|

18'lik yıldızın değeri 80 milyon euro

Benfica'nın 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Renato Sanches, Avrupa devlerinin transfer listesine girdi. Bunun üzerine harekete geçen Portekiz kulübü, genç yıldızın kontrat fesih bedelini 80 milyon Euro'ya yükseltti.

Yeni Şafak
16:38 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 12/02/2016 Cuma
Diğer

Real Madrid'in yanı sıra Barcelona, Manchester United ve Bayern Münih'in de Renato Sanches'e olan ilgisinin artması Benfica'yı harekete geçirdi.



Sporcope'ta yer alan habere göre yıldız adayını Avrupa'nın devlerine kaptırmak istemeyen Benfica, Renato'nun serbest kalma bedelini iki katına yükseltti. Önce 30 milyon Euro'dan 45 milyon Euro'ya çıkarılan bedel, Real Madrid'in artan ilgisiyle birlikte şimdi 80 milyon Euro oldu. Bu rakam, Renato'yu Portekiz Ligi'ndeki en pahalı oyuncu konumuna getirdi.



Portekiz tarihine geçebilir

Kontrattaki serbest kalma bedeli 80 milyon Euro olarak belirlense de Benfica, oyuncuya 60 milyon Euro'nun üzerinde gelecek her teklifi değerlendirmeyi düşünüyor. Böyle bir teklifin gelmesi halinde, oyuncu Portekiz tarihindeki en pahalı transfer unvanını alacak. Şimdilik bu alanda zirvede bulunan futbolcu, 55 milyon Euro karşılığında Porto'dan Zenit'e transfer olan Brezilyalı Hulk.



Simeone: Gösterdiği gelişim muhteşem

Renato, Benfica formasıyla ilk maçına 25 Kasım 2015 tarihindeki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Kazak ekibi Astana karşısında çıktı. 2-2 biten karşılaşmada 90 dakika forma şansı bulan oyuncu, o günden bu yana 18 maçta forma giydi ve bu karşılaşmalarda Benfica yalnızca bir mağlubiyet aldı. 8 Aralık 2015'te Atletico Madrid'e kaybedilen bu maç sonunda Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Renato'nun performansının çok etkileyici olduğundan bahsetmiş ve “Renato gerçekten çok iyi oynuyor. Bu genç adamın gösterdiği gelişim muhteşem” demişti.


#real madrid
#benfica
#Renato
8 yıl önce