|

Blatter'in ofisindeki verilere el konuldu

İsviçre Savcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında sorguya çekilen FIFA Başkanı Blatter'in ofisi arandı. Blatter'den 2 milyon Dolar aldığı iddia edilen UEFA Başkanı Platini'den de konu hakkında bilgi istendi

Yeni Şafak
04:00 - 27/09/2015 Pazar
Güncelleme: 01:53 - 27/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

İsviçre Savcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in ifadesi alındı ve ofisindeki verilere el koyuldu. İsviçre Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, FIFA İcra Kurulu toplantısı sonrasında Blatter'in sorguya çekilerek ifadesi alındığı belirtildi. Açıklamada, İsviçre Savcılığı'nın Zürih'te bulunan FIFA Genel Merkezi'ni ve Blatter'in ofisini de aradığı ve bazı verilere el koyulduğu ifade edildi. Soruşturmadaki suçlamalar kapsamında, Blatter'den 2 milyon Dolar aldığı iddia edilen UEFA Başkanı Michel Platini'den de konu hakkında bilgi istendiği belirtildi. İki gün süren FIFA İcra Kurulu toplantısının ardından düzenlenecek basın toplantısı neden belirtilmeden iptal edilmiş, sonrasında ise İsviçre Savcılığı'nın Blatter hakkında soruşturma açtığı duyurulmuştu. Soruşturmanın "ceza gerektirecek kötü yönetim" ve "zimmete geçirme" iddiaları nedeniyle açıldığı bildirilmişti. ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.



Platini:
Bu para bana
görevim için ödendi


UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter hakkında açılan soruşturma ve bu kapsamda şahit olarak dinlenmesi ile ilgili son gelişmeler hakkında kendini savundu. Platini, İsviçre Savcılığı tarafından soruşturma açılan Blatter'in kendisine verdiği belirtilen 1,8 milyon Euro için, "Bu para bana FIFA ile yaptığım sözleşme uyarınca ödendi ve ben bu konuda yetkililere gerekli bilgiyi verdiğim için müsterihim" dedi. İsviçre yargısı, 1999-2002 arasındaki hizmeti için Platini'ye 2011 şubat ayında ödenen bu para ile FIFA'nın zarara sokulduğu görüşünde. 2002'de FIFA yönetimine giren Platini, Blatter'in yeniden seçilmesinde önemli rol oynamıştı.







#FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter
#UEFA Başkanı Michel Platini
#İsviçre Savcılığı
9 yıl önce