|

Alanzinho sırasını bekliyor

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, 5 yıldır taraftarlarla çok iyi bir ilişkisi olduğunu belirterek, "Her oyuncu oynamak ister. Oynayamayınca motivasyonu düşer. Ama ben elimden geleni yapıp, çalışıyorum, antrenmanlarıma devam ediyorum, sıramın gelmesini bekliyorum" dedi.

İha
00:00 - 26/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:39 - 26/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Alanzinho sırasını bekliyor
Alanzinho sırasını bekliyor

Sezon başında yapılan kampın yıldızı olarak gösterilen Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho kayıplara karıştı. Bordo-mavililerin Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında oynadığı Beşiktaş maçında ilk on birde sahaya çıkan oyuncu, söz konusu maçın ardından formasına hasret kaldı. Brezilyalı oyuncu Avrupa Kupası maçlarında ise 65 dakika forma giyebildi.

Alanzinho, bordo-mavili taraftarlarla müthiş bir ilişkisi bulunduğunu ifade ederek, "Onları çok seviyorum. Şuana kadar gördüğüm bütün taraftarlardan farklılar, özeller. 5 senedir onlarla çok iyi bir ilişkim var" diye konuştu.

Saha içinde en çok gole dönük oynamayı sevdiğini ifade eden Alanzinho sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sürekli ileriye doğru top sürmeyi seviyorum. Genelde de benden bunu yapmam isteniyor. Oynarken sağ ve sola kolaylıkla deplase olabiliyorum. Takım içindeki bütün sorunlar ortaktır. Hiç bir zaman tek başına savunma, orta saha ve forvet diye tek başına bir suç yüklenmemeli. Olaya diğer bir yönden bakacak olarsak forvetler günlerinde değilseler o zaman orta saha oyuncuları hatta savunmadaki futbolcuların sorumluluk alıp gerekirse ileriye gidip gol aramaları gerekiyor. Bu ortak bir sorundur. Kesinlikle isimlere yüklenilemez."

Alanzinho maçlarda henüz 90 dakika forma giyememesiyle ilgili olarak ise, "Her oyuncu oynamak ister. Oynayamayınca motivasyonu düşer. Ama ben elimden geleni yapıp, çalışıyorum, antrenmanlarıma devam ediyorum, sıramın gelmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Alanzinho, eski takım arkadaşı Selçuk İnan'ın ise Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu olduğunu belirtti.

11 yıl önce