|

Baptista G.Saray'da

Sarı-kırmızılılar dünyaca ünlü forvet arayışına noktayı koydu. G.Saray Julio Baptista için Real Madrid'e 1,5 yıllık kiralık teklifinde bulundu. Baptista ve İspanyol kulüp teklife olumlu bakarken transferin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği ve Brezilyalı yıldızın Almanya'daki hazırlık kampına katılacağı bildirildi.

00:00 - 14/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:10 - 14/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Baptista G.Saray'da
Baptista G.Saray'da

G.Saray uzun süredir aradığı yıldız forvet arayışına noktayı koydu. Başkan Özhan Canaydın'ın “Dünyaca ünlü bir forvetin peşindeyiz” dediği futbolcunun Real Madridli Julio Baptista olduğu ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı yöneticiler Adnan Polat, Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel Brezilyalı yıldız için kulübü Real Madrid'e 1,5 yıllık kiralık teklifinde bulundu. İspanyol kulübün teklife sıcak baktığı öğrenilirken transferin büyük ölçüde bittiği bildirildi.

HABER BEKLENİYOR

Brezilyalı yıldız da Galatasaray'dan gelen teklife olumlu cevap verirken sarı-kırmızılı yöneticiler kulübü Real Madrid'ten gelecek haberi beklemeye başladı. Bu transferin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği ve Brezilyalı yıldızın resmi sözleşmeye imza atarak sarı-kırmızılıların Almanya'daki ikinci etap kampına katılacağı belirtildi. Real Madrid Brezilyalı yıldız Baptista'yı geçen sezon Arsenal'e kiralık olarak vermişti.

ARSENAL'E KİRALANMIŞTI

2005 yılında İspanyol ekibi Real Madrid'e transfer olan ve oynadığı 32 karşılaşmada 8 gol 8 asistlik performans sergileyen Baptista istenileni veremeyince geçen sezon Arsenal'e kiraladı. İngiliz kulübünde de 24 kez forma şansı bulan Brezilyalı yıldız 3 kez rakip fileleri havalandırdı. 25 yaşındaki futbolcu, Brezilya Milli Takımı'yla da 25 karşılaşmaya çıkarken 2 gol kaydetti.

Serkan Çalık beğeni topladı

Obi Cup finalinde İsviçre temsilcisi Young Boys'u 3-1 yenen G.Saray'da yeni transferlerden Serkan Çalık ortaya koyduğu başarılı futbolla herkesin beğenisini topladı. Gurbetçi oyuncu attığı golle de takımının kupayı kazanmasında katkıda bulundu.

Cimbom zevkle izlenecek

Önceki akşam Young Boys'u 3-1 yenerek hazırlık döneminde kupa kazanan G.Saray'da oynanan güzel futbol ve takımdaki olumlu hava sevinçle karşılandı. Feldkamp da hala takımda bazı eksiklikler olduğunu, bunların tamamladıklarında herkesin zevkle izleyeceği bir G.Saray'ın ortaya çıkacağını söyledi. Alman hoca kendisi için önemli olanın sahada tam kapasite ile mücadele etmek ve sürekli ileriye doğru oynamak olduğunu belirtti. Kalli, “Her geçen gün iyiye gidiyoruz. Benim felsefemde formayı kim hak ederse o giyer” dedi. Takımdaki arkadaşlığın ve kaynaşmanın çok iyi seviyeye geldiğini söyleyen Feldkamp, “Eğer başarı gelecekse bunun için en önemli etken sevgi ve saygıdır” diye konuştu. G.Saray hocası, iki maçta da oynatmadığı Lincoln'ün de sırasının geleceğini söyledi.

Kale için Orkun bir adım önde

Mondragon'un Köln'e gitmesiyle kaleyi yerli kalecilere emanet eden G.Saray'daki kaleci rekabetinde Aykut ilk raundu kaybetti.

Sarı-kırmızılı kulüpte yeni sezon için en çok kaleciler Orkun Uşak ve Aykut Erçetin arasında forma rekabeti yaşanıyor. Bu rekabette de şu anda Orkun bir adım önde gözüküyor. Mondragon'un Köln'e gitmesinden sonra kaleyi yerlilere emanet etme kararı alan Galatasaray'da altyapıdan yetişen ve geçen sezon Erciyes formasını giyen Orkun Uşak son maçtaki başarısıyla teknik heyetin güvenini kazandı.

AYKUT ÇOK ÇALIŞIYOR

Orkun, hırsıyla ve takımdaki arkadaşlarıy ile iyi diyalog kurmasıyla 1 numara olmak için ciddi bir avantaj sahibi... Aykut'un ise en büyük avantajı Almanca bilmesi ve Kalli ile iyi iletişim kurması. Ancak tecrübeli çalıştırıcı formayı hak edene vereceğini sürekli vurguluyor. Aykut da, yarışta şu anda yaşadığı dezavantajı ortadan kaldırmak için eskisinden daha yoğun ve tempolu çalışmaya başladı.

Kombineler elde kaldı

G.Saray'da kombine biletlere geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100'e yakın zam yapılması, sarı-kırmızılı taraftarları küstürürken satışların oldukça kötü gittiği öğrenilidi. Geçtiğimiz yıl ilk gün kapalı ve açık tribünden toplam 2 binin üzerinde kombine satan yönetim bu yıl bu sayıya 3 günde bile ulaşamadı. G.Saraylı taraftarlar fiyatların yüksek olmasından yana şikayetlerini dile getirdi.

Hakan Şükür Pele'yle beraber

Hakan Şükür dünya karmasına davet edildi. 2010'da Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'nın tanıtımı dolayısıyla 18 Temmuz'da Afrika karması ile oynanacak maçta Hakan, Pele, Gullit, Zidane, Ronaldinho, Eto'o, Karembeu, Butragueno ve Zubizaretta gibi yıldızlarla birlikte forma giyecek. Maça çağrılan diğer Türk futbolcu Rüştü ise yoğun programı nedeniyle affını istedi.

17 yıl önce