|

Ataman'dan sakatlık açıklaması

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantilemelerine rağmen Polonya temsilcisi Stelmet Zielona Gora'yı 76-57 yenen takımını kutladı.

Aa
00:00 - 13/12/2013 Cuma
Güncelleme: 23:30 - 13/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
Ataman'dan sakatlık açıklaması
Ataman'dan sakatlık açıklaması

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, mücadele boyunca iyi savunma yaptıklarını belirterek, "Takımımı kutluyorum. Gruptan çıkmamız garanti olmasına rağmen, ikinci sırada bitirmek için ciddi bir şekilde maça geldiler" dedi.

Müsabaka boyunca istekli ve iyi savunma yaptıklarını kaydeden Ergin Ataman, şöyle devam etti:

"Bütün periyotlarda 15 sayı civarında yemişiz. Takımın esas skorerleri Arroyo ve Ender, sayı üretmeseler de oyunu çok iyi yönlendirdiler. Mensah-Bonsu'nun yokluğunda sıkıntı çekeceğimizi düşündüğümüz bölgeden ciddi bir üstünlük kurduk. Furkan'ın müthiş bir performansı var. Erceg, uzun bir aradan sonra çok iyi oynadı. Bütün oyuncularımızdan verim aldık. Takım halinde oynadık. Bu bizim için çok önemliydi. Değerli bir galibiyet ve Top 16 öncesinde moral oldu. Bitime bir hafta kala üstün başarıyla grubu 2. bitirerek, Top 16'ya çıktığımız için tüm oyuncularımı kutluyorum."

Karşılaşmanın 31. dakikasında sakatlanarak kenara gelen Zoran Erceg'in durumu hakkında bilgi veren Ataman, "Erceg'in MR'ı çekilecek. Yırtık olmasından şüphe ediliyor. Durumuna bakılacak ama şu anda bir şey söylemek çok zor" ifadelerini kullandı.

Deneyimli antrenör, oyuncularının performansı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Macvan, son haftalarda iyi bir form yakaladı. Bu bizim için önemli. Ümit ederim Erceg de ritim yakalamışken, ağır bir sakatlık yaşamaz. Mensah-Bonsu ve Furkan Aldemir'le pota altı bizim açımızdan önemli bir bölge oldu. Engin Atsür'ü hafta içinde yaptığımız hazırlık maçlarında oynatıyoruz. Kendisi oynamaya hazır ama biraz daha form tutması lazım. Hazırlık maçlarıyla resmi müsabakalarda süre alamayan oyuncuların form tutmasını sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Stelmet Zielona Gora cephesi

Polonya temsilcisinin başantrenörü Mihailo Uvalin ise Galatasaray Liv Hospital'ın haklı bir galibiyet aldığını söyledi.

Uvalin, yaptığı maç değerlendirmesinde Galatasaray Liv Hospital'ı tebrik ederek, "Galatasaray'ı aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Kazanmayı hak ettiler. İlk çeyrekten sonra çok zorlandık. Maç boyunca ritim hep Galatasaray'ın yanındaydı. Bundan dolayı antrenörlerini ve takımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın Top 16 turundaki şansını değerlendiren Uvalin, "Eskiye göre daha iyi oynadıkları gerçek. Ancak Top 16 çok zorlu bir süreç. Şimdiye kıyasla daha da zorlu olacaktır. İyi bir hazırlıkla ve taraftarlarının yardımıyla iyi şeyler yapabileceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.


10 yıl önce