|

Allah'ın adaletine inanırım

Trabzonspor Kaptanı, hakem hataları için “Artık takım olarak, camia olarak bu tür şeylere alıştık. Her hafta aynı pozisyonları yaşıyoruz ama bize o pozisyonlarda penaltı verilmiyor. Sadece Allah’ın adaletine inanırım ve o adaleti bekleyeceğim. İnşallah dualarımız kabul olur” dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 2/05/2016 الإثنين
Güncelleme: 23:46 - 1/05/2016 الأحد
Yeni Şafak

Trabzonspor Kaptanı Onur Recep Kıvrak, Eskişehirspor maçında verdiği penaltı kararı ile eleştirilen hakem Halis Özkahya ile Fenerbahçe maçının ardından Trabzon'u hedef alan kişilere sert tepki gösterdi. Onur'un Eskişehirspor maçının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı röportaj, kulübün twitter hesabından da duyuruldu. Özkahya'nın penaltı kararına tepki gösteren başarılı kaleci, “Artık takım olarak, camia olarak bu tür şeylere alıştık. Pozisyonun penaltı olduğunu düşünmüyorum. Orta hakem de 'penaltı değil' dedi ama yanımdaki hakem penaltıyı verdi. Her hafta biz aynı pozisyonları yaşıyoruz ama bize o pozisyonlarda penaltı çalınmıyor” dedi. Fenerbahçe maçından sonra Trabzon ile ilgili birtakım olayların gündeme getirildiğini kaydeden kaptan Onur, “Bizim şehrimiz çok güzel bir şehir, insanımız çok güzel insan. Bizim insanımız bayrağına da takımına da şehrine de ülkesine de destek olan, sahip çıkan bir insan topluluğu, taraftar topluluğu. Hemen linç operasyonuna geçildi, hatta ileri gidilip 'terörist' denmeye başlandı. Terörist arıyorlarsa dağlara çıksınlar. Bu kadar kolay olmamalı. Trabzon, bu ülkenin en milliyetçi şehirlerinden biridir. Bunu böyle bilmek lazım. 9 yıldır Trabzon'un içindeyim. O şehirle yaşıyorum, kalkıyorum, yatıyorum. Böyle bir şehir değiliz. İnsanların gözünde bunu nasıl büyüttüler bilmiyorum ama bunu büyütenlerin de bu işte parmağı olduğunu biliyorum. Süreç çok eskiye, 2010-2011 sezonuna kadar dayanıyor" ifadelerini kullandı.



İÇİME SİNDİREMİYORUM

Onur, Eskişehirspor maçında da kazanmayı çok istediklerini belirterek, “Olmadı, maalesef yine bir penaltı çalındı. Allah'ın adaletine inanırım ve sadece o adaleti bekleyeceğim. Başka bir adalete inanmıyorum. İnşallah dualarımız kabul olur. O adaleti görmek istiyorum. Biz 2011'de çok çektik. Takımımızın dağılmasındaki en büyük sebeplerden biri budur. Şehir, camia, taraftar olarak gerçekten zor bir durumun içerisine düştük. Çünkü hak edilen bir şey maalesef elimizden alındı, çalındı. Onu içime sindiremiyorum. Maç kazanırsın, kaybedersin, hakem hata yapar, önemli değil. Eskiden gelen bir süreç, toparlanmamız gerekiyor. İnsanlar '2011'de kaldınız' diyor. Evet orada kaldık ama hatırlarsanız burada Eskişehirspor maçında bir taraftarımız hayatını kaybetti. 'Bizi yine şampiyon yapmayacaklar.' dedi ve ardından vefat etti" şeklinde konuştu.



Trabzonspor, tarihi yenilgi rekoruna ortak oldu

Eskişehirspor'a 1-0 yenilerek 16. mağlubiyetini alan bordo-mavililer, ligin bitimine 3 hafta kala, 49 yıllık tarihinde en fazla maç kaybettiği 2001-02 sezonu sonundaki sayıya ulaştı. Karadeniz ekibi, şampiyon olduğu 1978-79 sezonunda sadece 1 yenilgi almıştı.



Süper Lig'in 31. haftasında Eskişehirspor'a 1-0 yenilerek 16. mağlubiyetini alan Trabzonspor, 2001-2002 sezonu sonundaki yenilgi rekoruna ortak oldu. Kuruluşunun ardından 1967-1968 sezonunda 2. Lig'de mücadele etmeye başlayan ve 1974-1975 sezonundan itibaren aralıksız en üst seviye ligde yer alan Karadeniz temsilcisi, bitime 3 hafta kala, toplamda 49 sezon içinde en fazla maç kaybettiği 2001-2002 sezonu sonundaki sayıya ulaştı. Karadeniz ekibi, 16 yenilgi aldığı 2001-2002 sezonunda 31. hafta sonunda 14 mağlubiyet yaşamıştı. Trabzonspor, bir mağlubiyet daha alması halinde, lig tarihindeki 17. yenilgisini yaşayarak, bu alanda kötü bir rekor kıracak. Bordo-mavililer, kalan 3 haftada sahasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Antalyaspor, son haftada Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Trabzonspor, 1978-1979 sezonunda sadece 1 yenilgiyle ligi tamamlamıştı. Karadeniz ekibi, 30 hafta sonunda şampiyon olduğu sezonda tek mağlubiyetle, tarihindeki en az yenilgili sezonunu yaşamıştı. Bordo-mavililer, 1983-1984 ve 2010-2011 sezonlarını ise 2 mağlubiyetle bitirmişti.




2 dakika hakem olun

Trabzon yerel gazeteleri, Eskişehirspor-Trabzonspor maçının ardından karşılaşmada tartışmalı bir penaltı kararına imza atan hakemlere tepki gösterirken, bordo mavililerin ortaya koyduğu futbolu da eleştirdi. Karadeniz Gazetesi, “Bari 2 dakika hakem olun”, Taka Gazetesi, “Ahımız var”, Günebakış Gazetesi “2 dakikada katlettiler”, Ekspres Gazetesi “Trabzonspor'un mecali yok, hakemlerin vicdanı yok” başlıklarını kullandı.







25 puanımızı
çaldılar

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, hakem kararlarına tepki gösterdi. Çubukçu, Trabzonspor'un bu sezon ligde periyodik olarak hakem hatalarıyla karşılaştığını, Eskişehirspor maçından da bu nedenle hak etmedikleri bir sonuçla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Hakemlerin bu sezon performansının herkes tarafından kötü olduğunun söylendiğini ifade eden Çubukçu, “(Hakemler bu sene kötü performans gösteriyorlar.) deniliyor. Bu hep neden Trabzonspor'a rastlıyor? Galatasaray'a, Beşiktaş'a, Fenerbahçe'ye böyle periyodik şekilde hatalı kararlar var mı? Burada esas önemli olan niyet” dedi. Ligde 37 puanlarının bulunduğunu dile getiren Çubukçu, "Hakem kararları nedeniyle yaklaşık 25 puan kaybettik. Bu puanları topladığınız zaman da herkes Trabzonspor'un ligdeki sıralamasının nerede bulunabileceğini görür” diye konuştu. Eskişehirspor maçında verilen penaltı kararına tepki gösteren Ahmet Çubukçu, "O kol daha başka nereye saklanabilir? Vücuda zaten yapışık. Trabzon'u bu kadar gündemde tutmak, şehrin gerilmesine neden oldu. Trabzon şehrinde infiale yol açacak bu kadar provokasyon yapmak gerçekten üzücü. Birileri bizi gündemde tutuyorsa gelip açıklasınlar. Kimse kapalı kapılar arkasında konuşmasın. Buradaki halkın artık haklı bir isyanı var. Yeter artık, gerildik. Yazıktır, günahtır" şeklinde konuştu.




#Trabzonspor
#Onur Recep Kıvrak
#Eskişehirspor
٪d سنوات قبل