|

2 kupayı da istiyorum

Son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle Süper Lig’de şampiyonluğun önemli adaylarından birisi haline gelen Beşiktaş, gözünü Türkiye Kupası’na dikti. F.Bahçe derbisi öncesi takımla bir görüşme yapan Teknik Direktör Şenol Güneş, “Bu maçı ligden ayrı düşünün ve konsantre olun. 2 kupayı da kazanmak istiyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2018 Salı
Güncelleme: 04:19 - 17/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Teknik Direktör Şenol Güneş
Teknik Direktör Şenol Güneş

Süper Lig’in ikinci yarısında performansını yükselten ve sadece 1 maç kaybeden Beşiktaş, puan sıralamasında 2. sıraya kadar yükseldi. Ligde oynadığı son 3 maçı kazanan siyah-beyazlılar, şimdi de rotasnı 19 Nisan Perşembe günü Kadıköy’de Fenerbahçe ile oynayacağı kupa maçına çevirdi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde eşleşen iki takım, Vodafone Park’ta oynanan ve 2-2 biten maçın rövanşında Ülker Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Bu sezon 3 kez karşı karşıya gelen Beşiktaş ile Fenerbahçe bu maçlarda 1’er galibiyet aldı. 1 maç ise berabere sonuçlandı. Kupa maçının rövaşında rakibini elemek isteyen Teknik Direktör Şenol Güneş, bu konuda takımla özel bir görüşme yaptı. Derbi maçlarının her zaman önemli olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, kupayı kazanmayı da son derece önemsediğini ifade etti. Bu maçın şampiyonluktan ayrı düşünülmesi gerektiğini dile getiren Şenol Güneş’in “Bu maç bizim için çok önemli. Süper Lig’deki rekabetten ve şampiyonluk yarışından bağımsız düşünün. Fenerbahçe’yi eleyip final oynamalıyız. Bu sene sadece lig şampiyonluğunu değil, kupa şampiyonluğunu da istiyorum. 2 kupayı da kazanmalıyız. Bunu yapabilecek kapasitemiz var. Herkesin kupa maçına motive olmasını ve bu hafta sadece Fenerbahçe maçını düşünmesini istiyorum” dediği öğrenildi.

QUARESMA’YA ÖZEL UYARI

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Vodafone Park’ta oynana mücadelede, Josef de Souza’ya yaptığı hareket ve ardından yaşananlar nedeniyle 5 maç ceza alan Quaresma da cezasını tamamladı. Ligdeki Akhisar maçıyla birlikte formasına kavuşan Portekizli yıldıza rövanşta sakin kalması konusunda uyarı geldi. Quaresma’yla görüşen teknik direktör Şenol Güneş, tahriklere kapılmamasını, sadece oyuna odaklanmasını istedi. Portekizli yılıdıza, takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu anlatan deneyimli teknik adam, sezon sonuna kadar Quaresma’nın eksikliğini hissetmek istemediğini ifade etti. Kupa maçına yönelik olarak takım kaptanlarıyla da bir araya gelen Şenol Güneş, takımda kopukluk istemediğini, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıkarılmasını ve birlikte zaman geçirilmesini istedi. Beşiktaş’a Kadıköy deplasmanındaki her türlü galibiyet tur için yetecek. Karşılaşmadaki en az 3 gollü beraberlikler de siyah-beyazlıları finale taşırken, 0-0 ve 1-1 gibi skorlarda Fenerbahçe finale adını yazdıracak. Karşılaşma 2-2 sona ererse, uzatmalar oynanacak.


Quaresma’dan duygusal paylaşım

Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma, Instagram hesabından bir paylaşım yaparak, siyah-beyazlı formaya bağlılığını ifade etti. Beşiktaş’ta giydiği 7 numaralı formaların görselini paylaşan 33 yaşındaki futbolcu, “Ekipman yıldan yıla değişebilir ancak bu kulüp ve Beşiktaş taraftarları için bu duygu asla değişmeyecek” ifadelerini kullandı. Portekizli yıldızın bu paylaşımı siyah-beyazlı taraftarların büyük ilgisine neden oldu. Fotoğraf, kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Ryan Donk alkış alıyor

Galatasaray’da sezon başında kadro dışı kalan ve altyapıda idmanlara çıkan Ryan Donk, Fatih Terim dönemi ile birlikte gösterdiği başarılı performansı ile adeta yeniden doğdu. Başakşehir maçında Emre Belözoğlu ve Arda Turan’a üstünlük sağlayan Donk’un performansı taraftarlar arasında da büyük alkış aldı ve ikinci yarıda çıkış yakalayan futbolcular arasında ilk sırada yer aldı. Terim’in önümüzdeki günlerde sezon sonu sözleşmesi bitecek Donk ile görüşeceği ve yeni sözleşmeyi kafasına takmamasını isteyeceği öğrenildi. Terim’in takımda görmek isteği oyuncuların başında gelen Donk’a her türlü desteği verdiği ve kafa olarak da sözleşmesini sorun yapmaması için garanti verdiği belirtildi.


Beşiktaş’ta neşeli idman

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde F.Bahçe ile Perşembe günü oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı. Üç gruba ayrılarak dar alanda pas ve top kapma çalışması ve 4 ayrı minyatür kalenin olduğu alanda maç yapan siyah-beyazlılar, yine 3 takım halinde değişerek çift kale maç yaptı. Çalışma sırasında futbolcuların çok keyifli olduğu görüldü. İdmana sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Vagner Love katılmadı. Teknik direktör Şenol Güneş idmanın sonunda ise Cyle Larin’e şut çalıştırırken zaman zaman farklı vuruşlar yapmasını da istedi.

5’TE 5 YAPIP şampiyon olacağız

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, kalan beş maçlarını kazanmaları halinde şampiyon olacaklarını söyledi.Ürkmezgil yaptığı açıklamada, ‘’Beşiktaş’ın şu anda 5’te 5 yaptığında şampiyon olacak olması ve son düzlüğe böyle girmesi güzel. Tabi gönül isterdi ki çok daha önceden kopartalım ama futbol bu; her şeye, her sonuca gebe maçlar. Dolayısıyla inşallah 5’te 5 yaparız ve şampiyonluk ipini tekrar göğüsleriz. Buna yürekten inanıyoruz’’ dedi.


Derbinin hakemi Mete Kalkavan

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmalarını yönetecek hakemler belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre, Galatasaray ile Akhisarspor arasında yarın Türk Telekom Arena’da saat 20.30’da oynanacak maçı Barış Şimşek yönetecek. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında perşembe günü saat 20.30’da Ülker Stadı’nda oynanacak derbide ise Mete Kalkavan düdük çalacak.

#Beşiktaş
#Süper Lig
6 yıl önce