü filmi için nihayet oyuncu ekibi ve çekim takvimi belli oldu. Bir kez daha Steven Spielberg tarafından yönetilecek olan “Indiana Jones-4”te başrolleri Harrison Ford, Natalie Portman, Shia Labeouf ve Sean Connery üstlenecek. Filmin çekimleri önümüzdeki haziran ayında başlıyor.

Üç sinema filmi ve “Genç Indiana Jones”un serüvenleri adını taşıyan bir televizyon dizisinden oluşan oluşan bu popüler George Lucas öyküsü, şimdiye kadar 14 dalda Oscar adayı oldu ve 7 dalda da bu ödülü kazandı. Karizmatik arkeolog kahramanımız “Indy”yi (1981, 1984 ve 1989 tarihli) sinema filmlerinde Harrison Ford canlandırırken, 1990'lı yıllarda çekilen televizyon dizisinde ise bu rolü Sean Patrick Flanery üstlendi. 65 yaşındaki Ford'un 18 yıl aradan sonra gelen dördüncü Indiana Jones serüveni için kamera karşısına geçerken özel efektçilerden, dublörlerden ve makyaj ustalarından yoğun biçimde destek alacağı belirtiliyor. Öte yandan, ona serinin üçüncü filminde babası rolünde eşlik eden 77 yaşındaki İskoç aktör Sean Connery'nin bu projede de görev alacak olması, filmin “yaş haddi” konusundaki cesaretini iyiden iyiye ilginç kılıyor.

Mayıs 2008′de gösterime girmesi plânlanan “Indiana Jones 4”ün senaryosu daha önce “Dünyalar Savaşı” (War of the Worlds), “Örümcek Adam-1” (Spider Man), “Panik Odası” (Panic Room), “Görevimiz Tehlike-1” (Mission: Impossible), “Carlito'nun Yolu” (Carlito's Way) ve “Jurassic Park-1” gibi filmlerin de senaryolarını yazan David Koepp tarafından yazıldı.


17 yıl önce