|

Başakşehir-Kayserispor: 5-0

Süper Lig'in lideri Başakşehir 17. hafta maçında Kayserispor'u 5-0 mağlup etti. İstanbul ekibinin gollerini Mehmet Batdal, Emre Belözoğlu, Visca, Stevanovic (K.K) ve Cengiz Ünder attı.

Yeni Şafak
15:53 - 14/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:02 - 14/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Süper Lig'in lideri Başakşehir, Kayserispor'u kendi sahasında 5-0 mağlup etti. Emre Belözoğlu mücadelede 1 gol attı.
Süper Lig'in lideri Başakşehir, Kayserispor'u kendi sahasında 5-0 mağlup etti. Emre Belözoğlu mücadelede 1 gol attı.

Süper Lig'de lider Başakşehir, Kayserispor'u 5-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Çok önemli eksikleri olan rakibi karşısında sonuca kolay ulaşan Başakşehir, Fenerbahçe deplasmanına lider gitmeyi garantiledi.



Kayseri ekibi, lider Medipol Başakşehir karşısında 10 önemli oyuncusundan yoksun mücadele etti. Sarı-kırmızılı takımda sözleşmelerini tek taraflı fesheden Nakoulma ve Mijailovic, Antalya kampına katılmayan Welliton ile Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Samba Sow ve Traore, bu maçın kadrosunda yer almadı. Kayserispor'da Deniz Türüç kart cezası, Devlet Karataş ve Mabiala sakatlıkları, Kanabıyık ve Morais ise antrenman eksikliği nedeniyle Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmadı. Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde de yalnızca 4 oyuncu yer aldı.



Maçın başından itibaren kontrolü elden bırakmayan Medipol Başakşehir, 24. dakikada Mehmet Batdal ile perdeyi açtı. 26. dakikada Emre'nin penaltı golüyle farkı ikiye çıkaran Avcı'nın öğrencileri, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Edin Visca, Stevanovic'in(K.K) ve Cengiz Ünder'in attığı gollerle farkı artıran Başakşehir karşılaşmayı da 5-0 kazandı.



Bu sezon 11. galibiyetini alan Medipol Başakşehir puanını 39 yaptı ve haftayı zirvede tamamlamayı garantiledi. Yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ile ilk maçını kaybeden konuk takım ise 12 puanda kaldı.








#Başakşehir
#Kayserispor
#Süper Lig
7 yıl önce