|

Son Dakika... MSB: Ukrayna'dan 4 gemi daha hareket etti

Son dakika haberleri... Türkiye, dünyanın tahıl krizi için yoğun bir diploması yürüttü. Ukrayna ve Rusya ile yapılan görüşmeler sonucu dünyanın beklediği sevindirici haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan'ın çabalarıyla tahıl krizi aşıldı ve takıl dolusu gemiler Türkiye limanlarına yanaştı. Bugün Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Ukrayna'dan 4 gemi daha hareket etti.

10:44 - 17/08/2022 Çarşamba
Güncelleme: 10:59 - 17/08/2022 Çarşamba
DHA
Ukrayna'dan buğday taşıyan gemi Tekirdağ'a ulaştı
Ukrayna'dan buğday taşıyan gemi Tekirdağ'a ulaştı

Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı, tahıl yüklü 4 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tahıl sevkiyatının planlandığı bilgi devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda ayçiçeği küspesi, ayçiçeği yağı ve mısır taşıyan 4 geminin daha Odessa ve Çornomorsk limanlarından bu sabah itibarıyla hareket ettiği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı: 4 gemi daha hareket etti

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatının planlandığı gibi sürdüğünü ve bu sabah 4 geminin daha Ukrayna limanlarından hareket ettiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesaplarından yapılan açıklamada, "Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatı planlandığı gibi sürüyor. Bu sabah itibarıyla ayçiçeği küspesi, ayçiçek yağı ve mısır taşıyan 4 gemi daha Ukrayna'nın Odessa ve Çernomorsk limanlarından hareket etti" denildi.

16 Ağustos: Ukrayna'dan 3 bin 500 ton buğday taşıyan gemi, Tekirdağ açıklarında

TÜRKİYE'nin gerçekleştirdiği 'Tahıl Koridoru Anlaşması' çerçevesinde, Ukrayna'dan yola çıkan, 3 bin 500 ton buğday yüklü gemi 'Sormovskıy 121', Tekirdağ açıklarında demirlendi.

İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz'da imzalanan 'Tahıl Koridoru Anlaşması'nın ardından Ukrayna'dan 4 gün önce yola çıkan, 3 bin 500 ton buğday yüklü, Belize bandıralı ve 'Sormovskıy 121' isimli gemi, Tekirdağ'a ulaştı. Ukrayna'dan Tekirdağ'a ulaşan ilk gemi olan ve Süleymanpaşa ilçesi açıklarda demirlenen geminin, gümrük işlemlerinin ardından limana yanaşacağı belirtildi.

Dünya Gıda Programı'nın Afrika'ya tahıl taşıyan gemisi Ukrayna'dan ayrıldı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yürütülen insani yardım operasyonlarında kullanılacak Ukrayna tahılının sevkiyatını yapacak olan ilk gemi bugün Ukrayna’nın Yuzhne Limanı'ndan yola çıktı.

İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının ardından Ukrayna'dan tahıl yüklü gemiler yola çıkmaya devam ediyor.

WFP’den yapılan yazılı açıklamada, WFP’nin yürüttüğü insani yardım operasyonları için Ukrayna tahılının taşınmasına yönelik bugün ilk geminin Ukrayna'nın Yuzhne Limanı'ndan ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada, bu gelişmenin, Ukrayna tahılının çatışma bölgesinden çıkarılması için önemli bir kilometre taşı olduğu vurgulandı.

Söz konusu gemideki 23 ton tahılın, kıtlık ve kuraklık tehdidi altında olan Afrika Boynuzu'nda WFP'nin yürüttüğü yardım programlarına gideceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen WFP İcra Direktörü David Beasley de "Karadeniz limanlarını açmak, dünyadaki aç insanlara yardım etmek için şu anda yapabileceğimiz en önemli şey." ifadesini kullandı.

Beasley, dünyadaki açlık krizinin sadece Ukrayna'dan çıkacak tahıl gemileriyle çözülemeyeceğini ancak Ukrayna tahılının küresel pazarlara geri dönmesiyle küresel gıda krizinin daha da kötüleşmesini durdurma şansları olduğunu kaydetti.

"Brave Commander" isimli Lübnan bandıralı buğday taşıyan gemi, sabah saatlerinde Odessa bölgesinin Yuzhne kentindeki limandan ayrılmıştı.

#Odessa
#Takıl Krizi
#Erdoğan
#Türkiye
#Rusya
#Ukrayna
2 yıl önce