|

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid

Futbolda Avrupa'nın en büyüğü İspanya'nın Real Madrid takımı oldu. 12 yıl aradan sonra finale çıkan Eflatunlar, Ramos, Bale, Marcello ve Ronaldo'nun golleriyle UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Rüya gibi bir sezon geçiren Atletico ise 40 yıl aradan sonra çıktığı ikinci finalde yine kaybetti

.
00:00 - 25/05/2014 Pazar
Güncelleme: 01:12 - 25/05/2014 Pazar
Yeni Şafak
Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid
Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid

Futbolda Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez iki şehrin takımının finalde karşı karşıya geldiği maçta Real Madrid, 90 dakikada büyük sıkıntı yaşadığı finalde uzatmalara giden karşılaşmada Atletico Madrid'i dağıttı: 4-1. 36. dakikada Godin'in golüyle 1-0 öne geçen Atletico, mücadeleyi 90+3'e kadar da böyle götürdü. Real Madrid, maçın normal süresi için verilen 5 dakikalık uzatma dakikalarında Ramos'un golüyle maçta beraberliği sağladı ve mücadeleyi uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarının ilk 15 dakikasında iki tarafta birbirine üstünlük sağlayamadı. Son 15 dakikalık uzatmada ise Real Madrid fırtınası esti. Bale ile öne geçen Eflatunlar, Marcello ve Cristiano Ronaldo'nun golleriyle sahadan 4-1 galip ayrıldı ve 12 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Real, tarihinde 10. kez kupayı kazanırken Atletico ise 40 yıl aradan sonra çıktığı ikinci finalde de mutlu sona ulaşamadı. Maç sonunda Real Madrid, şampiyonluk kupasını UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı. Maç sonunda Real Madridli oyuncular 12 yıl aradan sonra kazandıkları kupanın sevincini taraftarlarıyla birlikte doyasıya yaşadı.

100 milyon Euro'luk Bale'den 125 milyon Euro'luk gol

Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki final maçı nefesleri kesti. Maçın en kritik oyuncularından biri ise Bale oldu. Galli oyuncu, 0-0 devam eden maçta en net fırsatı yakalayan oyuncu oldu ancak pas yerine topu kaleye atınca Real önemli bir fırsattan yararlanamadı. Eflatunlar, daha sonra maçta 1-0 geriye düştü ve finalin uzatma dakikalarında bulduğu golle maçı uzatmalara götürdü. Uzatmalarda ise kritik gol bu kez Bale'den geldi. 100 milyon Euro'luk Galli oyuncu, 110. dakikasında golüyle Real Madrid'e kupanın kapısını aralamış oldu. Sonrasında da fark geldi.

KUPAYI KAZANAN TAKIMLAR

Real Madrid 10

Milan 7

Liverpool 7

Bayern Münih 5

Ajax 4

Barcelona 4

M.United 3

Inter 3

Benfica 2

Juventus 2

Nottingham F. 2

Porto 2

Aston Villa 1

B.Dortmund 1

Celtic 1

Kızılyıldız 1

Feyenoord 1

Hamburg 1

Marsilya 1

PSV Eindhoven 1

Steaua Bükreş 1

Chelsea 1


10 yıl önce