|

Avrupa''da yetki UEFA''da

FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ongaro, F.Bahçe''nin Avrupa''dan 2 yıl men kararını UEFA''nın aldığını hatırlattı; ''FIFA''nın kararın değiştirilmesinde müdahale etme yetkisi yok'' açıklamasını yaptı

.
00:00 - 17/01/2014 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Avrupa''da yetki UEFA''da
Avrupa''da yetki UEFA''da

FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ömer Ongaro, Fenerbahçe''ye verilen Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasıyla ilgili ''Kararı UEFA aldı ve FIFA''nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi yok'' açıklaması yaptı. Ongaro, Fenerbahçe''nin Türkiye''de mahkeme kararıyla suçsuz bulunduğu takdirde, Avrupa''da oynama ihtimali ve tazminat hakkına ilişkin kararı, cezayı veren UEFA''nın alacağını belirtti. FIFA''nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi olmadığını vurgulayan Ongaro, cezanın UEFA bünyesindeki spotif organizasyonlar kapsamında verildiğini anımsattı. Ongaro, Fenerbahçe''yi yargılama yetkisinin FIFA''da olmadığını ve daha önce alınan kararın değiştirilmesinde de FIFA''nın herhangi bir etkisinin olamayacağını kaydetti.

Etkileyici performans

F.Bahçe, Süper Lig''de ilk yarıda tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşarken bu performans FIFA''nın da dikkatini çekti. 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 41 puanla zirvede yer alan ve attığı 43 golle göz kamaştıran bir devre yaşatan sarı-lacivertliler, ilk yarıyı en yakın takipçisinin önünde 8 puan farkla lider kapattı, dünya futbolunun patronu FIFA''dan büyük bir övgü aldı. UEFA turnuvalarında yer almasa da F.Bahçe''nin başarılı performansı, FIFA''nın resmi internet sitesinden değerlendirilirken kulüp yetkililerine ''Etkileyici performansınızi ilgiyle izliyoruz'' mesajı yollandı, Kuyt, Emenike ve Meireles''le de röportaj talebinde bulunuldu.


10 yıl önce