|

Çakır skandalı

Cüneyt Çakır, bir maçta daha skora etki edecek kararlara imza attı. Hamit’in Diego’ya müdahalesinde düdüğüne başvurmayan Çakır, Olcan’ın Emenike’yi düşürdüğü pozisyonda yanlış kart tercih etti

Yeni Şafak
04:00 - 9/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:30 - 8/03/2015 Pazar
Diğer
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 3 puan sarı-lacivertlilere giderken hakem Cüneyt Çakır, tartışmalı kararlarıyla derbiye damga vurdu. Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Diego Ribas, G.Saray ceza sahası içinde Hamit Altıntop’un müdahalesiyle yerde kaldı. Sarı-lacivertli oyuncular ve taraftarlar, bu pozisyonda penaltı beklerken hakem Cüneyt Çakır ‘devam’ kararı verdi. 

KIRMIZI KARTI VERMEDİ

Maçtaki ikinci tartışmalı pozisyon ise 63. dakikada yaşandı. Savunmanın arkasına sarkan Emenike, G.Saray forması giyen Olcan Adın’ın arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Son adam olan Olcan, gole giden Emenike’yi kasti olarak çekerek düşürürken hakem Cüneyt Çakır, kırmızı kart yerine sarı kartına başvurdu. Fenerbahçeli futbolcular, Olcan’ın kırmızı kartla atılmasını beklerken, Çakır, verdiği faulün gerektirdiği kartı çıkartmadı. 

KÜFÜRÜ ES GEÇTİ

Cüneyt Çakır’ın karşılaşmadaki bariz hatalarından biri de Emre Belözoğlu’nun kameralara da yansıyan küfürünü es geçmesi oldu. G.Saraylı Chedjou ile bir pozisyon sonrası tartışan F.Bahçe kaptanı, rakibine “F… off” dedi. Chedjou’ya bu küfürü kullanan Emre, aynı küfürü daha önce Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde teknik direktör Slaven Bilic’e etmişti. Hakem Cüneyt Çakır, Emre’nin bu küfürlü söylemini cezasız bıraktı. 

Taraftardan ıslıklı protesto

Fenerbahçe taraftarları, hakem Cüneyt Çakır’ı derbide pek sıcak karşılamadı. Maçın başlamasından saatler önce zemini görmek için sahaya çıkan Çakır, sarı-lacivertli taraftarlar tarafından ıslıklarla protesto edildi. Cüneyt Çakır, sahada kaldığı süre boyunca tepki aldı. 


FENER ALAYI

Kadıköy’de dün futbol şöleni yaşandı. Bu sezon hiçbir karşılaşmada tribünleri tam olarak doldurmayan Fenerbahçe taraftarları, Galatasaray derbisinde kendilerine ayrılan yerlerde tek bir boş koltuk dahi bırakmadı. Şükrü Saracoğlu Stadı böylece sezonun en dolu halini yaşadı. Sarı-lacivertli kulübün, bilet satışı yapmadığı okul tarafındaki kale arkası tribününü de açmasıyla bu tribünün tamamına yakını doldu. Derbide 48 bin taraftar yer aldı. Galatasaray’ı kanarya ve aslan figürleri karikatürize edilmiş dev boyutta "This is Kadıköy" yazısının yer aldığı, stadın havadan göründüğü, aslanı tekmeleyen bir kanaryanın resmedildiği bir pankartla karşılayan F.Bahçe taraftarı, maç sonunda ise göndermeli şarkılarla uğurladı. Bir kanaryanın, bir aslanı mezara gömdüğü ve üzerinde 'İşte böyle her sene böyle' yazan bir kareografi daha yapılırken, stadyumda Göksel'in 'Acıyor', Nilüfer'in 'Bir masum mor menekşe' ve Dilber Ay'ın 'Akşama geleceğim' şarkıları çalındı.


Kadınlara beyaz gül

F.Bahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tribünlerdeki kadın taraftarlara beyaz gül verdi. Ellerinde güllerle sahaya çıkan sarı-lacivertliler, Fenerium tribünündeki kadın taraftarlara çiçekle jest yaptı. 


Sabri'den F.Bahçeli çocuğa mont

Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu'nun, Fenerbahçe ile oynanan derbi  maçı öncesinde İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada takdir toplayan bir davranışta bulundu. Tecrübeli futbolcu, üzerindeki montu çıkartarak soğuk havada kısa kollu forma ile sahada bulunmak zorunda bırakılan Fenerbahçeli çocuğa giydirdi.


Hamzaoğlu’yla ilk mağlubiyet

Süper Lig’in 12. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçıyla göreve başlayan Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Galatasaray’ın, 11 haftalık yenilmezlik serisi Fenerbahçe karşısında son buldu. Öte yandan son 4 maçtır 3 puanla ayrılan sarı-kırmızılılar, galibiyet serisini de kaybetmiş oldu.


Mesajlı tişört

F.Sahçe, derbi zaferi sonrası göndermeli tişörtün tanıtımını yaptı. G.Saray’ın 16 yıla çıkan Kadıköy’de kazanamama hasretine vurgu yapılan tişörtte "Bir nesil yetişti Kadıköy'de galibiyet göremeyen" ifadesi yer aldı. Tişörtün üzerinde G.Saray'ın Kadıköy'de aldığı son galibiyet zamanındaki olaylara dem vuruldu.  


G.Saray'da iki cezalı

Süper Lig’de 3 sarı kartla ceza sınırında olan Burak Yılmaz ve Hakan Balta, cezalı duruma düştü. Maçın 43. dakikasında Hakan Balta ve  64. dakikasında Burak Yılmaz, sarı kart görünce cezalı duruma düştüler ve 24. haftadaki Başakşehir maçında oynamayacaklar. 


Hakan Balta'da çatlak şüphesi

Maçın 43. dakikasında Emenike ile girdiği mücadele sonucu sakatlanan Hakan Balta, maçı tamamlayamadı. Tecrübeli futbolcu, 46'da yerini Koray’a bıraktı.  Hakan'ın ayağında çatlak şüphesi olduğu öğrenildi. 

#Fenerbahçe-Galatasaray
#Cüneyt Çakır
#Diego Ribas
9 yıl önce